Doctor Sleep trailer brengt je terug naar het Overlook Hotel

  Doctor Sleep, Stephen Kings vervolg op The Shining, wordt verfilmd. In dit verhaal volgen we het zoontje van Jack Torrance, nu volwassen. De eerste Doctor Sleep trailer, een mengeling van bekende beelden uit The Shining en hints naar het verhaal van de nieuwe film, staat nu online.

  In de trailer zien we beelden uit het leven van Dan Torrance, gespeeld door Ewan McGregor (Star Wars, Fargo). Hoewel hij duidelijk getraumatiseerd is door de gebeurtenissen van The Shining, kan hij niet ontsnappen aan zijn krachten. Zijn pogingen om een jong meisje dat ook “the shining” heeft, leiden ertoe dat hij uiteindelijk terugkeert naar het Overlook Hotel.

  Refereert de Doctor Sleep trailer aan The Shining?

  Er zijn veel shots die doen denken aan The Shining. De meeste daarvan zijn voor deze film opnieuw opgenomen. De trailer zit dan ook vol referenties zonder veel archiefbeelden te gebruiken. Op zeker moment zien we hoe Danny door het gat in de deur uit de beroemde “here’s Johnny” scène kijkt. Vermoedelijk zal de film nog meer inspelen op de beelden uit Stanley Kubricks klassieker.

  Wie regisseert Doctor Sleep?

  Bij gebrek aan Stanley Kubrick wordt Doctor Sleep geregisseerd door Mike Flanagan. Dit is zeker geen onlogische keuze: Flanagan is bekend met het genre. Zo regisseerde hij meerdere afleveringen van Netflix-serie The Haunting of Hill House. Ook had hij de regie over Gerald’s Game, een andere film naar een boek van Stephen King

  Doctor Sleep komt in veel landen dit jaar nog uit, maar in Nederland zul je iets langer moeten wachten voor je terug kunt naar het Overlook Hotel. Doctor Sleep draait vanaf 23 januari 2020 in Nederlandse bioscopen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.