Zootopia Review (Blu-ray) - Nu al een klassiekertje

  De nieuwe Disney classic Zootopia (of Zootropolis) is een feit, waarin we kennismaken met een vrolijk vrouwelijk schattig personage: Judy Hoppes. Een klein konijntje dat bij de politie wil. Of dat lukt, lees je in deze Zootopia review.

  Judy is een konijn dat beschermd wordt opgevoed en in een kleine boeren gemeenschap leeft. Het liefst zouden haar ouders haar voor altijd daar bij zich houden. Maar onze vriendin met grote lange oren heeft een heel andere toekomst voor zich, veel minder braaf. Politieavonturen lonken.

  Zootopia review blu-ray

  Politieavonturern in de Zootopia Review

  Het lukt, ze wordt aangenomen bij de politieacadamie én slaagt. Sterker nog: ze is de beste uit de lichting. Alleen is er één probleem. Het is een harde mannencultuur én alle beesten zijn vele malen groter en sterker. Met andere woorden: het konijn wordt niet echt serieus genomen. Judy begint, tot blijdschap van pa- en malief, als parkeerwacht.

  Parkeerwachter zijn, heeft alleen een voordeel. Ondertussen komt Judy allerlei bewoners tegen van Zootropolis, de nieuwe grote stad waar ze woont, en stuit op een raar verhaal. Er wordt een dier vermist. Judy eigent zich min of meer de taak toe om opheldering te krijgen en gaat op onderzoek uit samen met inmiddels haar beste buddy, een vos.

  Wat Zootopia ontzettend goed doet, is niet alleen een charmant verhaal neerzetten voor kleintjes, maar ondertussen de volwassen kijker niet uit het oog verliezen. Een kind van 7 heeft natuurlijk nog nooit een Godfather film gezien, terwijl een volwassen kijker meteen de geweldige referentie in de film ziet naar deze grootse film met Marlon Brando. Het is fantastisch wat je voorgschoteld krijgt.

  Zootopia review blu-ray

  Vol met verwijzingen

  Zootopia zit vol met verwijzingen, waarvan een paar hele leuke. De tv hitserie Breaking Bad passeert bijvoorbeeld de revue en ook zie je al snel de gelijkenis met Ice Age. Naast de vele verwijzingen zit de film vol andere extra’s, zoals verborgen Micky Mousejes. En tot slot speelt de film heel erg leuk in op de moderne wereld van nu.

  Judy heeft een Apple telefoon en de functies van de telefoon komen aan bod als ze bijvoorbeeld Facetime gebruikt met haar ouders. De oplettende kijker ziet bovendien dat het bekende Apple teken vervangen is voor een wortel. Dit soort dingen is voor volwassen kijkers erg leuk, al zullen kinderen hier weinig van meekrijgen.

  Zootopia review blu-ray

  Voor jong en oud een leuk verhaal

  Voor de jongere kijkers blijft een leuk verhaal over met charmante spelers. De wisselwerking tussen konijn en vos zijn geniaal. Eerst vertrouwen ze elkaar niet, maar later wel en samen maken ze dan een heel spannend avontuur mee.

  Wat opvalt, is dat er in deze Disney film niet gezongen wordt, maar dat heeft de film ook niet nodig. Bovendien speelt muziek wel een rol, zo zit Shakira in de film en komen er genoeg liedjes voorbij op een andere manier. Alleen als Disney-fan merk je het op dat dit dus anders gebeurt dan anders. Anderen zullen het waarschijnlijk niet eens opgevallen zijn. Simpelweg omdat Zootopia genoeg te bieden heeft: een leuk verhaal, charmante spelers, dialogen met emotie, grappige scenes en spannende achtervolgingsscenes. En het belangrijkste van alles is dat al deze elementen erg gebalanceerd zijn.

  Zootopia review blu-ray

  Klassiekertje

  Zootopia heeft het daardoor in zich een ware Disney klassieker te worden. De film is natuurlijk al onderdeel van de ‘classic serie’, maar niet elke film uit die reeks is even populair. Mensen roepen eenmaal eerder Belle en het beest als favoriet dan Hercules. De kans is zomaar aanwezig dat over tien jaar kindjes Zootopia nog altijd als hun favoriete film uit hun kindertijd beschouwen, want de film heeft alles in huis om nog vaak opnieuw te kijken en en daardoor lang in het geheugen te blijven zitten.

  9

  De plus- en minpunten

  • Charmante personages
  • Goede balans
  • Geweldige referenties
  • Er wordt niet gezongen

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.