Microsoft neemt Activision Blizzard over voor 69 miljard dollar

News
dinsdag, 18 januari 2022 om 15:00
microsoftgaming118 1920x10801f1674820425
Microsoft kondigt aan dat ze Activision Blizzard, de maker van Diablo, Warcraft, Overwatch en Call of Duty overnemen. De overname kost 69 miljard dollar.
Microsoft is al een tijdje op het oorlogspad en slaat weer keihard toe. Na eerder Bethesda en ZeniMax Media al aan de gestaag groeiende rij ontwikkelaars toegevoegd te hebben, kondigt Microsoft nu de plannen aan om ook Activision Blizzard over te nemen.
Via het hoofdkanaal van Microsoft werd de overname door Microsoft aangekondigd. Met de overname wil Microsoft niet alleen de vele diverse games uit de portfolio van Blizzard aan het arsenaal toevoegen, Microsoft ziet ook veel toegevoegde waarde van het bedrijf bij cloud gaming en in de markt van mobiele games.
Met de overname is het astronomische bedrag van bijna 69 miljoen dollar gemoeid, maar daar krijgt het bedrijf uit Redmond dan ook wel wat voor terug: Activision Blizzard is ontwikkelaar van de vele succesvolle Call of Duty games, alsook franchises als Overwatch, Warcraft, Diablo en Candy Crush. Hoewel er soms wat lacherig gedaan wordt over die laatste, is Candy Crush één van de meest succesvolle casual games die vooral gespeeld wordt op Facebook en mede daarmee een uitstekende ingang in de toekomstige metaverse. Activision Blizzard heeft studio's over de hele wereld en meer dan 10,000 medewerkers.

Activision Blizzard is nog niet van Microsoft

Hoewel Microsoft het nieuws van de voorgenomen overname nu wereldkundig maakt, is het nog maar de vraag of de diverse marktwaakhonden deze overname goed gaan keuren. Microsoft verzamelt wel heel snel, heel veel grote spelers in de gamingwereld. Hierdoor dreigt een monopolie-positie waarbij de positie van Microsoft ten opzichte van de overige spelers, waaronder Sony en Nintendo, maar ook de vele kleine ontwikkelaars en de enkele nog overgebleven grote studio's tegen het licht gehouden zal worden. Daarbij zal zeker ook rekening gehouden worden dat Microsoft al erg close samenwerkt met Ubisoft en EA.
Met de overname neemt Microsoft wel een flink beschadigde en besmette partij over. Zo is er al tijden herrie rond Activision Blizzard CEO Bobby Kotick over seksuele intimidatie, waarna zowel Sony, Nintendo, ESA, LEGO als, saillant genoeg ook Microsoft, felle kritiek uitten over de situatie bij de ontwikkelaar en er zelfs deze week nog nieuws naar buiten kwam dat Activision Blizzard tientallen medewerkers wegens wangedrag ontslagen heeft. Als de overname doorgaat, zal Microsoft dus nog de handen vol hebben aan het weer op de rit krijgen van de illustere ontwikkelaar van weleer.

Populair Nieuws