LEGO twijfelt nu ook over samenwerking met Activision Blizzard

News
woensdag, 12 januari 2022 om 16:00
activision blizzard rechtszaakf1675693351
Overwatch 2 valt tot nu toe in één woord samen te vatten: vertraagd. De game is al ontzettend vaak uitgesteld, en dat geldt nu ook voor de LEGO-set van de game. Vanwege de rechtszaak tegen Activision Blizzard is LEGO niet helemaal zeker of zij deze set nog uit willen brengen.
De LEGO set rondom Overwatch 2, die origineel op 1 februari 2022 uit zou komen, is uitgesteld en misschien zal het pakket nooit gaan uitkomen. Dat heeft LEGO aangekondigd via een persbericht.
Activision Blizzard heeft inmiddels een slechte reputatie opgebouwd, en vanwege de actuele recthszaak tegen de ontwikkelaar en uitgever is besloten om de LEGO set uit te stellen. LEGO is de samenwerking tussen zichzelf en Activision Blizzard aan het reviewen om te kijken hoe dit opgelost gaat worden.
Activision Blizzard wordt aangeklaagd door de staat van Californië voor seksueel misbruik en discriminatie op de werkvloer. Naar verluidt zou er een 'corpsballen-cultuur' heersen bij het bedrijf, werden werknemers geïntimeerd. Om alles zo wat erger te maken, wordt Activision Blizzard er nu ook van beschuldigd dat het bewijsmateriaal heeft achtergehouden en vernietigd.

Hoe vaak worden games nagemaakt in LEGO?

Het komt wel vaker voor dat bepaalde films of games een LEGO set krijgen. Sonic heeft bijvoorbeeld een LEGO set gekregen waarin karakters als Sonic en Doctor Eggman in zitten. Ook Dr. Strange krijgt waarschijnlijk een LEGO set, deze is aan het einde van 2021 geleaked. Deze LEGO set heeft stiekem ook verklapt welke slechterik wij in Doctor Strange 2 kunnen verwachten.
Het Deense speelgoedbedrijf is daarnaast een speciale samenwerking aangegaan met Nintendo. Je kan nu namelijk ook LEGO van Super Mario halen, waarbij je zelf een eigen game kan maken.

Populair Nieuws