PlayStation baas maakt zich zorgen om situatie Activision Blizzard

News
donderdag, 18 november 2021 om 12:00
Jim Ryan, de baas van PlayStation, zou in een interne mail hebben gemeld zich zorgen te maken over de situatie bij Activision Blizzard. Ryan zou ook zelf contact hebben genomen met het bedrijf. Dit meldt Bloomberg.
Activision ligt al langer onder vuur, wegens de beschuldigingen die rond gaan over de situatie op de werkvloer. Bobby Kotick, de CEO van het bedrijf, zei altijd dat hij niets wist van de problemen, maar nu wordt er gemeld dat Kotick zeker wel op de hoogte waas van de situatie. Zelf wordt hij ook beschuldigd.

PlayStation baas maakt zich zorgen

Jim Ryan zou in de mail aan werknemers hebben aangegeven dat het bestuur van PlayStation geschokt was door de beschuldigingen in het artikel van The Wall Street Journal. Jim Ryan vindt dat het bedrijf te weinig heeft gedaan met de meldingen van werknemers.
Naar aanleiding van de ophef heeft de PlayStation baas ook contact opgenomen met Activision Blizzard. Jim Ryan zou gevraagd hebben aan Activision wat het bedrijf gaat doen met het artikel, want met het huidige antwoord van het bedrijf is hij niet tevreden.
Het bestuur van Activision Blizzard staat namelijk aan de kant van Bobby Kotick en is niet van mening dat er genoeg bewijs is om hem weg te sturen. Het bedrijf noemt het stuk met de beschuldigingen misleidend.
Toch zeggen een hoop werknemers te vertrekken uit protest en ook zijn er aandeelhouders die erop aandringen dat de CEO vertrekt. Nu blijkt PlayStation ook tegen het bedrijf te keren.

Populair Nieuws