Kung Fu Panda 3 Review - Een wonderschone animatiewereld

  Vanaf volgende week woensdag, 12 april, is de vechtende pandabeer met zijn vriendjes weer te zien in de Nederlandse bioscoop. De succesvolle animatieserie komt met een derde deel en wij konden de derde film alvast bekijken. Of Kung Fu Panda andere animatiefilms weet te overmeesteren, lees je in deze Kung Fu Panda 3 review.

  Het Kung Fu Panda verhaal begon ooit met een lieve onhandige panda “Po” die graag Dragon Warrior wilde worden. Als Dragon Warrior behoor je tot een elitegroep van Kung Fu Masters. In het tweede deel ging Po op zoek naar zijn eigen innerlijke krachten om zijn ultieme doel te bereiken.

  De meeste karakters die in de eerste twee delen te zien waren, zoals Po, Tigress en Monkey, zijn ook in het derde deel weer aanwezig. Stemacteurs zoals Jack Black en Angelina Jolie zijn ook nog altijd aan de franchise verbonden.

  Het Kung Fu Panda verhaal

  Als Kai, een bovennatuurlijke slechterik, op weg is om de laatste Dragon Warriors te verslaan, is de gehele Chinese dierenbevolking opeens afhankelijk van Po. Als Po op dat moment zijn echte vader na vele jaren eindelijk ontmoet, komt hij tot de ontdekking dat er boven op een geheime berg een hele pandakolonie is. Het lot rust op de schouders van Po, als hij als aanstaand grootmeester zijn soortgenoten moet trainen om de kwade Kai te kunnen verslaan.

  Het is een leuk verhaal en ligt qua opbouw ook in logische lijn met de eerste twee delen. Nadat Po in de eerste twee delen zijn droom probeert na te jagen, wordt dit in het derde deel dan eindelijk werkelijkheid. Het lijkt daarmee een mooi eind te zijn van een heel succesvolle animatiereeks.

  Kung Fu Panda 3 review Kai de vijand

  Visueel pareltje

  Dreamwork heeft werkelijk een pareltje van Kung Fu Panda 3 gemaakt als het gaat om het visuele aspect van de film. Dit is mede mogelijk gemaakt door de nieuwe en meest geavanceerde technologische mogelijkheden die DreamWork Animations tot haar beschikking had.

  De film is erg licht, heeft veel flitsende beelden en gaat gepaard met veel kleur. Je krijgt werkelijk een schitterend schouwspel te zien, dat je ogen continu op het beeld gefocust houdt. Deze prachtige animaties worden daarbij ondersteund door mooie muzikale delen, gecomponeerd door Hans Zimmer, waardoor je het gevoel hebt naar een geweldige animatiefilm te kijken.

  (Te) weinig humor

  Hier begint het iets minder boeiende deel van Kung Fu Panda 3. Voor een animatiefilm is het een absolute must dat er gelachen kan worden, en in deze film is dat niet (vaak genoeg) het geval. Natuurlijk zijn er af en toe grappige momenten in de film, wanneer één van de kampgenoten een bijdehante opmerking maakt. Maar dat zijn er eigenlijk veel te weinig.

  Wat er gemist wordt in Kung Fu Panda 3 is een grappig karakter dat als rode draad door de gehele film onnozele opmerkingen maakt. Zoals “Sid” dat bijvoorbeeld doet in Ice Age. Doordat het meesterschap van Po steeds serieuzere vormen aanneemt, is het grappige onhandige ook een beetje van de pandabeer verdwenen.

  Kung Fu Panda 3 review - een aanrader

  Kung Fu Panda 3 Review – Een aanrader voor jong en oud

  Op het gebied van schoonheid en muziek hoort Kung Fu Panda 3 absoluut bij de topfilms uit het animatiegenre. Voor mensen die van animatiefilms houden, met veel kleur en muziek, is het absoluut een aanrader. Ook als je van de eerste twee delen van Kung Fu Panda hebt genoten, dan is dat ook bij dit deel zeker het geval. In beide gevallen zou je Kung Fu Panda 3 in 3D in de bioscoop moeten kijken, want dit voegt nog net wat extra’s toe aan de schoonheid van de film.

  Voor de doorsnee kijker die echt voor de leuke bijdehante karakters met hun grapjes kijkt, valt de film wellicht wat tegen, aangezien de hoeveelheid grappen en leuke karakters redelijk beperkt is. Al blijft het wel de moeite waard om vanuit je luie stoel in huis eens naar de technische hoogstandjes van DreamWork te kijken.

  Kung Fu Panda 3 vecht zichzelf vanaf 13 april de Nederlandse bioscopen in, in zowel een Nederlandse als Engelse versie. Voor de echte liefhebbers van animatie is er dus ook een 3D versie.

  7

  De plus- en minpunten

  • Adembenemend mooi
  • Veel licht en kleur
  • Mooie muziek
  • Valt veel te weinig te lachen

  Kung Fu Panda: Showdown of Legendary Legends

  Verkijgbaar vanaf 13 november 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.