Activision Blizzard ontslaat tientallen medewerkers wegens wangedrag

News
dinsdag, 18 januari 2022 om 14:00
activision blizzard hqf1627465674
Gamebedrijf Activision Blizzard, bekend van games als World of Warcraft en Call of Duty zou tientallen medewerkers hebben ontslagen. Het bedrijf ligt al een lange tijd onder vuur wegens het wangedrag binnen het bedrijf.
Activision Blizzard heeft sinds afgelopen zomer tientallen medewerkers ontslagen en nog eens zo’n veertig mensen bestraft wegens grensoverschrijdend gedrag. The Wall Street Journal meldt dat het bedrijf daarmee actie heeft ondernomen tegen eerdere beschuldigingen van seksuele intimidatie en ander wangedrag op de werkvloer.
Volgens The Wall Street Journal zou Activision van plan zijn geweest om dit nieuws zelf naar buiten te brengen, maar CEO Bobby Kotick hield dit uiteindelijk toch tegen. Hij zou vrezen dat hierdoor de problemen in het bedrijf groter zouden kunnen lijken dan bekend is.
Activision Blizzard onderneemt actie na de toegenomen druk van aandeelhouders, werknemers en zakenpartners die willen dat het gamebedrijf meer verantwoordelijk neemt voor het wangedrag van haar personeel en de top.
Volgens het overzicht van de personeelsmaatregelen hebben medewerkers van het bedrijf ongeveer 700 meldingen van wangedrag en andere problemen gemaakt sinds juli 2021. Volgens een woordvoerder van het bedrijf zijn 37 mensen ontslagen en 44 bestraft. De meldingen gingen volgens een verklaring veelal over kleine zorgen op de werkvloer. Slechts een klein aantal ging over mogelijke serieuze beweringen, die het bedrijf heeft onderzocht.

CEO Activision Blizzard ook beschuldigd

Activision Blizzard ligt al een lange tijd onder vuur vanwege problemen met seksisme en wangedrag. Zo wordt ook Kotick beschuldigd, maar het bedrijf blijft deze beschuldigingen tegen de CEO ontkennen. Eerder eisten zo’n 150 medewerkers al dat Kotick ontslagen moest worden, omdat hij al jaren op de hoogte zal zijn geweest van het wangedrag binnen het bedrijf.

Populair Nieuws