5 Studio Ghibli films die live-action remakes moeten krijgen

Article
zaterdag, 20 februari 2021 om 11:00
Studio Ghibli films zijn ware pareltjes. In 2020 kwamen veel films van Studio Ghibli op Netflix te staan en hierdoor werd de studio alleen maar populairder op het internet. De film Spirited Away heeft zelfs in 2003 een Oscar gewonnen voor Animated Feature. Toch zijn er, wonderbaarlijk genoeg, geen enkele verfilmingen geweest van een Studio Ghibli film. Daarom staat hieronder een lijst van Studio Ghibli films die live-action remakes moeten krijgen!

1. Princess Mononoke

Princess Mononoke is geschreven en gemaakt door Hayao Miyazaki en gaat over een jonge prins genaamd Ashitaka, die de strijd tussen de goden van de natuur en de mensen die stelen van de natuurgoden, probeert te stoppen. Tijdens deze film komt hij San tegen. Een jonge vrouw die opgevoed is door wolven in de natuur en dus alles probeert te doen om de mensen tegen te houden die haar woonplaats bedreigen. San is eerst strijdlustig tegenover iedereen, ook tegen Ashitaka. Later in de film zie je hoe de twee steeds meer verbonden met elkaar raken.
Deze film verdiend een live-action remake omdat deze Studio Ghibli film zoveel mooie beelden bevat. Je komt natuurgoden tegen en wolven die tegen je praten. Het gaat een mooi beeld opleveren om dit in een verfilming te zien. Ook bevat Princess Mononoke veel actie, spanning maar ook verdriet. Dit gaat de remake uiteindelijk alleen maar mooier maken.

2. Howl's Moving Castle

Voor veel mensen is dit hun favoriete Studio Ghibli film. Dit is geen verrassing. Het verhaal gaat over Sophie, die door een spreuk van een heks omgetoverd wordt door een oude vrouw. Door dit proberen te laten verdwijnen gaat ze naar de Moving Castle van tovenaar Howl. Op den duur komen er allerlei ontwikkelingen voor in de film, waaronder een oorlog, maar ook verliefde gevoelens tussen Howl en Sophie. Door deze gevoelens ziet Sophie dat de spreuk die op haar vloekt eigenlijk helemaal niet is wat het lijkt.
Een verfilming voor Howl’s Moving Castle is een must. Naast veel spanning en tovenarij, maakt deze film ook genoeg plaats voor liefde en gevoelens. Ook is Howl een karakter die bij veel Studio Ghibli-fans geliefd is. En om hem dan in een live-action remake te zien zou het mensen alleen maar gelukkig maken.

3. Whisper of the Heart

Whisper of the Heart is eigenlijk het tegenovergestelde van de twee vorige films. Het verhaal gaat over Shizuku Tsukishima, die in Tokio woont samen met haar ouders en oudere zus. Op een dag ziet ze dat al haar geleende boeken van school door steeds dezelfde persoon voor haar ook geleend zijn. Die persoon heet Seiji Amasawa. Shizuku ontdekt dat deze jongen een vioolspeler is, die woont in een antiekwinkel. Dit verhaal gaat over jonge liefde. Ook gaat het over het creatieve brein van Shizuku. In de film kom je af en toe fragmenten tegen van de geschreven verhalen van haar. Hierin komt voornamelijk een pratende kat in voor genaamd de Baron, die zij als antieke beeld tegenkwam in de antiekwinkel waar Seiji woont.
De verfilming van Studio Ghibli's Whisper of the Heart gaat voornamelijk het verhaal vertellen over dat creativiteit geen grenzen kent en hoe zo’n eerste liefde nou echt opbloeit. Deze remake is dan ook voornamelijk voor jonge kinderen bestemd. Het kan ook een mooie film zijn voor de ontwikkeling van jonge mensen.

4. Castle in the Sky

Castle in the Sky is een actievolle Studio Ghibli film en gaat over weesmeisje Sheeta, die ontvoerd is door regeringsagent Muska. Sheeta draagt een amulet met een blauw kristal met zich mee die de luchtpiraten van Kapitein Dola graag willen stelen. Sheeta vlucht van haar ontvoerder uit het luchtschip en valt naar beneden. Totdat het amulet Sheeta redt van haar dood en haar brengt naar weesjongen Pazu. Samen ontdekken zij dat deze amulet vliegende kastelen in de lucht kan houden. Samen gaan ze op ontdekking en reizen af naar zo’n vliegende stad, waar zij denken antwoord te kunnen vinden op al hun vragen.
Een Castle in the Sky verfilming zou geweldig zijn. Het is vooral spannend om te zien hoe zo’n vliegende stad er in een live-action film uit ziet en hoe producenten de karakters van deze Studio Ghibli film zo goed mogelijk proberen na te bootsen.

5. Spirited Away

Als laatste hebben we natuurlijk Spirited Away. De film gaat over Chihiro. Zij en haar ouders zijn net in hun nieuwe woonplaats gekomen. Ze komen aan bij een mysterieus gebouw dat leidt naar de geestenwereld en niet de wereld waar ze oorspronkelijk zouden verhuizen. Chihiro’s ouders veranderen al snel in varkens als ze al het eten oppeuzelen dat de geestenwereld biedt.
Chihiro komt, voordat haar ouders veranderd waren in varkens, de jongen Haku tegen, die haar waarschuwt voor de gevaren van de avond. Chihiro kan niet snel weggaan uit deze rare wereld omdat het gebouw waar zij en haar ouders doorheen gekomen waren, onder water is gelopen. Het verhaal volgt Chihiro die werk probeert te zoeken in het badhuis, onder toezicht van de heks Yubaba. Uiteindelijk probeert ze, samen met Haku, een uitweg te zoeken uit deze wereld. Toch komt ze ook een aantal wezens tegen die, naast Haku, ook lief zijn voor haar.
Deze film moet wel een remake krijgen omdat het één van de populairste Studio Ghibli films is die er bestaat. Alle wezens die je tegenkomt in Spirited Away geeft deze film dat extra, magische gevoel. Als makers van de remake ervoor kunnen zorgen dat dezelfde fantasie en gevoel van de animatiefilm overgebracht kan worden naar een remake, kan het leiden tot een fenomenaal stukje film.
Ben jij het eens met deze lijst? Of is er nog een andere Studio Ghibli film die het ook verdiend verfilmd te worden? Laat het weten in de reacties.

Populair Nieuws