Once Upon a Time in Hollywood 4K Review – Een must-buy

  Eindelijk. Brad Pitt heeft een Oscar op zak voor beste bijrol in Once Upon a Time in Hollywood. Geheel verdiend. Tarantino’s nieuwste film is uit en in de review lees je alles over wat voor heerlijke film dit is geworden!

  Sony Pictures Entertainment

  Meerdere verhaallijnen

  Geen paniek dus als je Once Upon a Time in Hollywood niet gezien hebt in de bioscoop. Want inmiddels is de film verkrijgbaar op DVD, Blu-ray en in 4K. Uiteraard raden we, als je de technieken in huis hebt, de 4K-versie aan om ‘alles’ uit deze Tarantino-ervaring te halen.

  In de hoofdrol vinden we Leonardo DiCaprio, die in de rol kruipt van tv-ster Rick Dalton. Aan zijn zijde vinden we niemand minder dan Brad Pitt, die Cliff Booth vertolkt – de stuntdubbel van Dalton. Het tijdperk is 1969 in Hollywood, een tijd waarin veel aan het veranderen was en waarin het een overgang gaande was van het oude naar het nieuwe Hollywood. Tarantino heeft dit voortreffelijk gedaan en je hebt min of meer het gevoel te kijken naar een ode aan Hollywood.

  Wat Tarantino goed gedaan heeft verder is het vertellen van meerdere verhaallijnen. Niet alleen volgen we de tv-ster Dalton die steeds verder lijkt af te zakken in het landschap, maar maakt je ook kennis met allemaal ‘echte’ figuren. Zo woont Dalton opeens naast regisseur Roman Polanski en komt Booth in aanraking met de sekteleden van Charles Manson. Dit alles gebeurt overigens in een enorm traag tempo, want de film duurt zo’n 160 minuten. Een hele zit dus!

  Sony Pictures Entertainment

  Ontzettend veel oog voor detail

  Toch wordt dat geen moment saai doordat alles voortreffelijk in elkaar overloopt. Al moet wel gezegd worden dat deze Tarantino-film anders is dan de rest van de films die je van hem gewend bent. Misschien zelfs wel minder toegankelijk, omdat alles zo goed doordacht is. Een kijker van pak ‘m beet begin 20 zou wel eens moeite kunnen hebben om alle verhaallijnen of verwijzingen te volgen.

  Zodra je namelijk geen idee hebt wie Roman Polanski is of het verhaal van Charles Manson niet kent, mis je behoorlijk wat van de diepgang die deze film te bieden heeft. Sterker nog: die groep mensen vindt waarschijnlijk grote gedeeltes van de film saai. Zonde, want de film is allesbehalve saai, maar juist briljant! Tarantino heeft ontzettend veel oog voor detail en heeft zoveel moois in dit werk gegooid. Alleen al is er een sterrencast waar je u tegen zegt.

  Naast Pitt en DiCaprio hebben ook andere bekenden een rol, zoals Luke Perry, Margot Robbie en Kurt Russell. Allen spelen ze heel goed. Hoe Robbie de rol neerzet van bijvoorbeeld Sharon Tate is overtuigend. En hoewel je geregeld zal lachen om de heerlijke rol van DiCaprio is het Pitt die de show steelt, zeker de laatste 15 minuten van de film. Riep iemand saai? Wacht dan vooral op het einde! Wie kan dan nog zijn of haar lach inhouden?

  Sony Pictures Entertainment

  Tarantino toont lef

  Dit is zonder twijfel een meesterwerk van Tarantino, zijn liefde voor het Hollywood van 1969 druipt er vanaf. Dit is hoe Los Angeles was volgens zijn herinneringen. Als je de extra’s bekijkt, zie je pas waar allemaal aan gedacht is: de juiste kleding, de juiste muziek, de juiste auto’s. Overal is aan gedacht. Robbie draagt zelfs echte oorbellen van Tate en auto’s zijn niet mooie glimbakken maar echte auto’s en trucks uit die periode.

  Daarnaast kent de film vele laagjes met diverse verhaallijnen en vele uitstapjes. Niet iedereen zal alles waarderen, maar Tarantino heeft lef. Dat is één ding wat zeker is. Zo wordt Bruce Lee bijvoorbeeld goed belachelijk gemaakt. Het is slechts een voorbeeld van grappige dingen die Tarantino heeft gedaan in de film.

  Na één keer kijken heb je lang niet alles gezien, ondanks het trage tempo van de film. Het loont dan ook om nog een keer te kijken en dat kan natuurlijk als je de film hebt aangeschaft. Het enige jammer is dat de verwijderde scenes wat saai zijn, al benadrukt dat wel de goede keuzes die gemaakt zijn voor de uiteindelijke film.

  Sony Pictures Entertainment

  Once Upon a Time in Hollywood Review - Briljante film!

  Ben je benieuwd waarom Pitt een eindelijk een Oscar heeft gewonnen? Dan is deze film sowieso verplichte kost. Los daarvan krijg je een geniale film voorgeschoteld waarin Tarantino zoveel oog voor detail heeft, dat je alleen maar respect kan hebben voor zijn magnum opus. Als je niets met Hollywood hebt, is de film niet voor je weggelegd. Maar voor ieder ander, zelfs als je niet zo veel met Tarantino hebt: een must see! De film is degelijk anders dan de rest van zijn repertoire, op een hele aangename manier.

  9

  De plus- en minpunten

  • Geniaal acteerwerk Pitt
  • Luke Perry
  • Veel referenties
  • Traag tempo
  • Verwijderde scenes zijn saai

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.