Tip: deze Nederlandse kinderfilms staan nu op Disney+

  Misschien heb je het gemist, misschien ook niet, maar Disney+ heeft een grote hoeveelheid Nederlandse kinderfilms toegevoegd aan het aanbod. Dit heeft het bedrijf vooral gedaan om te voldoen aan Europese wetgeving, maar wij klagen niet.

  Disney

  Als je een paar drukke kinderen hebt die de hele dag het huis overhoop halen zal je blij zijn met de toevoeging van een aantal Nederlandse kinderfilms op Disney+. Het streamingplatform van Disney is natuurlijk in de kern al vrij kindvriendelijk, maar een paar Nederlandse kinderfilms zijn natuurlijk altijd welkom. De films die toegevoegd zijn, zijn ook gelijk een paar klassiekertjes van de bovenste plank.

  Abeltje

  Als we het hebben over klassieke Nederlandse kinderfilms, dan mag Abeltje eigenlijk niet ontbreken. De film uit 1998 gaat over een jongen die van school gehaald wordt en aan de slag gaat als liftbediende. Blijkbaar heeft hij een beetje moeite met gezag, want hoewel hem verteld wordt dat hij niet op de groene knop mag drukken, doet hij dat toch. Ineens is het niet zo verrassend meer dat hij van school gehaald werd.

  Pluk van de Petteflet

  Is het nou Puk of Pluk? Een discussie die een groot deel van Nederlanders nog steeds bezig houdt. De titel van de film geeft het wel weg, het is natuurlijk Pluk van de Petteflet. Het is een van die Nederlandse kinderfilms die een speciaal plekje heeft in de harten van vele Nederlanders. Nu de film op Disney+ staat is het tijd om weer even te kijken naar de avonturen van Pluk.

  Minoes

  De grote knaller van Nederlandse kinderfilms op Disney+ is natuurlijk niks minder dan de film Minoes. De film heeft een indrukwekkende cast met Carice van Houten en komiek Theo Maassen. Geen zorgen, het kleurrijke taalgebruik wat Maassen vaak heeft in zijn shows komt niet terug in de film. Het verhaal gaat natuurlijk over Minoes, de vrouw die eigenlijk een poes is. Het zou ons niks verbazen als het stiekem de favoriete kinderfilm van onze hoofdredacteur Rox is.

  Nederlandse kinderfilms op Disney+

  Deze drie Nederlandse kinderfilms zijn niet de enige Nederlandse kinderfilms die het afgelopen weekend zijn toegevoegd aan Disney+. Zo is er voor de voetbaltalentjes onder ons ook nog In Oranje en staat ook het wat nieuwere Kidnep op de lijst van nieuwe films. Gelukkig is het deze maand niet alleen feest voor kinderen op Disney+, want ook volwassenen krijgen in April nog zat te zien op de populaire streamingdienst.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.