Animatoren van originele Lion King verafschuwen The Lion King 2019 remake

  The Lion King 2019 werd in de review al met gemengde gevoelens ontvangen. Ook onder trouwe Disney-fans zijn er mensen die genieten en mensen die het maar niks vinden. De originele makers laten nu ook weten wat ze van de The Lion King 2019 remake vinden. Niet alle makers zijn even blij met hoe de remake uit de verf komt.

  The Walt Disney Company

  Uit een artikel van The Huffpost blijkt dat de animatoren van de originele The Lion King uit 1994 niet te spreken zijn over het nieuwe deel. Ze zijn enigszins teleurgesteld hoe Disney met hun kindje is omgegaan. Disney zou haar originaliteit verliezen door de desbetreffende remake.

  Teleurstelling over The Lion King 2019 remake

  In het interview spreekt onder andere David Stephan, ontwerper van de hyena's, over de nieuwe interpretatie op Disney's klassieke film. Hij vindt het triest dat aandeelhouders de macht hebben over welke films wel of niet zo een remake krijgen.

  "Disney lijkt nu gewoon heel open en eerlijk te zeggen ‘het draait voor ons om veel geld verdienen’. Als artiest is dit erg vervelend om te horen van een studio die juist bekend stond om haar originaliteit.”

  Eerder werkte David Stephan met veel lust en zaligheid aan de jaren '90 versie van het openingslied The Circle of Life en het design van de hyena's. Het lijkt erop dat de originele animator vindt dat deze remake van de Leeuwenkoning compleet overbodig is. Hij staat hier niet alleen in. Volgens hem zouden meer mensen die aan het origineel hebben gewerkt deze mening dragen. De meeste makers zouden volgens hem zeggen dat het pijn doet hoe Disney deze productie maakte. Het verwijt wordt gemaakt dat deze versie enkel om het geld draait.

  Ook positieve geluiden over

  Niet alle originele makers uiten een negatieve mening over de nieuwe film. Alexander Williams, die eerder aan het personage Scar werkte, en Dave Bossert, verantwoordelijk voor de visual effects, prijzen regisseur Jon Favreau en zijn versie van The Lion King. Ook kan Disney over het aantal bioscoopbezoeken niet klagen. Uiteindelijk zijn er uiteenlopende redenen waarom je deze film wel of juist niet in de bioscoop wilt zien.

  Denk jij net als de animatoren dat Disney haar creativiteit verliest? Laat het ons weten in de reacties.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.