3 redenen waarom corona goed is voor films/series

  Het coronavirus heeft behoorlijk in de weg gezeten bij de productie van een heleboel dingen. Veel films, series en games waren de dupe van het vervelende virus. Het zorgde vooral voor een heleboel uitstel. Toch zijn er ook een aantal positieve wendingen die corona met zich meebracht voor de filmindustrie en natuurlijk voor de kijkers. Vandaag gaan wij die met jullie bespreken.

  Streamingdiensten

  Omdat veel films in 2020 niet uit konden komen in de bioscoop, werden deze gelijk op streamingdiensten geplaatst. In 2021 zal dit zeker in het begin niet anders zijn. In principe is dit goed voor de makers en medewerkers van een film, maar voor ons als kijkers is het natuurlijk heel erg fijn. Vooral in de toekomst zullen we een heleboel films vrijwel meteen op de releasedatum kunnen zien met bepaalde streamingdiensten.

  Een nadeel is wel dat je dan een hoop streamingdiensten aan zal moeten schaffen, maar vaak betaal je hiervoor per maand niet veel meer dan voor een bioscoopticket. Vooral Warner Bros. Heeft grote plannen voor een aantal films. Het idee is om aankomende titels als The Matrix 4, Wonder Woman 1984 en Dune meteen op HBO Max te laten verschijnen. HBO Max zal over een half jaar ook in Europa beschikbaar zijn.

  Warner Media

  Meer tijd

  Hoewel ook dit komt door een negatieve wending die het coronavirus bracht, valt er zeker wat positiefs uit te halen. Doordat COVID-19 erg in de weg zat bij de productie van veel films en series werden een hoop titels uitgesteld. Je vraagt je misschien af hoe dit een voordeel kan zijn, maar dit geeft de makers van de films en series wel de kans om hun project nog een keertje extra door te kijken. Dus hoewel het allemaal wel wat langer duurt, zullen de titels die uitkomen in de komende tijd wel zo goed mogelijk uitgeschreven zijn. De plannen voor de shows en de films zullen perfect uitgewerkt zijn.

  Binnenkort heel erg veel

  2020 was een ontzettend slecht jaar qua films en series en er zijn een heleboel titels die we allemaal graag hadden gezien uitgesteld. Uitgesteld betekent gelukkig wel dat we al deze films en series nog wel te zien krijgen. De kans zit er dus absoluut in dat we, zodra het coronavirus grotendeels voorbij is, ontzettend veel hele vette films en series te zien zullen krijgen. Een aantal titels die we hoogstwaarschijnlijk er nog bij krijgen in 2021 zijn No Time to die, The Witcher seizoen 2 en WandaVision. Daarnaast stonden er al een aantal geweldige gepland zoals Cobra Kai seizoen 3 en Dune. We hebben nu een jaartje films en series ingeleverd, maar zouden daar de komende twee jaar nog wel eens profijt van kunnen hebben.

  Vinden jullie die invloed van corona op de filmindustrie en op jezelf als kijker slecht? Of valt het wel mee? Laat ons weten hoe jij erover denkt met een reactie!

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.