Microsoft creëert Vault voor fusie met ZeniMax

News
vrijdag, 12 februari 2021 om 6:00
microsoftf1640084712
Microsoft heeft sinds kort een dochteronderneming opgericht genaamd ‘Vault’ dat de fusie met ZeniMax compleet zou gaan maken. Maar wat houdt dit eigenlijk in?
Als eerste is Zenimax een bedrijf dat IP’s bij zich houdt van veel verschillende games. Ook maakt en brengt het bedrijf veel verschillende games uit op PC, console en mobiel.
Microsoft heeft een deal gesloten met dit bedrijf en heeft dit gedaan voor maar liefst 7,5 miljard dollar. Met haar net opgerichte zusteronderneming genaamd Vault gaat deze fuseren met ZeniMax. Het is nog niet bekend of ZeniMax voortaan Vault gaat heten of niet. Tevens is deze naam geïnspireerd naar de iconische Fallout games van uitgever Bethesda.

De deal

Door deze deal krijgt Microsoft de volledige controle over ZeniMax. Als de fusie met dit bedrijf en zusteronderneming Vault compleet is, komen uitgevers zoals Bethesda, Arkane, MachineGames en meer nog steeds onder ZeniMax te staan, maar dan heeft Microsoft ook controle hierin, doordat Vault in fusie gaat met dat bedrijf. Zo krijgt het bedrijf grote franchises in handen zoals Fallout, The Elder Scrolls en Doom. ZeniMax heeft nog steeds dezelfde vrijheid als ervoor, behalve dat ze nu beheert worden door Microsoft.
Verder informatie over wat de fusie precies gaat bereiken voor Microsoft is nog niet bekend. Als de deal volledig gesloten is krijgen we hoogstwaarschijnlijk meer informatie.

Zusteronderneming

Vault is de zusteronderneming van Microsoft en valt dus onder het moederbedrijf. Het bedrijf heeft volledige controle over de zusteronderneming. Toch is Vault onafhankelijk van belastingen en aansprakelijkheid. Dit komt omdat Microsoft verantwoordelijk is voor de zusteronderneming en dus alles wat met dat soort dingen te maken heeft, moet regelen.
Wat vind jij van deze fusie? Laat het weten in de reacties.