'Activision Blizzard CEO Bobby Kotick wist van seksuele intimidatie'

News
woensdag, 17 november 2021 om 11:00
Het bedrijf Activision Blizzard kampt al een flinke tijd met meerdere klachten en rechtszaken vanwege seksuele misbruik op de werkvloer. Nu blijkt dat CEO Bobby Kotick op de hoogte was van deze gebeurtenissen, maar nooit heeft ingegrepen.
Na onderzoek van The Wall Street Journal is naar voren gekomen dat Blizzard Activision CEO Bobby Kotick op de hoogte was van alle seksuele misbruik en intimidatie op de werkvloer. Tegen het bestuur van Activision Blizzard heeft Kotick alleen ontkend dat hij niet op de hoogte was van de misstanden, wat het onderzoek van WSJ nu tegenspreekt.
Kotick zou bijvoorbeeld in 2018 een mail ontvangen hebben van een advocaat die schreef uit naam van een werknemer bij ontwikkelaar Sledgehammer Games. In deze mail werd aangegeven dat de werknemer zou zijn verkracht in 2016 en 2017 door een mannelijke leidinggevende. De melding werd genegeerd, en buiten de rechtbanken om werd het probleem met een schikking opgelost. Kotick heeft het bestuur hierover niet ingelicht.

Kotick zelf ook beschuldigd

Ook Kotick zelf is beschuldigd van grensoverschrijnend gedrag. In 2006 werd een klacht tegen Kotick ingediend door één van zijn assistenen, hij zou haar hebben lastig gevallen en bedreigd. Via een voicemail zou Kotick tegen haar gezegd hebben dat hij haar zal laten vermoorden. Kotick heeft hiervoor zijn excuses aangeboden en een woordvoerder van Blizzard laat weten dat Kotick er spijt van heeft.
Kotick heeft een reactie op het artikel van The Wall Street Journal achtergelaten, hij laat hierin weten dat het een misleidend stuk is.
Het is een komen en gaan van directeuren bij Activision Blizzard. Vanwege beschuldigingen rondom een slechte werkplek, heeft Blizzard Entertainment CEO J. Allen Brack zijn functie als directeur opgegeven. De kans is aanwezig dat ook Kotick zijn functie moet gaan opgeven, aangezien veel werknemers bij Activision Blizzard zijn begonnen aan een staking.

Populair Nieuws