Ook de ESA is niet blij met Activision Blizzard

News
donderdag, 25 november 2021 om 11:00
activision blizzard rechtszaakf1675693351
Steeds meer bedrijven laten hun mening rondom de gebeurtenissen van Activision Blizzard weten. Ook de ESA, een lobby-organisatie die onder andere samenwerkt met Nintendo, heeft van zich laten horen over de situatie.
De ESA, Entertainment Software Asoccisation, vertelde Gameindustry.biz dat enig soort van slecht gedrag op de werkvloer niet acceptabel is. Gameindustry.biz reikte uit naar ESA nadat Nintendo of America president Doug Bowser liet weten dat zijn bedrijf en de ESA samenwerken om standpunten tegen slecht gedrag op de werkvloer te versterken. De ESA is een lobby-organisatie waarin zowel Nintendo als Activision Blizzard in deelnemen.
In de statement van ESA werd de naam Activision Blizzard niet specifiek genoemd, in plaats daarvan liet het bedrijf weten dat ieder type van beschuldiging onderzocht moet worden en op de juiste manier moet worden aangepakt.

De druk bij Activision Blizzard loopt op

Inmiddels hebben veel meer bedrijven laten weten wat zij van de gebeurtenissen bij Activision Blizzard vinden. Ook Sony en Microsoft hebben hun zegje gedaan en die grootmachten hebben veel kritiek. De uitspraak van deze grote bedrijven, werknemers die staken, een CEO die inmiddels een enorm slecht imago heeft en aandeelhouders die zich ermee zijn gaan bemoeien zorgen voor een ontzettende druk bij Activision Blizzard. Onlangs is al naar voren gekomen dat CEO Bobby Kotick mogelijk ontslag neemt, mits de nieuwe veranderingen niet snel genoeg ingevoerd kunnen worden.

Populair Nieuws