Suicide Squad Review - Is driemaal scheepsrecht?

  Het DC Extended Universe had in 2013 een zwakke start met Man of Steel. Ook het vervolg Batman v Superman: Dawn of Justice maakte helaas weinig indruk. Kunnen de superschurken uit Suicide Squad hier verandering in brengen? Je leest het in onze Suicide Squad review! Nu uit op Blu-ray!

  Suicide Squad speelt zich direct af na de gebeurtenissen uit Batman v Superman: Dawn of Justice. Als voorzorgsmaatregel voor de volgende zogeheten 'metamensen', stelt Amanda Waller een speciale eenheid samen. Deze speciale eenheid bestaat uit een grote verscheidenheid aan superschurken uit het DC-universum.

  De bekendsten hiervan zijn Harley Quinn en Deadshot die al regelmatig een grote rol spelen in de Batman-comics. Ook schurken zoals Killer Croc, El Diablo, Captain Boomerang en Enchantress, die misschien minder bekend zijn bij het publiek, verschijnen voor de eerste keer. Samen zullen ze klaar moeten staan voor de volgende metamens!

  Suicide Squad Review

  Kennismaken

  Aangezien de meeste schurken uit Suicide Squad voor de eerste keer dit jaar op het grote scherm te zien waren, wordt het begin van de film gebruikt om deze personages te introduceren. Amanda Waller vertelt ons alles over de achtergronden van de schurken en dit gebeurt met een hoop flitsende beelden en kleurrijke teksten.

  Het is een heerlijke visuele chaos en geeft ons een goed beeld van wat we van de personages kunnen verwachten. Helaas wordt de introductie van een aantal personages afgeraffeld, waardoor we van sommigen nog steeds maar weinig over ze weten. Toch onbreekt het niet aan sensatie en zien we zelfs nog een paar interessante cameo's!

  Suicide Squad Review

  Gebrekkig plot

  Na een sterk begin zakt het tempo van de film wat in en begint het daadwerkelijke plot van de film zich te ontrafelen. Ook de metamens, waar de superschurken het tegen op zullen nemen, wordt al snel onthuld. Helaas wordt dit personage te weinig uitgediept en ontbreekt het aan een heldere motivatie voor de daden van deze schurk.

  De schurk wil de mensheid uitroeien en de Suicide Squad moet dit tegengaan. Het verhaal is er jammer genoeg één van dertien uit een dozijn. Het zijn dan ook vooral de personages die de film interessant maken, met als grootste sterren Harley Quinn en Deadshot.

  Suicide Squad Review

  Veel personages, te weinig tijd

  De eerste verschijning op het grote doek van Harley Quinn, de inmiddels wereldberoemde handlanger van Joker, is natuurlijk een enorm moment. DC-fans kunnen hun hart ophalen, want Harley wordt geweldig vertolkt door Margot Robbie. Haar speelse personaliteit en vlaagje krankzinnigheid komen dan ook duidelijk naar voren.

  Gelukkig zien we ook de diepere kanten van haar persoonlijkheid terug in een reeks flashbacks. Toch hadden we hier graag wat meer van teruggezien en is het jammer dat haar personage wel erg geseksualiseerd wordt. Zo valt het op dat haar hotpants gedurende de films op magische wijze steeds iets korter lijken te worden.

  Ook Deadshot, gespeeld door Will Smith, wordt verrassend goed neergezet. De huurmoordenaar die naar eigen zeggen nooit mist, voegt een flinke portie pit toe aan het team. Zijn stoere imago maakt hem misschien wel de ware ster van Suicide Squad. Bovendien wordt zijn achtergrondverhaal het meeste uitgediept van alle personages.

  Dit geldt helaas niet voor veel van de andere personages. Vooral Killer Croc en Captain Boomerang weten maar weinig indruk te maken. Deze personages zijn echter nog niets vergeleken met Katana, wiens persoonlijkheid zo goed als afwezig is. Suicide Squad bevat dan ook te veel personages om voldoende uit te diepen in een film van ruim twee uur.

  Suicide Squad Review

  De grappenmaker van Gotham

  Maar hoe zit het eigenlijk met Joker, de grootste schurk uit de Batman-reeks? Kan de rijkelijk getatoeëerde vertolking van Jared Leto het halen bij de versies van grootheden Heath Ledger en Jack Nicholson? Het antwoord is kort; nee, dat lukt in Suicide Squad jammer genoeg nog niet.

  De Clown Prince is maar zelden op het scherm te zien en wanneer dit wel het geval is, weet hij jammer genoeg niet erg veel indruk te maken. De Joker voegt bovendien erg weinig toe aan het toch al magere plot. Het is goed mogelijk dat Joker in toekomstige films een grotere rol zal gaan spelen, maar vooralsnog valt er nog weinig over Jareds vertolking te zeggen.

  Blu-ray versie een aanrader

  Volgens Jared zelf zal er altijd een Joker zijn, dat is altijd zo geweest, en zal altijd zo zijn. Zo is te zien op de extra's van de Blu-ray. Die Blu-ray is absoluut de moeite waard. Het heeft niet alleen de extended versie van de film, maar ook vele extra's die het kijken waard zijn. Zo zie je hoe Jared helemaal in zijn rol continu op de filmset rondhing, dat hij met zijn medespelers niet geoefend heeft. En ook zie je hoe de cast in shape heeft moeten komen voor de rollen en hoe ze genoten hebben van de film. Ee aanradertje dus die blu-ray!

  Suicide Squad Review

  Suicide Squad Review - DC gaat de goede kant op!

  Suicide Squad is geen perfecte film, maar is een enorme verbetering ten opzichte van de eerdere installaties uit het DC Extended Universe. Waar de eerste twee films uit dit universum aan een rommelig, overgecompliceerd plot leden, is het verhaal van Suicide Squad erg simpel en standaard.

  Suicide Squad moet het dan ook vooral van haar personages hebben. Vooral Harley Quinn en Deadshot krijgen voldoende tijd om te schitteren. Ook de prachtige visuals en toffe actiescènes maken het tot een erg vermakelijke film. DC is er nog niet, maar gaat in ieder geval de goede kant op!

  7

  De plus- en minpunten

  • Harley en Deadshot goed gecast
  • Spectaculaire visuals
  • Smaakt naar meer
  • Blu-ray bevat toffe extra's
  • Standaard verhaal
  • Saaie schurk

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.