De top 5 beste Jurassic Park films!

Article
zaterdag, 12 september 2020 om 11:00
jurassic parkf1599824391
Met de nieuwe animatieserie Jurassic World Camp Cretaceous op komst, kijken wij terug op de eerdere edities van Jurassic park. Jurassic Park is een verhaal dat al sinds 1993 loopt. Vandaag gaan wij de vijf gemaakte Jurassic Park films op een rijtje zetten. Lees hier onze top vijf beste Jurassic Park films.

5. Jurassic park 3

Jurassic Park 3 is vanzelfsprekend genoeg het derde deel van de Jurassic Park reeks. In Jurassic Park 3 huren Paul en Amanda Kirby Alan Grant, hoofdpersoon van ‘Jurassic Park’, in om een reis te maken naar het eiland Isla Sorna. Hier willen zij niet naar Dinosauriërs kijken, zoals Alan denkt, maar zoeken naar hun vermiste dochter, die daar samen met de nieuwe vriend van Amanda was.
Dit plan gaat alleen gelijk fout, aangezien het vliegtuig waarop zij op het eiland komen, in een poging om te vluchten van een dino, crasht. Vanaf dat moment barst de spanning in de film los, als de groep moet zien te overleven op een eiland vol met levensgevaarlijke dinosauriërs.
Jurassic Park 3 viel behoorlijk tegen tegenover het tweede, maar vooral het eerste deel van de filmreeks. Hierdoor eindigt de film in onze lijst op nummer 5.

4. Jurassic World: Fallen Kingdom

De meest recentelijk uitgebrachte Jurassic Park film was ook een beetje een tegenvaller na het succes van Jurassic World. Het verhaal speelt zich een paar jaar na Jurassic World af, als het eiland verlaten is door de rest van de wereld. Het enige wat er nu nog leeft is wat daar achtergelaten is: Dinosauriërs.
Er is alleen een probleem, want de dino’s zijn opnieuw in levensgevaar. De vulkaan op het eiland dreigt namelijk uit te gaan barsten. Een reddingsteam wordt ingeschakeld. Met opnieuw Chris Pratt als Owen Grady heeft de film wel zijn momenten, maar vooral een matig einde zorgt ervoor dat deze film op de vierde plek komt in onze lijst.

3. The Lost World: Jurassic Park

The Lost World: Jurassic Park is het tweede deel van de Jurassic Park reeks. De film was niet zo succesvol als het eerste deel, maar zorgde zeker niet voor te weinig sensatie. In de film kom je erachter dat er naast het eiland van Jurassic Park nog een eiland was waar dinosauriërs gekweekt werden.
Naar dit eiland worden onder andere dr. Sarah Harding en haar vriend dr. Ian Malcolm gestuurd. Ze worden naar dit eiland gestuurd door niemand minder dan John Hammond, de oprichter van Jurassic Park. Hij is alleeen niet langer de baas over InGen, die ook terugkeerden naar het eiland. Niet om het eiland te bestuderen, maar om dinosauriërs te vangen voor een nieuw park.
The Lost World: Jurassic Park is een ontzettend spannende film met goed acteerwerk en een goed verhaal. Dit was goed genoeg voor de nummer drie plek op onze lijst.

2. Jurassic World

Veertien jaar na Jurassic Park kwam er een nieuwe film uit in de reeks: Jurassic World. Jurassic World speelt zich af op hetzelfde eiland als de eerste film, Isla Nublar. Opnieuw is er een themapark gemaakt op het eiland, waar honderden verschillende dinosauriërs leven. De dinosauriërs beginnen alleen een beetje te vervelen voor de bezoekers waardoor besloten wordt om een nieuwe dino te maken.
Een indrukwekkende, grote en slimme dino wordt gemaakt. Te slim blijkt zelft, want de ‘Indominus Rex’ weet te ontsnappen, waardoor het hele park in levensgevaar is. Jurassic World geeft de Jurassic Park-sfeer mee op een modernere manier. Met goed acteerwerk en indrukwekkende shots heeft Jurassic World de nummer twee plek in deze lijst zeker verdiend.

1. Jurassic Park

De eerste plek is voor de eerste film in de reeks. Jurassic Park was een film die voor de wereld in 1993 buitenaards leek. Het start allemaal met een ongelofelijk rijke man genaamd John Hammond. Deze meneer slaagt erin dinosauriërs tot leven te brengen. De dinosauriërs wil hij aan de hele wereld laten zien, daarom besluit hij een themapark te maken genaamd Jurassic Park.
Om de veiligheid van het park te controleren zoekt Hammond contact op met Alan Grant en Ellie Sattler. Hij vraagt hun te beoordelen of het park veilig genoeg is om te openen voor de rest van de wereld. Dat blijkt achteraf heel duidelijk niet zo te zijn.
Jurassic Park was een kunstwerk in de tijd dat het uitgebracht werd. De beelden in de film waren bizar voor een film uit 1993. De film laat shots zien van dinosauriërs die in die tijd nog nooit eerder op die manier vertoond waren. Buiten dat is het een hele spannende en vermakelijke film en daarmee de enige echte nummer één op onze lijst.

Populair Nieuws