Game of Thrones Seizoen 7 Review - De winter is gevallen!

  Met al de sneeuw voor je ogen, voel je je bijna thuis in Game of Thrones. Wat dat betreft klopt de slogan van seizoen 7 als een bus: ‘Winter is here’. Welkom bij de Game of Thrones seizoen 7 review, waarin mensen moeten samenwerken die elkaars bloed wel kunnen drinken!

  Het zevende seizoen is wat korter dan normaal: 7 episodes van 55 minuten. Het laatste slotakkoord is nog net niet gespeeld. Maar we naderen duidelijk het einde. Veel personages zijn er al uitgeschreven van de harde kern en van diegenen die over zijn kan een aantal elkaar duidelijk niet luchten. Neem nou Cersei en Daenerys. Allebei willen ze op de ‘troon’.

  Game of Thrones seizoen 7 review afbeelding 4

  Stilte voor de storm

  Maar het vinden van handlangers en een oorlog zo tactisch mogelijk uitspelen is duidelijk niet het grootste probleem. Hét probleem is de: army of the dead. Het leger van blauwe ondoden is bizar groot én nadert steeds verder de Muur. Iemand die geen enkel seizoen tot en met zes gekeken heeft zal, duidelijk niet weten waar al deze termen over gaan. De kenner des te meer. Want die zit al zes seizoenen lang toe te kijken hoe Jon Snow zich een weg baant tussen alle ellende door en hoe sommigen nog nooit kennis hebben gemaakt met de blauwe zombies uit Game of Thrones. Die een stuk sterker lijken dan de mensen. En ook dan de draken van Daenerys...

  Eén ding is duidelijk. De army of the dead is een intense dreiging. En zoals in eerdere seizoenen worden we ook in seizoen 7 getrakteerd op hele intense gevechten met deze doden, waarbij je zelf als kijker nog net niet naar adem snakt. Want wanneer houdt het geluk van Snow nou een keer op. Of nooit? Ondertussen is alleen al de ontwikkeling rondom zijn personage onwijs interessant. Zonder te veel te verklappen is er van alles te doen rondom zijn echte ouders. Iets wat gevolgen heeft voor zijn relaties met bepaalde andere personen. Het zorgt in ieder geval voor een flinke climax op het einde van seizoen 7!

  Game of Thrones seizoen 7 review afbeelding 1

  Ruzies uitvechten

  Sowieso zit het met de karakterontwikkeling wel snor van de huidige cast die over is. Hoewel je misschien in eerste instantie denkt dat niet elke episode even gebalanceerd is (dan weer veel actie, dan weer niet), zit de kwaliteit van Game of Thrones seizoen 7 in de details. De personages zijn namelijk tot op het bot goed uitgedacht. Neem nu bijvoorbeeld Tyrion Lannister. Hij dient Daenerys, zijn koningin, terwijl zijn bloedeigen zuster ook de oorlog wil winnen. Je ziet hem in seizoen 7 duidelijk worstelen met zijn loyaliteit. Cersei kan hem niet zoveel schelen, maar hij geeft wél om zijn broer Jamie. En wiens kant kiest hij dan wanneer het er echt toe doet? Zal hij écht zijn eigen familie verraden?

  Game of Thrones is duidelijk een serie die draait om trots en niemand zal zomaar zwichten of iemand anders voeten kussen. Ja, er moet een oorlog tegen ondoden gewonnen worden. Maar ondertussen zet iedereen zichzelf voorop. De spanningen lopen dan ook hoog op. Al zijn sommige afleveringen hier en daar een tikkeltje saai, omdat er naar een climax toegewerkt wordt.

  Game of Thrones seizoen 7 review afbeelding 2

  Extra's

  Toch is het voor de fans een must om weer te kijken. En we raden dan ook vooral aan om de Blu-ray versie aan te schaffen waar nog leuke extra’s op staan. Hoewel meer extra’s niet onwenselijk was geweest, word je als kijker getrakteerd op een dik uur aan artistieke waarde. Praktisch alles in Game of Thrones is ontworpen en dat heb je als kijker niet altijd door. Neem bijvoorbeeld de medische instrumenten die je voorbij ziet komen. Deze zijn speciaal gemaakt. De extra feature op de Blu-ray is er een om van te genieten!

  Voor de rest had de Blu-ray iets meer extra’s mogen hebben. Het draait allemaal erg om de professionaliteit, maar te weinig om het plezier. Losgezien van een paar simpele quotes tussendoor schittert het aan langdurige interviews van de cast, een gag reel en meer. Begrijp ons niet verkeerd. De extra's zijn leuk, maar de fan wil meer. En je weet als je seizoen 7 gezien hebt dat je ook meer had willen zien.

  Game of Thrones seizoen 7 review afbeelding 3

  Game of Thrones Seizoen 7 Review - Spannend tot het laatste moment!

  Dat neemt niet weg dat Game of Thrones Seizoen 7 zonder twijfel er één is om in je collectie te hebben. Dit is een van de mooiste series ooit gemaakt en in seizoen 7 gebeurt er van alles wat spannend is. De levens van de Lannisters, Daenerys en Jon Snow kennen nooit een saai moment. Zo lijkt het wel. Er wordt gevochten op meerdere vlakken, mentaal en fysiek. En nog altijd is de vraag niet beantwoord wie dé troon gaat veroveren, waardoor je op het einde weer hunkerend uitkijkt naar het volgende seizoen.

  8.5

  De plus- en minpunten

  • Prachtig gemaakt
  • Vijanden moeten samenwerken
  • Karakterontwikkeling
  • Blu-ray had wel wat meer extra’s mogen bevatten
  • Sommige stukken lichtelijk saai

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.