Dit zijn de beste Tom Hanks films ooit

Article
zaterdag, 31 oktober 2020 om 12:00
tom hanksf1584010597
Binnenkort verschijnt op Netflix de film A Beautiful Day in the Neighborhood met Tom Hanks op Netflix. Het is een van de meeste recente films van Hanks, maar de man loopt ondertussen al wat jaartjes mee. Dit is de top vijf films van Tom Hanks.
Het bleek nog een hels karwei om bij slechts vijf films uit te komen, de man heeft immers zoveel goeds gemaakt. Uiteindelijk zijn we na lang beraad bij deze vijf pareltjes uitgekomen.

5. Apollo 13

We beginnen de top vijf met een klassieker uit 1995 en dan hebben we het natuurlijk over de ruimtefilm Apollo 13. Naast Tom Hanks zijn in deze film onder andere ook Bill Paxton en Kevin Bacon te zien, de film is geregisseerd door Ron Howard. De film wist in totaal 2 Oscars in de wacht te slepen en werd genomineerd voor de Oscar voor de beste film.
De dik twee uur durende film gaat over waargebeurde Apollo missie 13. In de 13e Apollo missie gaan de astronauten Swigert, Lovell en Haise naar de maan. Dit is een jaar na de eerste maanlanding ooit en de interesse naar maanreizen is op dat moment sterk afgenomen. Dit verandert radicaal als de ruimtemissie compleet mis lijkt te gaan en de mannen niet meer lijken terug te kunnen keren naar de Aarde.

4. Toy Story 1 t/m 4

Op nummer vier staan maar liefst vier animatiefilms en hier hebben we het dan natuurlijk over Toy Story 1 tot en met 4. In de mega populaire film reeks van Disney is Tom Hanks al sinds 1995 te horen als de stem van Sheriff Woody. De vier films wonnen samen maar liefst vier Oscars, erg veel zeker voor een animatiefilm.
In de Toy Story films leeft het speelgoed echt, alleen weten de mensen dat niet. Het speelgoed doet er alles aan om mee gespeelt te worden en zijn bijna verliefd op hun ‘baasjes’. In het begin zijn Woody, Buzz en hun makkers eigendom van Andy, de films erop komt er speelgoed bij, nemen ze afscheid van speelgoed en wisselen ze uiteindelijk van kind. Tot slot in de laatste film zijn Woody en co zelfs geen eigendom meer van een kind. Wat we ook niet mogen vergeten aan de films is de herkenbare muziek van Randy Newman, nummers als You’ve got a friend in me zal bij veel mensen herinneringen oproepen.

3. Philadelphia

En dan zijn we alweer bij nummer drie, en we zijn terug in de jaren ’90 met Tom Hanks en Denzel Washington. De sleepte twee Oscars in de wacht, één voor het acteerwerk van Hanks en één voor de prachtige filmmuziek van Bruce Springsteen.
Waar de films van Toy Story als kers op de taart de muziek van Randy Newman hadden, heeft Philadelphia misschien wen nog mooiere filmmuziek. In de film horen Bruce “The Boss” Springsteen op z’n best met ‘Streets of Philadelphia’ (als je goed oplet zie je Tom Hanks ook nog in de videoclip voorbijkomen). En dan kan het maar over één film gaan en dat is: Philadelphia.
De film laat op prachtige wijze de schaduwkant van de maatschappij zien en gaat over de advocaat Andre Beckett. Becket krijgt promotie en alles lijkt voor hem eigenlijk ik kannen en kruiken maar dan raakt Becket plots zijn goedbetaalde baan kwijt. Becket is homoseksueel en heeft aids, hij vermoedt dat hij om deze reden is ontslagen, maar zijn ex-werkgever is het hier niet mee eens. Beckett vecht in een wereld vol intolerantie en onbegrip voor gerechtigheid.

2. Saving Private Ryan

En dan zijn we aangekomen op de tweede plek, bij misschien wel de beste oorlogsfilm ooit. Een film die vijf Oscars won, geregisseerd is door niemand minder dan Steven Spielberg, bijna drie uur duurt en gaat over het redden van slechts één soldaat, dan hebben we het natuurlijk over de film met Edward Burs, Tom Sizemore, Vin Diesel en Matt Damon, we hebben het hier uiteraard over: Saving Private Ryan.
De film uit 1998 begint bij de invasie van de Geallieerden in Normandië waar twee broers sterven, de derde broers sterft op datzelfde moment in Nieuw-Guinea in gevecht met de Japanners. Als het blijkt dat er nog een vierde levende broer rond hobbelt op een het Franse platteland wordt er een missie gestart om hem terug te halen. Deze missie is alleen niet zonder gevaar.

1. Forrest Gump

En dan de nummer één, wat ons betreft de beste film uit de rijke filmcarrière van Tom Hanks. Een film die niet één, niet twee, niet drie, niet vier, niet vijf, maar wel zes Oscars in 1995 wist te winnen, waaronder de Oscar voor beste film. De film hoort volgens IMDb bij de beste film ooit en dat kan dan maar één film zijn, de prachtige twee een half uur durende dramafilm Forrest Gump
De film vertelt het levensverhaal wat de ietwat eenvoudige Forrest Gump. Ondanks zijn dommige karakter krijgt hij het toch voor elkaar om een grote rol te spelen in enkele grote gebeurtenissen. Gump ontmoet Elvis, John F. Kennedy, vecht in Vietnam, speelt American Football, rent van de oost- naar de westkust en nog veel meer. En misschien wel het belangrijkste, hier tussendoor speelt het verhaal van hem en z’n jeugdliefde Jenny.

Populair Nieuws