Nintendo heeft kritiek op 'verontrustende' situatie bij Activision Blizzard

News
dinsdag, 23 november 2021 om 10:30
Het houdt maar niet op met de schandalen bij Activision Blizzard. De uitgever krijgt de laatste tijd dan ook veel kritiek, niet alleen van Sony en Microsoft, maar nu ook Nintendo.
Het blijft maar rommelen bij Activision Blizzard. Eerder deze maand bleek namelijk dat CEO Bobby Kotick waarschijnlijk wel op de hoogte was van alle misstanden bij Activision Blizzard, terwijl hij tegen het bestuur had gezegd dat hij er niks van wist. Ondanks dat blijft het bestuur achter de CEO staan en ook Kotick zelf stapt nog niet op - al neemt hij mogelijk wel ontslag als de situatie op de werkvloer er niet beter op wordt.
Door alle schandalen hebben Sony en Microsoft zich al uitgesproken tegen Activision Blizzard en daar voegt Nintendo zich nu ook bij. In een email naar zijn medewerkers heeft Doug Bowser, President van Nintendo of America, laten weten hij dat de situatie bij de uitgever ‘verontrustend en schrikwekkend’ vindt. Dat meldt Fanbyte.

Wat zijn de gevolgen voor Activision Blizzard?

In de mail legt Bowser uit dat Nintendo ‘actie heeft ondernomen’ tegen Activision Blizzard en dat het bedrijf andere repercussies overweegt. Welke acties dat precies zijn, dat laat de baas van Nintendo of America niet weten.
In tegenstelling tot Sony en Microsoft kan Nintendo ook minder hard optreden tegen de uitgever. Op de Nintendo eShop staan namelijk maar weinig grote titels van Activision Blizzard, omdat onder andere de Call of Duty games niet op de Switch zijn uitgekomen. Wel probeert Nintendo, samen met lobby-organisatie ESA, de ‘standpunten over intimidatie en misbruik op de werkvloer te versterken’ in de gamesindustrie.