Avatar haalt Avengers Endgame in als best verdienende film

News
maandag, 15 maart 2021 om 8:00
avengers endgame review het einde is hier 149888f1621499117
Ongeveer twee jaar geleden werd Avengers Endgame de best verdienende film aller tijden. Destijds stootte het spectaculaire slotstuk van de ‘Infinity Saga’ van het MCU James Camerons Avatar van de troon. Nu moet de Endgame de kroon weer overdragen en wel aan James Camerons Avatar.

Hoe heeft Avatar Avengers Endgame ingehaald?

Sinds vrijdag 12 maart draait Avatar in China weer in de bioscopen, wat in korte tijd het verschil met Endgame opvulde, zo meldt Deadline. Al na twee dagen was het gat gedicht. Inmiddels staat Avatar op 2.810 miljard dollar tegenover de 2.797 miljard van Endgame.

Titanenstrijd om best verdienende film

Het verschil in opbrengsten tussen de twee films is relatief nog niet zo heel groot. Met re-releases als optie is het niet uitgesloten dat de twee films de status van best verdienende film aller tijden een paar keer over en weer spelen tot er een nieuwe kampioen verschijnt. Voor nu worden de makers van Avatar in ieder geval hartelijk gefeliciteerd door Marvel Studios en de Russo-broers (regisseurs van Endgame).

Doorgaande franchises

Los van succes bij de box office staan beide films er natuurlijk niet alleen voor. Het MCU is onlangs begonnen aan een vierde fase met WandaVision. Binnenkort komt The Falcon and the Winter Soldier daarbij en het is de bedoeling dat de franchise binnenkort weer in de bioscoop door kan.
Avatar heeft meer dan een decennium doorgebracht als op zichzelf staande film, maar ook daar komt verandering in. Van 2022 tot 2028 moet er elke twee jaar een nieuwe film in de reeks bij komen. Avatar 2 en 3 zijn al klaar met filmen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties