Grease prequel genaamd 'Summer Loving' in de maak

  Het is weer tijd voor heel wat grease lightning. Paramount Pictures heeft namelijk aangekondigd dat er een Grease prequel genaamd ‘Summer Loving' in de maak is die het verhaal van de romantische eerste ontmoeting tussen Danny en Sandy gaat vertellen.

  Paramount Pictures

  De oorspronkelijk film Grease uit 1978 was een wereldwijd megasucces. De romantische musical film haalde in totaal bijna 400 miljoen dollar en de soundtrack is nog steeds een belangrijk onderdeel van de popcultuur. Het is daarom ook niet vreemd dat Paramount nu komt met een prequel.

  Wat weten we allemaal over de Grease prequel?

  Volgens The Hollywood Reporter zal John August verantwoordelijk zijn voor het script. Hij is onder andere bekend van zijn samenwerkingen met regisseur Tim Burton. Zo heeft hij eerder gewerkt aan het script voor Burton films Charlie And The Chocolate Factory (2005), Big Fish (2003) en Corpse Bride (2005). Daarnaast is hij één van de schrijvers voor de nieuwe live-action remake van Aladdin die dit jaar uitkomt.

  ‘Summer lovin’, happened so fast’. Dat zijn de woorden uit de iconische scene waarin Grease hoofdpersonages Danny Zuko en Sandy Olsson beschrijven hoe zij elkaar ontmoet hebben tijdens een romantische zomervakantie. Fans vroegen zich al jarenlang af wat zich nou precies heeft plaatsgevonden in deze zomer en daar krijgen zij door middel van deze prequel nu eindelijk een antwoord op. De film staat namelijk helemaal in het teken van de in ‘Summer Nights’ beschreven eerste ontmoeting.

  Welke acteurs spelen er in mee?

  Buiten schrijver John August, is er voor de rest nog niemand anders voor deze Grease prequel aangekondigd. Het is dus ook onbekend wie de zware taak op zich nemen om de jonge versies van John Travolta en Olivia Newton-John te spelen.

  Ook al is het film musical genre niet meer zo groot als dat het vroeger was, is een Grease prequel zeker geen gek idee. Kijk maar naar het succes van La La Land uit 2016. Die film wist zelfs bijna de Oscar voor ‘Beste film’ binnen te halen. Wie weet wordt ‘Summer Loving’ net zo’n groot succes als het origineel en zullen we zelfs over 40 jaar de liedjes uit de prequels uit volle borst meezingen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.