Top 10 beste PlayStation 4 games van 2017 - Parels op de PlayStation

  De oliebollen staan al bijna op tafel en het is tijd om de balans op te maken wat dit jaar allemaal is uitgekomen. PlayStation-bezitters hebben een prima jaar achter de rug met Horizon Zero Dawn, Nioh en Uncharted: The Lost Legacy. Maar wat waren de beste PlayStation 4 games van 2017? Dat lees je in onze special!

  Verwacht in deze lijst weinig tot geen titels die ook op andere platformen verschenen. Het gaat hier voornamelijk om PlayStation 4 exclusieve titels!

  10. Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

  We trappen de top 10 beste PlayStation 4 games van 2017 af met Sony’s favoriete buidelrat: Crash Bandicoot! Zijn terugkeer werd vorig jaar tijdens de E3 groots aangekondigd door het Japanse bedrijf, dat meldde dat de originele trilogie werd geremasterd voor de PlayStation 4 onder de naam Crash Bandicoot N. Sane Trilogy.

  Gamers konden zo weer genieten van Crash Bandicoot, Cortex Strikes Back en Warped, maar dan met verbeterde graphics maar dezelfde moeilijkheidsgraad. Wij vonden de drie titels “een feest der herkenning” en de N. Sane Trilogy kreeg dan ook een mooie 8.0 in onze review.

  9. Gran Turismo Sport

  Fans van de raceserie Gran Turismo moesten wel een flinke tijd wachten tot hun geliefde franchise op de PlayStation 4 verscheen. Gran Turismo Sport is de eerste titel op Sony’s laatste platform en tussen deel zes en Sport zit een dikke vier jaar. Sport verlegt ook diens focus door de kwaliteit boven kwantiteit te stellen en minder auto’s en circuits in de game te stoppen.

  Dit levert helaas wel weinig offline content op, wat onze Stefan ook opmerkt in zijn review. De franchise heeft zich altijd wel gericht op professioneel rijden en de auto’s racen in Gran Turismo Sport gelukkig lekker weg. Gran Turismo Sport kreeg van ons dan ook een 8.0 en verdient daarmee een plekje in de top 10 beste PlayStation 4 games van 2017.

  8. Yakuza Kiwami

  Op de achtste plek in deze top 10 beste PlayStation 4 games van 2017 zien we Yakuza Kiwami terug. De game is een remake van de allereerste Yakuza en ziet er vergelijken met zijn PlayStation 2 broertje ontzettend goed uit. Toch is het aan te raden om eerst Yakuza 0 te spelen en daarna pas Kiwami, aangezien Yakuza 0 een pre-quel is voor de game en jij zo het verhaal beter kunt begrijpen.

  Wij waren erg onder de indruk van Yakuza Kiwami en vooral de toffe personages en dat er genoeg valt te beleven in de wereld van Kiwami. De titel is niet zo meeslepend als Yakuza 0, maar weet je toch te beroeren. Hij kreeg van ons dan ook een mooie 8.5!

  7. Uncharted: The Lost Legacy

  Uncharted zonder Nathan Drake, is dat eigenlijk wel mogelijk? Naughty Dog liet in augustus zien met The Lost Legacy dat zoiets best wel een perspectief heeft. In Uncharted: The Lost Legacy bestuur je Chloe Frazer, een dame met bruin wapperend haar die we voor het eerst in Uncharted 2: Among Thieves zagen. In The Lost Legacy ervaart zij haar eigen avontuur en wordt ze geholpen door Nadine Ross, één van de slechteriken uit Uncharted 4: A Thieves End.

  De liefde van Naughty Dog voor de franchise is zeker voelbaar, maar het verhaal was toch minder meeslepend en groots dan in de eerdere Uncharted games. Onze Rox gaf de game alsnog een mooie 8.0.

  6. Yakuza 0

  Op de zesde plek van deze top 10 beste PlayStation 4 games van 2017 vinden we ‘de Japanse GTA’: Yakuza. De serie is in het land van de rijzende zon ontzettend populair, maar kan in het Westen niet zo erg goed zijn voet aan de grond krijgen. Met Yakuza 0 moet dat veranderen. De game heeft een tof verhaal en is onvoorstelbaar uitgebreid; je kunt er minstens 80 uur insteken!

  Onze Rox was dan ook laaiend enthousiast over de titel, maar vond sommige aspecten toch wel enigszins achterhaald: het handmatig opslaan is iets wat in het huidige klimaat van games niet meer past en moet je jijzelf best wel vaak door enkele tekstdialogen heen worstelen. Yakuza 0 kreeg van ons een nette 8.5.

  5. Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX

  De Kingdom Hearts serie heeft één grote vijand: nummers. Het kan weleens onduidelijk overkomen welke game uit de franchise nu aan bod komt, maar Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX biedt de eerste twee Kingdom Hearts aan in een nieuw jasje, plus enkele handheldgames uit de Kingdom Hearts serie.

  Toch blijft Kingdom Hearts een fantastische mix tussen Disney en Final Fantasy en de laatste telg in de serie is een goede voorbereiding voordat deel drie het levenslicht ziet in 2018. Onze Rox was dan ook enthousiast over het gehele pakket en gaf de meerdere games een 9.0!

  4. NieR: Automata

  Een meeslepend en diepgaand verhaal gecombineerd met vloeiende en brute gevechtsactie? Dat is hetgeen wat NieR: Automata je biedt. De game is een vervolg op NieR uit 2010, waarin de aarde is overlopen door robots en andere overblijfsels van het menselijke ras. Aan jou de taak om zoveel mogelijk mechanische bots uit te schakelen.

  Het vechtsysteem doet door ontwikkelaar Platinum Games dan ook al snel denken aan Bayonetta, waarbij snelle slagen afgewisseld kunnen worden met een zware mep. Ontwijken is ook essentieel, aangezien de robots zo maar je levensmeter kunnen opvreten.

  NieR: Automata kreeg van onze Ralph dan ook een mooie 9.5 in de review.

  3. Nioh

  Sommige games worden afgedaan als moeilijk of erg lastig en krijgen dan al snel het ‘Dark Souls-kloon’ stickertje op zich geplakt. Nioh kan zo worden omschreven, maar dat mag niet: de titel heeft namelijk een eigenlijk smoel en is niet bang om die te laten zien.

  In Nioh bestuur jij William, die door een feodaal Japan struint op zoek naar een demoon die iets van hem heeft gestolen. Wat volgt is een lange en lastige strijd door een burgeroorlog geteisterd land, waarin jij door meerdere samoerai wordt aangevallen. En zelfs de ‘makkelijkste’ vijanden vegen makkelijk de vloer aan met jou.

  Ontwikkelaar Team Ninja, bekend van de Ninja Gaiden serie, weet wel hoe je moeilijkheid in een game implementeert en heeft dat met Nioh dan ook uitstekend gedaan. Onze Jimmy gaf de game dan ook een schitterende 9.2 en prees de uitdaging en de soepele combat. Nioh krijgt daarom ook een plekje in onze top 10 beste PlayStation 4 games van 2017.

  2. Persona 5

  Op de tweede plek in de top 10 beste PlayStation 4 games van 2017 vinden we Persona 5 terug. De Japanse titel kwam vorig jaar al uit in het land van de rijzende zon, maar het Westen mocht pas vanaf april van deze fenomenale game genieten.

  Het verhaal, en vooral het vormen van vriendschappen, werkt ontzettend goed en het doet je constant twijfelen aangezien je maar een aantal keuzes per dag hebt. Voeg daar ook nog diverse vijanden toe een eigen persoonlijkheid hebben en elk gevecht staat op zich zelf en vergt jouw uiterste concentratie.

  Onze Jimmy schreef dan ook dat Persona 5 een “overduidelijke voorjaarstopper” is en dat de game “toegankelijk is voor zowel bekenden van de franchise als nieuwkomers”. Persona 5 kreeg van ons dan ook een 9.3 en verdient een tweede plek in deze top 10 beste PlayStation 4 games van 2017!

  1. Horizon Zero Dawn

  Hollands trots staat fier bovenaan de beste PlayStation 4 games van 2017 lijst. Guerrilla Games levert met Horizon Zero Dawn een fenomenale titel af die toegankelijk is, maar tegelijkertijd een uitdaging biedt. In de grote wereld die Guerrilla op je PlayStation 4 tovert, waan je rond als Aloy en vecht je niet alleen tegen mensen, maar ook tegen mechanische monsters die er in allerlei soorten en maten komen.

  Die wereld is dan ook het hoogtepunt van Horizon Zero Dawn en is daadwerkelijk een lust voor het oog. Gelukkig is er ook meer dan genoeg te doen, zoals het vinden van allerlei collectibles, meerdere zijmissies en natuurlijk het hoofdverhaal. Het leverde titel niet alleen een schitterende 9.7 op in onze recensie, maar ook een topplaats in de beste PlayStation 4 games van 2017!

  Welke game moet volgens jou ook in dit lijstje staan? Laat het ons weten in de reacties!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.