Update - Microsoft Bethesda overname rond; sommige games exclusief voor Xbox en PC

News
dinsdag, 09 maart 2021 om 16:10
elder scrolls 6f1600771030
Een paar dagen geleden heeft de EU eindelijk de overname van Bethesda en Zenimax door Microsoft goedgekeurd. Het Amerikaanse techbedrijf is tot nu toe vrij vaag geweest over de plannen met de uitgevers en studio’s, maar daar moet naar verluidt deze week verandering in komen.

Update - Microsoft bevestigt exclusives voor Xbox en PC

De goedkeuring van de EU kwam er eerder deze week doorheen, maar Microsoft viert nu officieel de overname van Bethesda en Zenimax in een blogpost. De uitgever en haar grote portfolio aan games en studio's is nu eindelijk echt onderdeel van de Xbox-familie. In de blogpost maakt Phil Spencer ook meteen een grote aankondiging, want de grote baas laat weten dat 'Xbox consoles, de Game Pass en PC de beste plek worden om nieuwe Bethesda titels te ervaren, inclusief een aantal titels die in de toekomst exclusief zullen uitkomen voor PC en Xbox'.
Ook Bethesda doet mee aan het feestje. Om de samenwerking met Microsoft te vieren, heeft de uitgever en ontwikkelaar op Twitter een video gedeeld van Bethesda's avontuur tot nu toe in de gamesindustrie. Van het prille begin vanuit een garage in 1986 tot aan de grote naam die het anno 2021 is.

Origineel bericht

Liefhebbers van franchises als The Elder Scrolls, Fallout en DOOM zitten al maanden in onzekerheid. In september 2020 werd namelijk bekendgemaakt dat Microsoft Bethesda en Zenimax heeft overgenomen voor het enorme bedrag van 7, 5 miljard dollar. Sindsdien weten de fans niet of ze een Xbox Series X of S moeten aanschaffen als ze in de toekomst nog van hun favoriete games willen genieten.
Nu de overname eindelijk officieel goedgekeurd is, lijkt daar verandering in te gaan komen. Volgens GamesBeat zal Microsoft namelijk deze week duidelijk gaan maken wat de overname van de verschillende ontwikkelaars precies inhoudt. Het techbedrijf zal daar naar verluidt doen door middel van een video, die op donderdag 11 maart online moet gaan. Wat er precies verteld zal worden is niet duidelijk, maar de publicatie zegt dat er in ieder geval duidelijk gemaakt gaat worden welke titels er allemaal naar de Xbox Game Pass gaan komen.

Bethesda games exclusief voor de Xbox?

De onduidelijkheid rond de overname komt voornamelijk doordat Microsoft er sinds september flink geheimzinnig over heeft gedaan. Zo heeft het bedrijf namelijk eerst gezegd dat de nieuwe aankomende games in haar portfolio niet persé exclusief zullen zijn voor de Xbox Series X en S, omdat het bedrijf veel geld kan verdienen door ze ook uit te geven op de PlayStation 5 en Nintendo Switch.
Niet veel later kwam alleen Phil Spencer, de grote baas van Xbox, naar buiten met de mededeling dat Bethesda games niet naar de PlayStation 5 hoeven te komen. Erop doelende dat Microsoft genoeg geld zal verdienen met een exclusieve game. Wat het precies gaat worden, daar komt hopelijk deze week meer duidelijkheid over.
Dit bericht is op 9 maart 2021 bijgewerkt.

Populair Nieuws