Xbox twijfelt over relatie met Activision Blizzard

News
vrijdag, 19 november 2021 om 15:30
xboxf1625226596
Activision Blizzard staat de laatste tijd niet erg bekend om de geweldige werksfeer. Na lang onderzoek kwam een vreselijke waarheid naar voren, waardoor steeds meer mensen en bedrijven zich met de uitgever zijn gaan bemoeien. Ook Xbox spreekt zich nu uit over de recente ontwikkelingen.
Volgens Bloomberg heeft Xbox-baas Phil Spencer een email naar zijn werknemers gestuurd om te laten weten dat hij geschokt is door de vreselijke gebeurtenissen bij Activision Blizzard. De laatste tijd komen steeds meer nieuwe feiten rondom de slechte werkvloer bij Blizzard naar voren. CEO Bobby Kotick scheen bijvoorbeeld af te weten van het seksuele misbruik op de werkvloer, maar hield zijn mond hierover dicht. Het bestuur blijft ondanks de berichten achter de CEO staan.
Spencer heeft zijn team laten weten dat hij de relatie tussen Xbox en Activision Blizzard aan het evalueren is, zodat de juiste aanpassingen gemaakt kunnen worden. De Xbox baas heeft een statement naar IGN gestuurd om het verslag van Bloomberg te versterken. Spencer laat weten dat hij een verwelkomende en goede werksfeer belangrijk vindt. “De juiste werksfeer creëren is geen eindbestemming, maar een reis die we met z’n allen maken”, aldus Spencer.

Activison Blizzard reageert op feedback Xbox

Een woordvoerder van Activision Blizzard heeft gereageerd op de woorden van Spencer. Volgens de woordvoeder wordt 'alle feedback van partners gerespecteerd' en zal het bedrijf 'in gesprek gaan om te zien wat er beter kan'. Ook zouden er afgelopen week ook al 'belangrijke veranderingen' zijn doorgepast door Activision Blizzard en zal het daar niet bij blijven. De uitgever is naar eigen zeggen druk bezig om de werkvloer 'veilig, divers en inclusief te maken'. Dat zal volgens de woordvoerder alleen wel tijd gaan kosten.

Populair Nieuws