XGN Game Awards 2016 - De nominaties per categorie

  Het is bijna weer zover, de jaarlijkse XGN Game Awards. Tijdens de XGN Game Awards 2016 is het, net als voorgaande jaren, mogelijk om te stemmen op jouw favoriete game van dit jaar. Stemmen geeft de game niet alleen meer aandacht, maar je kunt er zelf ook nog leuke prijzen mee winnen.

  Net als vorig jaar zijn er 8 categorieën waarop je kunt stemmen. Deze categorieën zijn: shooters, actie, avontuur, kids, Virtual Reality, RPG, sport en Remasters/Reboots. Elke categorie zit vol populaire games waaruit jij kunt kiezen.

  Omdat het soms moeilijk is een game in een enkel hokje te plaatsen, hebben wij ervoor gekozen de games op een zo goed mogelijke manier te onderverdelen. Hieronder vind je alle games die genomineerd zijn, verdeeld in hun categorie. Elke game heeft een korte beschrijving, mocht je de game nog niet kennen dan is dit een mooi moment om meer te weten te komen over deze games.

  Het is natuurlijk mogelijk dat er volgens jou een game uit 2016 mist in deze lijst. Daarom hebben we de wildcard als oplossing. Met de wildcard kan jij op een game stemmen waarvan jij vvindt dat hij in de XGN Game Awards 2016 thuishoort. Dus mocht je nou jouw favoriete game alsnog willen nomineren, dan krijg je die kans door te stemmen op de wildcard in dit artikel!

  Om te stemmen op de awards ga je naar de XGN Game Awards 2016 pagina vanaf 1 december zodra de stemming open gaat. Maar kom vaker terug want er zijn natuurlijk meerdere stemrondes! Voor meer informatie hierover kun je het XGN Game Awards 2016 informatie artikel raadplegen.

  Dit jaar zijn er voor het eerst ook de XGN Film Awards 2016. Ben jij ook een filmfan? Breng dan zeker je stem uit voor de beste films van 2016!

  Shooters

  Elk jaar komen er verschillende shooters uit waarin jij je lekker kunt uitleven. Voor 2016 was geen verandering te zien in deze trend en kwamen er weer veel shooters uit. Hieronder staan de 5 genomineerden die door ons zijn gekozen:

  Gears of War 4

  Gears of War 4 is het vervolg op de eerste trilogie in de franchise. Gears of War 4 markeert het begin van een nieuwe trilogie. Voor ontwikkelaar The Coalition was dit de eerste eigen Gears of War game die ze heeft gemaakt en deze stelt niet teleur. Daarom staat Gears of War 4 in het rijtje van beste shooter van 2016.

  Doom

  Ontwikkelaar id Software kondigde enkele jaren geleden Doom aan, ze wilde hiermee de serie nieuw leven inblazen. We hebben een tijdje moeten wachten op het nieuwe deel uit de serie, maar het was het wachten meer dan waard. Doom greep onze aandacht door zijn diversiteit in vijanden en het gevoel dat de game je geeft.

  Battlefield 1

  In Battlefield 1 ga je terug in de tijd naar de Eerste Wereldoorlog. Hier beleef je tijdens de singleplayer het slagveld vanuit verschillende oogpunten. Ook tijdens de multiplayer geeft de game je een speciaal gevoel. Door de grote mappen ben je nergens veilig en kun je van elke kant aangevallen worden. Het (bijna) echte oorlogsgevoel heeft Battlefield 1 een plekje bezorgd op deze lijst.

  Call of Duty: Infinite Warfare

  Call of Duty: Infinite Warefare is weer net zo spectaculair als de vorige delen in de serie. In COD: Infinite Warefare speelt de ruimte een grote rol, zowel de singelplayer als de multiplayer spelen zich af op verschillende planeten. De singleplayer is dit jaar beladen met bekende namen, van Game of Thrones acteur Kit Harington tot UFC-vechter Conor McGregor. Het verhaal en de snelle multiplayerâ modi hebben ervoor gezorgd dat COD ook dit jaar een goede kans maakt.

  Overwatch

  De eerste nieuwe franchise van ontwikkelaar en uitgever Blizzard Entertainment heeft veel hoofden doen draaien. Bij Overwatch kun je kiezen uit verschillende heroesâ. Elke hero heeft een eigen manier van spelen, door de verschillende eigenschappen die de helden hebben. Overwatch heeft sinds de lancering de harten van veel gamers over de hele wereld veroverd. Dit heeft er toe doen leiden dat Overwatch nu genomineerd is voor een XGN Game Award.

  Vanaf 1 december is het mogelijk om te stemmen.

  Actie

  De games die in deze catergorie zijn genomineerd laten je hartslag stijgen op een manier zoals niet veel andere games dat doen. Alle genomineerden uit de categorie Actie vind je hieronder:

  Dishonored 2

  Dishonored 2 is het vervolg op de populaire eerste Dishonored. In het tweede deel kun je met twee verschillende personen spelen: Corvo Attano, hoofdpersonage uit het vorige deel en Emily Kaldwin, een compleet nieuwe protagonist. Je kunt de game volledig spelen zonder iemand te vermoorden, of gebruik alles wat je tot je beschikking hebt op je vijanden uit te schakelen.

  Deus Ex: Mankind Divided

  In Deus Ex: Mankind Divided speel jij als Adam Jensen in een prachtig neergezet Praag. In de futuristische wereld is van alles te ontdekken. Omdat protagonist Adam Jensen deels mechanisch is, heb jij al speler verschillende 'augs' in handen om al je vijanden uit te schakelen. Ga stealth door een level heen, of schiet je met allerlei wapens naar de plek van bestemming.

  XCOM 2

  XCOM 2 is een actiegame waarin je uiterst tactisch moet zijn. In XCOM 2 stuur je jouw team aan om zo het gevecht tegen aliens te winnen. Ontwikkelaar van XCOM, Firaxis Games, heeft de gameplay zo min mogelijk aan willen passen en heeft geprobeerd om de problemen die fans in XCOM: Enemy Unknown hadden te verhelpen. Al deze aanpassingen hebben ervoor gezorgd dat XCOM 2 een plekje heeft bemachtigd op de lijst van genomineerden.

  Mirror's Edge: Catalyst

  De eerste Mirror's Edge is onder veel gamers geliefd en nadat de fans uitgever Electronic Arts bleven vragen naar een vervolg, heeft de uitgever ervoor gekozen toch een nieuw deel te maken van de freerun game. In Mirror's Edge: Catalyst speel je als Faith, een freerunnende courrier. Het doel van Faith is het zo snel mogelijk bezorgen van verschillende goederen. Het werk van Faith wordt alleen niet door iedereen even goed gewaardeerd. Bij ons krijgt ze alle lof die ze verdient, daarom staat Mirror's Edge: Catalyst op dit lijstje.

  Hitman

  Uitgever Square Enix besloot met het nieuwe Hitman deel iets anders te doen dan met de vorige games. Hitman heeft ons het afgelopen jaar op onze wenken bediend. Omdat het spel verdeeld is in verschillende afleveringen, was er telkens een reden om weer in de huid van Agent 47 te kruipen. Ook gaf elke episode je genoeg reden om hem telkens opnieuw te spelen, omdat je elke keer je tactiek toch een beetje wilt aanpassen. Gefeliciteerd met de nominatie Agent 47.

  Vanaf 1 december is het mogelijk om te stemmen.

  Avontuur

  Bij avontuur games gaat het om het beleven van een verhaal. Alle games die zijn genomineerd in deze categorie hebben ons elke minuut van het spelen in spanning gehouden. De genomineerden zijn:

  Uncharted 4: A Thief's End

  Uncharted 4: A Thief's End is het laatste deel in de Uncharted franchise. Met het vierde deel wilde ontwikkelaar Naughty Dog bedanken voor de mooie avonturen en hoofdpersoon Nathan Drake met een welverdiend persioen sturen. Door het prachtige uiterlijk en het aangrijpende verhaal heeft Naughty Dog bewezen hoe goed ze is in het maken van games. De game is zo goed dat hij zeker een plekje verdiend op dit lijstje, Nathan kan trots zijn.

  The Last Guardian

  Toen The Last Guardian in 2009 tijdens E3 werd aangekondigd, waren al veel mensen geïnteresseerd in de game. Hoewel de games verschillende delays te verduren heeft gehad, heeft de game ons al deze jaren geboeid. Nu de game eindelijk uit is heeft The Last Guardian een plekje weten te krijgen op de lijst van beste avontuur games.

  Far Cry Primal

  De Far Cry-serie besloot terug te gaan naar de roots, niet van de game, maar van de mensheid. Far Cry Primal speelt zich namelijk af in het stenen tijdperk. Je kunt in dit deel geen gebruik maken van pistolen en granaten, maar moet boze sabeltandtijgers afvechten met pijl & boog en knuppels. Hoewel Far Cry Primal compleet anders is dan zijn voorganger, heeft dit hem niet tegen gehouden om te top te bereiken. Far Cry heeft dus een wel verdiende plek als genomineerde.

  Watch Dogs 2

  In Watch Dogs 2 speel je als de jonge hacker, Marcus Holloway, in een bruisend San Francisco. Marcus sluit zich aan bij hackersgroep DedSec om samen de wereld te laten zien dat de grote bedrijven niet geven om de privacy van de mensheid. In dit realistisch neergezette San Francisco is van alles te doen, waaronder verschillende races. Omdat er in Watch Dogs 2 zoveel te doen is en alles zo realistisch is neergezet, konden we niet anders dan Watch Dogs 2 ook op het lijstje te noemen.

  Rise of the Tomb Raider

  Rise of the Tomb Raider is alweer het tweede deel in de vernieuwde Tomb Raider reeks. Lara is in dit deel opzoek naar de legendarische stad Kitezj, in het ijskoude Siberië. In de game neem je het op tegen een militaire organisatie die je wilt verslaan op jouw zoektocht. Door het oplossen van puzzels probeer jij je vijanden te slim af te zijn en Kitezj als eerste te bereiken. Lara heeft met de game onze harten gestolen en verdient daarom een plekje op de lijst.

  Vanaf 1 december is het mogelijk om te stemmen.

  Kids

  Deze categorie is gericht op de games die door de kleinste gespeeld kunnen worden. Dit betekent echter niet dat de oudere gamers er ook niet een beetje van mogen genieten. De genomineerden in de categorie Kids zijn:

  Pokemon Go

  De rage zal je vast niet ontgaan zijn, Pokémon Go was overal te vinden. Iedereen wilde meedoen aan de hype, zelfs voor mensen die nog nooit Pokémon hadden gespeeld was de game interessant. Dit doordat men in de echte wereld opzoek moest gaan naar virtuele Pokémon. Door Pokémon Go kwam de hele wereld in beweging en gingen sommige trainers zelfs op reis om hun Pokédex vol te compleet te maken. Hierom is Pokémon Go een sterke kandidaat.

  Pokemon Sun & Moon

  We krijgen bijna elk jaar weer een nieuwe Pokémon game, ook dit jaar is dit niet anders. Pokémon Sun & Moon stellen zoals de vorige delen niemand teleur. In de nieuwe Pokémon games reis je af naar het Hawaii van de Pokémon wereld: Alola. Er zijn weer tientallen nieuwe Pokémon toegevoegd aan de Pokédex, wat je weer uren van plezier gaat opleveren om ze allemaal te vangen. Naast Pokémon Go staan dus ook de Pokémon Sun & Moon op het lijstje van genomineerden.

  LEGO Star Wars: The Force Awakens

  Nadat de eerste 6 (7 wanneer je de Clone Wars erbij telt) films al een LEGO versie kregen, was het dit jaar de beurt aan The Force Awakens om te veranderen in een blokkerige versie. Met LEGO Star Wars: The Force Awakans kun je alle bekende scénes uit de film naspelen met de bekende blokjes. Voor de stemmen zijn de Star Wars-acteurs zelf de studio ingedoken, om zo het spel meer leven te geven. Om al deze redenen heeft LEGO Star Wars het lijstje gehaald.

  Kirby Planet Robobot

  Het nieuwe deel in de Kirby-serie is Kirby Planet Robobot. In Kirby: Planet Robobot speel je als Kirby, maar in dit deel heeft hij een mechanisch outfit tot zijn beschikking. Net vorige deel zijn er verschillende modi die je kunt spelen en dus hoef je je nooit te vervelen in de wereld van Kirby. Door de kleurrijke art-style blijf je altijf genieten van deze prachtige game. Gefeliciteerd Kirby, je bent genomineerd voor een XGN Game Award in de categorie Kids.

  Skylanders Imaginators

  Skylanders inmaginators is het nieuwe deel in de toys-to-life Skylanders-serie. Zoals alle voorgaande games is er van alles te doen en te beleven, met deze leuke figuurtjes. In het nieuwe deel krijg je zelfs de mogelijkheid om zelf je personage te personaliseren. Voor de PlaySation Spelers is er zelfs de mogelijkheid om oude bekende, Crash Bandicoot, te spelen. Dit heeft Skylanders Inmaginators een plekje bezorgd op de lijst van genomineerden.

  Vanaf 1 december is het mogelijk om te stemmen.

  Virtual Reality

  Virtual Reality begint zich steeds meer te ontwikkelen en is ook steeds beter beschikbaar voor games. Er worden steeds meer nieuwe VR-games van hoge kwaliteit ontwikkelt en daarom is voor het eerst in de geschiedenis van de XGN Awards de categorie Virtual Reality van de partij. Dit zijn de genomineerden voor deze categorie:

  The Playroom VR

  The Playroom VR geeft je een leuke en unieke manier om voor het eerst kennis te maken met Virtual Reality. De game is gratis bij een PlayStation VR en laat je met leuke partygames VR uittesten. De partygames geven je ook de mogelijkheid om met vrienden van VR te genieten terwijl je maar één VR-bril in bezit hebt.

  Headmaster

  Headmaster daagt je uit om met gebruik van de Playstation VR een kopduel van voetbal aan te gaan. Door de juiste timing kan je punten scoren waardoor je nieuwe levels vrijspeelt. Door realistische besturing, leuke humor en veel uitdaging is Headmaster een perfecte game om helemaal los te gaan met VR.

  Tumble VR

  De populaire puzzelgame Tumble is beschikbaar in Virtual Reality. Daarbij zijn 70 nieuwe levels toegevoegd aan de originele Tumble game waar jij moet aantonen dat je ruimtelijk inzicht beschikt. De game biedt uitdagende puzzels, veel afwisseling en het bouwen werkt soepel waardoor deze Tumble VR een leuke Virtual Reality ervaring geeft.

  RIGS Mechanized Combat League

  RIGS Mechanized Combat League is een van de belangrijkste releases van de Playstation VR. De game zet spelers in grote robots recht tegenover elkaar waardoor er veel actie ontstaat. Deze actie VR game is een fijne introductie voor VR, heeft lekkere besturing en vooral veel ruimte voor content. Hierdoor blijft deze game een toffe VR-ervaring geven.

  Until Dawn Rush of Blood

  VR biedt ontzettend veel nieuwe manieren van gamen. Until Dawn Rush of Blood geeft je een unieke horrorervaring samen met VR. Hierdoor is Until Dawn Rush of Blood echt griezelig goed. Daarnaast bevat het een tof verhaal en mooie VR-kwaliteit. Until Dawn Rush of Blood geeft de horror fans ook de mogelijkheid om met Virtual Reality aan de slag te gaan.

  Vanaf 1 december is het mogelijk om te stemmen.

  RPG

  Natuurlijk kunnen we de roleplaygames niet vergeten. Games zijn mogelijk om je tot in de meest bizarre werelden te stoppen en daardoor vinden we het leuk om een personage te spelen die we in het echte leven nooit kunnen zijn. Een tovenaar of een brute moordenaar? In RPG is het mogelijk. Hier zijn de genomineerden voor de categorie RPG:

  Paper Mario Color Splash

  Paper Mario is weer terug en in Paper Mario Color Splash moet jij als Mario de wereld weer kleur geven. De game oogt fantastisch en is voor jong een oud een top game om je tijd in te besteden. De prettige afwisselingen in de gameplay samen met een lekker vechtsysteem zorgen ervoor dat dit een Paper Mario is die je niet kunt negeren.

  Dark Souls 3

  Dark Souls 3 is misschien wel de moeilijkste game van 2016. De game is het derde deel van de Dark Souls serie en had erg hoge verwachtingen. Deze verwachtingen zijn waargemaakt want de game is uitgebreider dan ooit, heeft een diepgaand verhaal en is uitdagend en verrassend. In combinatie met een beeldschoon design is Dark Souls 3 op een net zo hoog niveau als de andere games uit de serie.

  Final Fantasy XV

  Als je aan RPG-games denkt, dan denk je aan Final Fantasy. Final Fantasy XV is alweer van de partij en het bevat gloednieuwe vechtstijlen en personages waardoor de game wellicht de beste van de serie is. Final Fantasy XV speelt zich af in de moderne tijd zoals wij die kennen en bevat diverse landen waar een grote oorlog lijkt te waken.

  World of Warcraft: Legion

  World of Warcraft is nog volledig in leven en denkt er niet aan om binnenkort er mee te stoppen. Met een gloednieuwe expension die World of Warcraft: Legion heet kun je jouw karakter naar level 110 trainen en is het mogelijk om met een nieuwe class te spelen. De nieuwe Demon Hunter class is een top manier om door de hoge kwaliteit van de content te speuren.

  Monster Hunter Generations

  Monster Hunter Generations is het nieuwste deel van de Monster Hunter serie en voegt nieuwe monsters en vechtstijlen toe. Monster Hunter Generation verbetert in alle opzichten de problemen van de vorige games in de serie. Door mooie grafische elementen, een geweldige soundtrack en de verbeterde online modus is dit misschien wel de beste game van de serie.

  Vanaf 1 december is het mogelijk om te stemmen.

  Sport

  Sportgames zijn de perfecte manier om lekker op de bank toch intensief bezig te zijn met sport. Dit genre is ieder jaar weer ontzettend populair en niet weg te denken uit de XGN Awards. Ook dit jaar zijn de sportgames weer van hoog niveau. Dit zijn de genomineerden voor de categorie Sport.

  FIFA 17

  FIFA 17 toont een aantal nieuwe modi en functies aan de FIFA-games. FIFA 17 is door de nieuwe Frostbite Engine een genot om naar te kijken. Daarnaast zorgt de verbeterde gameplay voor een goede balans, is Ultimate Team leuker dan ooit en is de nieuwe modus The Journey een perfecte manier om het leven van een profvoetballer na te spelen.

  NBA 2K17

  NBA 2K17 is ook een game die ieder jaar een nieuwe versie krijgt. De game is het gelukt om (bijna) een foutloze game neer te zetten die zonder twijfel de beste in de serie is. NBA 2K17 heeft de beste MyCareer ooit, prachtige graphics en realistische gameplay door een nieuw dribbelsysteem. NBA 2K17 is een genot om te spelen en een waardig genomineerde voor de categorie Sport.

  Steep

  Steep is anders dan de normale sportgames. Het is een open world game die zich afspeelt in de Alpen. Met Steep kun jij de gaafste skills laten zien met skiën, parachutespringen, basejumpen en snowboarden waardoor de game veel variatie biedt. Daarnaast zorgt de soundtrack en de prachtige omgeving ervoor dat je ieder moment zelf op wintersport wilt gaan.

  PES 2017

  Pro Evolution Soccer is al jarenlang de grote concurrent van FIFA. Om dit te blijven moet PES ieder jaar het uiterste uit zichzelf halen en dat is ze bij Konami gelukt. Ondanks dat PES de licenties van het voetbal niet bezit heeft Konami er alles aan gedaan om de beste sportgame van het jaar af te leveren. Door veel vernieuwingen en nog realistischere gameplay is PES 2017 een waardig genomineerde.

  Madden NFL 2017

  2016 lijkt wel het jaar waar de sport games het beste van zichzelf laten zien. Madden NFL 2017 is geen uitzondering en geeft je de beste American football ervaring die je kunt krijgen. Door verbeteringen in het running systeem en de korte gamesessies is American football ook voor nieuwkomers een uitstekende game om met de sport in aanraking te komen.

  Vanaf 1 december is het mogelijk om te stemmen.

  Remasters/Reboots

  Remasters zijn de laatste jaren steeds populairder geworden doordat bepaalde games soms niet te verbeteren zijn. De tijd en moeite voor het bedenken van een nieuw concept kan soms beter gestoken worden in een verbetering van een oude versie zodat de game speelbaar is voor een nieuwe generatie spelers en consoles. Dit zijn de genomineerden voor de categorie Remasters:

  Assassin's Creed: Ezio Collection

  Assassin's Creed is al jarenlang een super populaire serie die al veel verschillende gebieden heeft bezocht. Ezio Auditore is een van de bekendste personages in de gaming wereld en om zijn unieke karakter weer leven te geven heeft Ubisoft een Ezio Collection gemaakt. Deze collectie bevat een verbeterde versie van Assassin's Creed II, Brotherhood en Revelations die speelbaar zijn voor de huidige consoles.

  Call of Duty 4: Modern Warfare Remastered

  Call of Duty, misschien wel de meest bekende serie die er bestaat, waarvan ieder jaar een nieuwe game wordt uitgebracht. Voor sommigen zijn de nieuwe games een leuke nieuwe ervaring, terwijl anderen liever terugkeren naar de oude games van Call of Duty. Bij de release van de Special Edition van Infinity Warfare is Call of Duty 4 Modern Warfare Remastered uitgekomen die je een nieuwe ervaring geeft van de oude game. Modern Warfare remastered is verbeterd en een geweldige mogelijkheid voor alle Call of Duty fans.

  BioShock The Collection

  BioShock The Collection is een remastered bundel van BioShock 1, 2 en Infinite. Met deze bundel zijn de populaire games van de BioShock serie opgepoetst naar 1080p en ziet de omgeving er prachtig uit. Door de geweldige prijs-kwaliteit verhouding is deze bundel een unieke manier om de BioShock games te ontdekken of opnieuw te beleven.

  Ratchet & Clank

  Ratchet & Clank zijn terug! Ratchet & Clank bevat een reboot van de originele game die in 2002 was uitgekomen. Om de unieke avonturen van Ratchet & Clank te beleven is er een reboot gemaakt die de game prachtige animaties geeft. De game lijkt heel veel op het origineel, maar geeft toch een flink stuk verfrissing en uitdaging waardoor de PS4 game een prachtige manier is om van Ratchet & Clank te genieten.

  The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition

  The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition is een nieuwe versie van het klassieke Skyrim. De game is grafisch opgeschroefd en kent ook mod ondersteuning voor de consoles. De Special Edition bevat alle DLC van Skyrim en zorgt dat de hele game een flink stuk beter draait waardoor je Skyrim op een verbeterde wijze kunt spelen.

  Vanaf 1 december is het mogelijk om te stemmen.

  The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition

  Verkijgbaar vanaf 28 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.