XGN Film Awards 2016 - De nominaties per categorie

  Het einde van het jaar komt eraan en dus is het tijd om te bepalen wat de beste films van het jaar zijn. Dat kan binnenkort in de eerste editie van de XGN Film Awards 2016. De films waar jij op kan stemmen kan je hier lezen per categorie.

  In totaal zijn er zeven categoriën te vinden waar op gestemd kan voor de XGN Film Awards 2016. Elke categorie met elk vijf films waar je uit kan kiezen. De categorieën luiden als volgt: Superhelden, Actie, Fantasy, Drama, Horror, Animatie en Comedy.

  Naast de XGN Film Awards 2016 zijn er ook nog de XGN Game Awards 2016, waarover je hier meer kunt lezen. Voor meer informatie over beide awards kun je uiteraard ook het XGN Facebook en het XGN Twitterkanaal in de gaten houden.

  Stemmen op de films kan vanaf 1 december, dus zorg dat je vanaf dat moment je stem voor de beste films van 2016 laat gelden. Dan gaan we nu door met de nominaties. Als eerste aan de beurt is de categorie Superhelden. De films worden in alfabetische volgorde weergeven.

  Het is natuurlijk mogelijk dat er volgens jou een film uit 2016 mist in deze lijst. Daarom hebben we de wildcard als oplossing. Met de wildcard kan jij op een film stemmen waarvan jij vindt dat hij in de XGN Film Awards 2016 thuishoort. Dus mocht je jouw favoriete film alsnog willen nomineren, dan krijg je die kans door te stemmen op de wildcard!

  Superhelden

  We zouden natuurlijk allemaal wel superkrachten willen hebben. Die fantasieën kunnen een beetje naleven in films. Hieronder vind je de vijf kanshebbers binnen deze categorie.

  Batman vs Superman: Dawn of Justice

  De twee grootste helden van DC Universe nemen het eindelijk tegen elkaar op in een epische battle. In de film zien we Bruce Wayne ofwel Batman (Ben Affleck) die maar wat graag Superman (Henry Cavill) wil stoppen. Zowel Gotham City als Metropolis zijn het strijdtoneel voor deze legendarische strijd. Lees er meer over in de Batman vs Superman review.

  Captain America: Civil War

  Captain America: Civil War is de tweede film die zich baseert op het verhaal van Captain America (Chris Evans) uit het Marvel universum. De film gaat over de tweestrijd die plaats vindt in The Avengers als het aankomt op de Hero Registration Act, een wet die superhelden maar een beperkt aantal actie's laat verrichten. De superheldengroep splitst zich op in Team Iron Man (Robert Downey Jr.) en Team Captain America. Lees er meer over in de Captain America: Civil War review.

  Deadpool

  De Marvel-film Deadpool is de origin story van deze superheld met duistere en gestoorde humor. De film gaat over Wade Wilson (Ryan Reynolds) die naar een militair experiment wordt achter gelaten met bovenmenselijke kracht om zichzelf te genezen. Deadpool is expert op het gebied van hand-to-hand combat en gebruikt al zijn krachten om de man die zijn leven heeft verwoest neer te halen. Lees er meer over in de Deadpool review.

  Doctor Strange

  In Marvels Doctor Strange volgen we het verhaal van de getalenteerde neurochirurg dr. Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) die na een auto-ongeluk het vermogen over zijn handen kwijtraakt. Hij moet op zoek naar wonderbaarlijke manieren om zijn handen weer te kunnen gebruiken. Dit brengt hem in de mysterieuze werelden van het Marvel universum. Lees meer over Doctor Strange in de review.

  Suicide Squad

  De tweede film uit het DC Universum stelt zich beschikbaar voor beste superhelden film. Suicide Squad gaat over een groep bij elkaar geraapte boeven uit Gotham City die samen de wereld moeten redden. Het team bestaat onder andere uit Deadshot (Will Smith), Diablo (Jay Hernandez) en Harley Quinn (Margot Robbie). Lees meer over de film in de Suicide Squad review.

  Actie

  De volgende vijf films zijn gekozen in het altijd spectaculaire actiegenre.

  13 Hours: Secret Soldiers of Benghazi

  13 Hours gaat over een groep medewerkers van de CIA (oder andere John Krasinsky, James Badge Dale) die wordt aangesteld om het Amerikaans consulaat in Libië te bewaken. De basis wordt aangevallen in een poging om ambassadeur Chris Stevens (Matt Letscher) om te brengen. Lees er meer over in de 13 Hours review.

  The Accountant

  The Accountant gaat over Christian Wolff (Ben Affleck), een wiskundig genie die werkt voor een accountantkantoor. Zijn werk als een accountant begint een hele andere vorm aan te nemen als het kleine bedrijf samen met het Ministerie van Financiën een nieuwe klant aanneemt. Bij deze klant werkt Dana Cummings (Anna Kendrick) die erachter komt dat er binnen het bedrijf miljoenen dollars verdwijnen. Naarmate de waarheid steeds duidelijker wordt neemt het aantal doden toe. Taak aan Christian Wolff dus om de hele boel weer recht te trekken.

  The Magnificent Seven

  Een remake van een film uit 1960. The Magnificent Seven is een film die gaat over zeven wapengevaarlijke mannen, bestaande uit onder andere Chisolm (Denzel Washington), Josh Faraday (Chris Pratt) en Goodnight Robicheaux (Ethan Hawke) die tezamen een dorp willen beschermen tegen een mijnbouw bedrijf, dat maar wat graag het dorp wil overnemen.

  Jason Bourne

  Jaren na The Bourne UItimatum, moet voormalig CIA moordenaar Jason Bourne (Matt Damon) weer op de vlucht. Voormalig werkgevers zijn naar hem op zoek en willen hem graag uitgeschakeld zien. Lees er meer over in de Jason Bourne review.

  War Dogs

  De Actie Comedy War Dogs is gebaseerd op waargebeurde verhalen over masseur David Packouz (Miles Teller). Samen met jeugdvriend Efraim Diveroli (Jonah Hill) gooit David het roer om en willen de twee zichzelf omtoveren tot echte wapenhandelaren. De twee komen flink in problemen als ze een miljoenendeal sluiten met de Amerikaanse overheid.

  Fantasy

  Wat is er nou beter dan jezelf even helemaal onderompelen in een wereld die eigenlijk helemaal niet bestaat? Bij welke van deze vijf films vind jij dat dat het beste kan?

  Alice Through the Looking Glass

  Alice (Mia Wasikowska) keert terug naar Wonderland om erachter te komen dat de Mad Hatter (Johnny Depp) lijdt aan een ernstige depressie. Om hem te helpen reist ze terug in de tijd om de familie van de Mad Hatter te redden en haar vriend te redden van depressie. Lees er meer over in de Alice Through The Looking Glass review.

  Arrival

  Arrival gaat over een mogelijke invasie van onze planeet. Buitenaardse, onbekende objecten plaatsen op de aarde met nog onduidelijke motieven. De overheid stelt een team samen met onder andere Dr. Louise Banks (Amy Adams) en Ian Donnelly (Jeremy Renner) om te achterhalen wat deze objecten komen doen op aarde.

  Fantastic Beasts and Where to Find Them

  Een Harry Potter spin-off, Fantastic Beasts speelt zich af in 1926 en gaat over Newt Scamander (Eddie Redmayne). Scamander komt aan in New York City maar raakt een aantal mythische wezens kwijt uit zijn magische koffer. Aan hem dus de taak om deze terug te halen. Lees meer over Fantastic Beasts in de review.

  Huntsman: Winter’s War

  Deze, op Snow White And The Huntsman gebaseerde film, dient als prequel en opvolger van het origineel en gaat over Eric The Huntsman (Chris Hemsworth) die verstrikt raakt in de rivaliteit tussen Ravenna (Charlize Theron) en Freya (Emily Blunt). Tijdens de queeste van Eric komt hij ook nog in gevaar door zijn romance met Sara (Jessica Chastain), gezien liefde verboden is in het rijk van koningin Freya. Lees hier meer over de film in de The Huntsman Winter's War review.

  Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

  Na een tragedie brengt een serie van aanwijzingen een jongetje Jake (Asa Butterfield) naar een mysterieus weeshuis op een afgelegen Welsh eiland. Hier komt hij in aanraking met een aantal kinderen met bijzondere krachten. Aan Jake om deze kinderen te beschermen.

  Drama

  Een goede film is natuurlijk pas echt goed als er een degelijk verhaal in zit, dat sterk wordt vertolkt door de cast van de film. Dit zijn de films in de categorie Drama.

  Collateral Beauty

  Howard Inlet (Will Smith) leidt een teruggetrokken leven nadat hij wordt getroffen door een enorm tragedie. Hij schrijft brieven voor Liefde, Tijd en Dood om de stress van hem af te schrijven. Tegen alle verwachtingen in ontvangt hij antwoord en dat leidt tot een beter begrip van de betekenis van het leven.

  Deep Water Horizon

  Deep Water Horizon gaat over het ontplofte olieboorplatform in de Golf Van Mexico in 2010. Het verhaal van de film gaat over Mike Williams (Mark Wahlberg) en de rest van de crew van het platform terwijl ze vechten om te overleven.

  Girl on the Train

  Onlangs gescheiden Rachel (Emily Blunt) fantaseert over een koppel (Luke Evans en Haley Bennett) wiens huis ze elke dag passeert met de trein. Ze komt terecht in een mysterie rondom het koppel en haar voormalige man (Justin Theroux) en zijn nieuwe familie.

  Hacksaw Ridge

  Een film over het leven van Tweede Wereldoorlog soldaat Desmond Doss (Andre Garfield). Doss is een pacifist die weigert een wapen te gebruiken in de oorlog. Daarentegen werkte hij in het leger als hospik en redde hij het leven van 75 soldaten op het slagveld.

  Me Before You

  Na haar werk te hebben verloren als serveerster wordt Lou (Emilia Clarke) de zorgdrager van de verlamde Will (Sam Claflin). Will is door zijn verlamming inmiddels terneergeslagen, maar de zorg en houding van Lou halen hem hieruit en de twee ontwikkelen zelfs gevoelens voor elkaar.

  Horror

  Tijd voor wat engs, om op het puntje van je stoel te zitten en dan jezelf helemaal kapot te schrikken. Deze vijf films zijn gekozen voor de categorie Horror.

  10 Cloverfield Lane

  Na een ongeluk wordt Michelle (Mary Elizabeth Winstead) wakker in de schuilkelder van Howard (John Goodman) die bezeten is door complottheorieën. Hij zegt haar gered te hebben van de crash die ze ternauwernood heeft overleefd. Samen met Emmett, die ook zijn weg heeft gevonden in de bunker proberen ze buitenaardse aanval te overleven. Lees meer in de 10 Cloverfield Lane review.

  The Conjuring 2

  Ed (Patrick Wilson) en Lorraine Warren (Vera Farmiga) zijn een getrouwd stel. Allebei zijn ze paranormaal onderzoekers. En samen helpen ze een alleenstaande moeder in Londen, die claimt dat haar kinderen worden geterroriseerd door bovennatuurlijk krachten. Lees er meer over in The Conjuring 2 review.

  Don’t Breathe

  Rocky (Jane Levy), Alex (Dylan Minnette) en Money (Daniel Zovatto) zijn drie vrienden die hun geldproblemen willen oplossen door in te breken bij een blinde kluizenaar (Stephen Lang). Ze realiseren zich echter snel dat ze niet met zomaar iemand te maken hebben en dat de man een beangstigend geheim met zich meedraagt. Verder is hij niet zo ongevaarlijk als ze denken.

  Ouija: Origin Of Evil

  Weduwe Alice Zander (Elizabeth Reaser) werkt samen met haar dochters (Annelisse Basso en Lulu Wilson) om nep seances te houden, om mensen te laten 'communiceren' met dierbaren die overleden zijn. Zodra de familie een Ouija-bord betrekt bij hun seances. Lees meer over de film in de Ouija Origin Of Evil review.

  The Purge: Election Year

  Het derde deel van The Purge gaat over een nacht waarin alles legaal is. Voormalig politie sergeant (Frank Grillo) die weigert om de moordenaar van zijn zoon te vermoorden is nu het hoofd van beveiliging voor een presidentskandidaat (Elizabeth Mitchell) die graag een einde wil maken aan The Purge. Lees meer in de review van The Purge: Election Year.

  Animatie

  Na al dat schrikken heb je even een momentje voor jezelf nodig en te genieten van alle grafische pracht van de volgende vijf animatie films.

  Finding Dory

  Een opvolger van Finding Nemo uit 2013. Finding Dory gaat over de aandoelijke Dory (Ellen DeGeneres) die op zoek gaat naar haar ouders die ze al jaren niet heeft gezien. Met behulp van Nemo (Hayden Rolence) en Marlin (Albert Brooks), de vader van Nemo) gaan ze naar Californië op zoek naar een plek die Dory thuis kan noemen. Lees meer in de Finding Dory review.

  The Jungle Book

  The Jungle Book uit 2016 is een remake van de populaire Disney film uit 1967 en gaat over Mowgli (Neel Sethi) die in de jungle opgroeit tussen de wolven. Zodra Mowgli door de kwaadaardige Shere Khan (Idris Elba) wordt gedwongen terug te keren naar mensen begint het avontuur naar veiligheid voor Mowgli. Onder begeleiding van de panther Bagheera (Ben Kingsley) komen ze op hun pad onder ander Baloo (Bill Murray), de slang Kaa (Scarlett Johansson) en de gigantopithecus King Louie (Christopher Walken) tegen. Lees over de film in The Jungle Book review.

  Kubo & the Two Strings

  Na het per ongeluk oproepen van een oude geest, wordt het Japanse jongetje Kubo (Art Parkinson) gescheiden van zijn moeder en gaat hij pad op zoek naar zijn vermiste vader. Onderweg raakt hij bevriend met Monkey (Charlize Theron) en Beetle (Matthew McConaughey). Samen nemen ze het op tegen Moon King (Ralph Fiennes) en een kwaadaardige tweeling (Rooney Mara) met een shamisen, een magisch instrument met twee snaren.

  Kung Fu Panda 3

  In het derde deel van Kung Fu Panda wordt de pandabeer Po (Jack Black) herenigd met zijn vander Li (Bryan Cranston). Samen reizen ze naar een geheim panda heiligdom. Daar moeten de twee samenwerken om een krachtige jak Kai (J.K. Simmons) verslaan, die sterker wordt door kracht van andere krijgers te stelen. Lees erover in de Kung Fu Panda 3 review.

  Zootopia

  In een stad vol met mensachtige beesten, die allemaal hun oerinstinct achter zich hebben gelaten, moet de gespannen politieagente Judy Hopps (Ginnifer Goodwin) samenwerken met de charismatische, maar onbetrouwbare vos Nick Wilde (Jason Bateman). Samen moeten ze een zaak oplossen over een vleesetende bewoner van Zootopia. Samen komen ze achter een aantal mysteries die hun stad en haar geloven ernstig in gevaar kan brengen. Lees er meer over in de Zootopia review.

  Comedy

  Tot slot moeten de spieren nog even getraind worden, de lachspieren welteverstaan. In 2016 kon dat goed bij deze vijf Comedy films.

  Bridget Jones’s Baby

  Bridget Jones (Renee Zellweger) , nu een populaire producent bij het nieuws, ontdekt dat ze zwanger is. Ze weet alleen niet wie de vader is van haar ongeboren kindje. Ze twijfelt tussen knipperlicht-partner Mark Dacry (Colin Firth) of Jack Qwant (Patrick Dempsey), een Amerikaan met wie ze een keer de lakens heeft gedeeld. Meer over de film in de Bridget Jones's Baby review.

  The Nice Guys

  The Nice Guys speelt zich af in de jaren '70 en volgt Holland March (Ryan Gosling) en Jackson Healy (Russell Crowe). Samen gaan ze op zoek een vermiste vrouw genaamd Amelia (Margaret Qually), die gezocht wordt na de dood van een bekende pornoster. Samen komen ze achter een veel grotere samenzwering zodra er meerdere porno actrices dood terug gevonden worden.

  Keanu

  Rell (Jordan Peele) raakt gehecht aan de schattige kitten Keanu tijdens een pijnlijk einde van zijn relatie. Na op een avond thuis te komen met zijn neef Clarence (Keegen-Michael Key) is Rell vernietigd door het feit dat er is ingebroken en dat zijn katachtige vriend is meegenomen. De twee gaan op zoek naar de kat en komen flink in de penarie als ze tijdens hun zoektocht moeten infiltreren bij een gewelddadige straatbende.

  Hail, Caesar!

  Hail, Caesar! gaat over Eddie Mannix (Josh Brolin) die in wordt gezet om de ontvoerde steracteur Baird Whitlock (George Clooney) te redden. Mannix doet zijn best om het losgeld voor de acteur bij elkaar te sprokkelen zonder dat roddeljournalisten Thessaly en Thora Thacker (duorol van Tilda Swinton) achter het schandaal komen. Lees over de film in de Hail, Caesar! review.

  Central Intelligence

  De goedaardige accountant Calvin (Kevin Hart) schrikt zich een ongeluk als hij oud-klasgenoot Bob (Dwayne Johnson) opnieuw tegenkomt. Vroeger was Bob een gepeste tiener met overgewicht, nu is hij een gigantische gespierde CIA agent. De vriendschap van de twee komt in gevaar als Bob aan Calvin vraagt om hem te helpen met een missie die te maken heeft met Amerikaanse spion satellieten die gehackt worden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.