De 10 leukste speelgoed poppen uit de Toy Story-franchise (geen Toy Story 4 spoilers)

  De Toy Story-franchise zit vol met speelgoed. Elk stuk speelgoed is door Pixar omgetoverd in levende, originele personages en het was dan ook extra lastig om een top 10 samen te stellen. Toch is hier in aanloop naar Toy Story 4 een lijst met de 10 leukste speelgoed poppen uit de Toy Story-franchise.

  Pixar

  10. Hamm

  Hamm is te zien in alle Toy Story delen en behoort tot de originele squad uit Andy’s speelgoedverzameling. Hamm is een plastic spaarvarken die het meest verstandelijk lijkt van alle poppen. Hij heeft het snel door als hij in de maling wordt genomen en wordt over het algemeen gezien als betweter. Een van zijn hobby’s is dan ook de spot drijven met de andere poppen.

  Hamm wordt door eigenaar Andy vaak als slechterik neergezet als hij speelt met zijn speelgoed. Voor Hamm heeft hij het alter-ego ‘Dr. Porkchop’ bedacht. Dr. Porkchop draagt een zwart bolhoedje en wanneer Andy met hem speelt spreekt hij zijn stem in met een Brits accent.

  Pixar

  9. Duke Kaboom

  Een van de nieuwe personages in Toy Story 4 is Duke Kaboom, een Canadese stuntpiloot die met zijn motor de meest gekke stunts uitvoert. Wat dit personage zo bijzonder maakt is dat hij wordt ingesproken door de acteur Keanu Reeves. Keanu is bekend van zijn hoofdrollen in de Matrix en John Wick films.

  In de trailers voor Toy Story 4 is te zien hoe Duke Kaboom met een paar charmante moves op zijn motor indruk probeert te maken op Bo Peep. Hij komt over als een zelfverzekerde patser die waarschijnlijk voor heel wat hilariteit gaat zorgen. Hij is daarom nu al een favoriet onder vele fans, want ja, wie kan de charme van Keanu Reeves nou weerstaan? Juist, niemand.

  Pixar

  8. Rex

  Wees maar niet bang voor deze angstaanjagende dinosaurus, want de Tyrannosaurus Rex speelgoed pop uit de Toy Story films doet geen vlieg kwaad en is zelfs de grootste angsthaas van iedereen. Met zijn paniekerige, onhandige persoonlijkheid kan hij daarnaast heel wat onbedoelde chaos veroorzaken.

  Rex is ondanks zijn grote postuur nogal onzeker. Zo maakt hij zich druk over zijn brul. Volgens hem komt zijn brul eerder als irritant dan schrikwekkend over. In Toy Story 2 raakte hij teleurgesteld over het feit dat hij het computerspel Buzz Lightyear: Attack on Zurg niet kan uitspelen vanwege zijn kleine armpjes. Het zit de arme Rex zoals je kunt lezen dus niet altijd mee.

  Pixar

  7. Meneer en mevrouw Aardappelhoofd

  In de wereld van Toy Story kan je geen iconischer duo bedenken dan meneer en mevrouw Aardappelhoofd. De twee speelgoed poppen zijn van nature smoorverliefd op elkaar en de toevoeging van mevrouw Aardappelhoofd aan de speelgoedverzameling zorgde er dan ook voor dat meneer Aardappelhoofd wat vriendelijk werd. Maar goed ook, want de mannelijke aardappel heeft een cynisch, sarcastisch en brutaal karakter.

  Wat meneer en mevrouw Aardappelhoofd zo speciaal maakt is dat ze volledig uit elkaar gehaald kunnen worden. Lichaamsdelen als de armen, ogen, oren en voeten kunnen allemaal van de pop losgehaald worden. Een grappig feitje is dat ze nog steeds door hun ogen kunnen kijken terwijl ze niet aan hun lichaam zijn vast geklikt.

  Pixar

  6. Forky

  Naast Duke Kaboom is ook Forky één van de nieuwe personages in deze lijst met het leukste Toy Story speelgoed. Als je de trailers voor Toy Story 4 bekijkt kun je zien Forky een grote rol gaat spelen in dit nieuwe deel en waarschijnlijk de reden zal zijn voor het avontuur dat Woody en zijn vrienden aangaan.

  Het opmerkelijke aan Forky is dat hij door Bonny zelf is gemaakt. Dit heeft hem tot leven gebracht en nu heeft hij last van een existentiële crisis. Wat is hij nu werkelijk? Een spork (lepel/vork) of een stuk speelgoed? Forky is in de trailers al een waar genot om naar te kijken en we kijken er al erg naar uit om meer van hem te zien in de bioscoop.

  Pixar

  5. Bo Peep

  In de eerste twee Toy Story films was de lieftallige Bo Peep de steun en toeverlaat van cowboy Woody. Ze raakten zelf zo hecht dat ze nu een een heus liefdeskoppel zijn. Het verrassende was dat Bo Peep niet in Toy Story 3 te zien was. In het derde deel vertelde Woody verdrietig dat sommige speelgoed poppen verloren zijn gegaan tijdens tuinmarkten, waaronder ook Bo Peep.

  In Toy Story 4 is Bo Peep weer helemaal terug van weggeweest in een compleet nieuwe vorm. Sinds haar vertrek is ze de wijde wereld in getrokken en leidt ze nu een avontuurlijk leven. Dit is terug te zien in haar uiterlijk, in plaats van de wijde jurk en het hoofddeksel draagt ze nu een strik op haar hoofd en draagt ze de jurk als cape.

  Pixar

  4. Jessie

  In Toy Story 2 kreeg ook Woody te maken met een groot dilemma. Hij kwam er namelijk achter dat hij onderdeel is van een cowboy poppencollectie waarvan hijzelf de meest zeldzame is. In deze collectie zit ook Jessie, de altijd vrolijke cowgirl die met haar jodel een ieder blij maakt. Achter Jessie’s glimlach schuilt daarentegen een tragisch verleden.

  Jessie was namelijk voor Andy het eigendom van Emily. Ze was jarenlang Emily’s favoriete pop en samen hadden ze veel plezier. Dit veranderde allemaal toen Emily ouder werd, want plotseling had ze in plaats van speelgoed belangstelling voor make-up en vervolgens werd Jessie bij het oud vuil gezet. Het heeft haar veel gekost om deze trauma’s te verwerken en ze is nu op haar aller gelukkigst als er met haar gespeeld wordt.

  Pixar

  3. Slinky

  Voordat Jessie en Buzz Lightyear in de slaapkamer van Andy verschenen was de houten hond Slinky de rechterhand van sheriff Woody. Slinky heeft het uiterlijk van een Teckel en kan vanwege zijn middel dat uit een ijzeren helix, oftewel een Slinky, uit elkaar gerekt worden.

  Zijn mogelijkheid om ver uit elkaar gerekt te worden is in de films een handig reddingsmiddel voor de speelgoed groep. Zijn lichaam werd bijvoorbeeld gebruikt om Woody en Buzz een rijdende busje in te trekken en functioneert daarnaast vaak als een soort bungee jump touw. Een erg betrouwbare hond dus.

  Pixar

  2. Buzz Lightyear

  ‘Op naar de sterren en daar voorbij!’, met deze zin weet de speelgoed pop Buzz Lightyear al jarenlang de harten van kinderen wereldwijd te veroveren. Buzz Lightyear is een actiefiguur met het uiterlijk van een ruimtevaarder. In de eerste Toy Story film was Woody ontzettend jaloers op de coole functies die Buzz allemaal bezit zoals zijn laserwapen, uitklapbare vleugels en een karateslag actie.

  Buzz Lightyear werd vanwege deze jaloezie in het eerste deel door Woody als een vijand gezien maar in de loop der jaren zijn ze beste vrienden geworden. Hij begeleidt Woody op al zijn avonturen en gezamenlijk weten zij altijd de speelgoed verzameling te beschermen tegen de mensen of ander speelgoed.

  Pixar

  1. Woody

  Het was misschien al te voorspellen, maar hij heeft het zeker weten verdiend. Sheriff Woody staat op nummer één in de lijst met het leukste Toy Story speelgoed. Woody heeft als hoofdpersonage van de Toy Story-reeks en als Andy’s favoriete pop zichzelf kunnen bewijzen als een ware held die alles over heeft voor zijn speelgoedfamilie.

  Woody is een klassieke cowboy pop uit de jaren 50. Als er aan het touw dat aan zijn rug is bevestigd wordt getrokken begint hij zinnen als ‘Er zit een slang in mijn laars!’ te roepen. In de Amerikaanse versie van Toy Story wordt hij ingesproken door de bekende acteur Tom Hanks. Tom Hanks heeft er met zijn warme stemgeluid voor gezorgd dat Woody één van de meest iconische Disney personages aller tijden is.

  Nieuw speelgoed in Toy Story 4

  In de het nieuwste deel uit de Toy Story-rees kunnen we natuurlijk heel wat nieuw speelgoed verwachten. Naast de nieuwe aanwinsten Forky en Duke Kaboom zullen ook de babypop Gabby Gabby, de knuffels Ducky and Bunny (gespeeld door Keegan-Michael Key and Jordan Peele) en de enge pop Benson worden geïntroduceerd.

  Toy Story 4 zal op 26 juni 2019 in de Nederlandse bioscopen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.