Top 10 best verdienende films 2019!

  Er is weer bijna een jaar voorbij. Ook in 2019 hebben we heel wat films voorbij zien komen, maar welke films wisten het meeste publiek binnen te halen? Dit zijn de best verdienende films van 2019!

  Dreamworks

  10. How to Train Your Dragon: The Hidden World

  Animatie deed het dit jaar goed in de bioscoop. We beginnen deze lijst van best verdienende films van 2019 dan ook met het laatste deel in de How to Train Your Dragon trilogie. In deze laatste film in de reeks gaat Hiccup samen met zijn dorpsgenoten op zoek naar een legendarische plek. Ze hopen dat de draken waarmee ze bevriend zijn daar voortaan veilig en vreedzaam kunnen leven.

  De film bracht wereldwijd meer dan 520 miljoen dollar in het laatje. Ook de kritieken waren veelal positief. Van ons kreeg de film een mooie 8. Waarom precies kun je teruglezen in de review.

  Universal Pictures

  9. Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw

  De Fast & Furious franchise is al jaren bijna niet meer weg te denken uit Hollywood. Dit jaar kwam de reeks met zijn eerste spinoff: Hobbs & Shaw. Zoals de titel doet vermoeden moeten Luke Hobbs (Dwayne Johnson) en Deckard Shaw (Jason Statham) in dit deel samenwerken. Hun doel is om een terrorist te stoppen.

  Zoals misschien te verwachten viel verloopt die samenwerking niet helemaal soepel. Wat volgt is een geslaagd humoristisch actiespektakel dat bijna 759 miljoen dollar opbracht. In een lijst waarin veel films meer dan een miljard opleverden lijkt het weinig, maar het is genoeg om één van de best verdienende films van 2019 te zijn. Ons oordeel over de film kun je teruglezen in de review.

  Walt Disney Studios

  8. Aladdin

  Behalve animatie deden remakes het dit jaar ook goed. Er zijn twee Disney-remakes te vinden bij de best verdienende films van 2019. De eerste daarvan is Aladdin. Deze live-action versie van de animatiefilm uit 1992 wist ruim één miljard en 50 miljoen dollar voor Disney in het laatje te brengen.

  De remake was zelfs zo succesvol dat Disney mogelijkheden voor een vervolg onderzoekt. Dat is niet ondenkbaar, aangezien het origineel er ook één kreeg. Voor het zover is kun je de film natuurlijk terugkijken op blu-ray. Die kreeg in onze review een 7,5.

  Warner Bros. Pictures

  7. Joker

  Ook comic book films gaan we vaker terugzien tussen de best verdienende films van 2019. De Batman-schurk Joker hebben we al in heel wat films en tv-series gezien. Heath Ledgers versie van de Clown Prince of Crime, zoals te zien in The Dark Knight, is natuurlijk onvergetelijk. Voor velen was het dan ook de vraag of er ooit nog zo’n goede Joker op het witte doek te zien zou zijn.

  Gelukkig lijkt het erop dat er nog altijd ruimte is voor nieuwe interpretaties van The Joker, want de versie die Joaquin Phoenix dit jaar neerzette zullen we niet snel vergeten. De opbrengsten van de film liegen er dan ook niet om: één miljard en 60 miljoen dollar. Ook wij waren erg te spreken over de film.

  Disney Pixar

  6. Toy Story 4

  Pixar lijkt met Toy Story goud te hebben gevonden. Van de eerste volledig computergeanimeerde bioscoopfilm en bovendien Pixars eerste bioscoopfilm verwacht je misschien dat het op zijn best een veelbelovend experiment was. Maar 24 jaar later is Toy Story 4 één van de best verdienende films van 2019.

  Wellicht is nostalgie een factor in het aanhoudende succes van Toy Story, maar laten we niet vergeten dat Toy Story 4 ook gewoon een goede film is. De film haalde wereldwijd één miljard en 73 miljoen dollar op. Niet slecht voor een paar 24 jaar oude speelgoedpoppen.

  Walt Disney

  5. Frozen II

  Door de permanente nagalm van ‘Let it Go’ in je oren en de eindeloze schappen Frozen-speelgoed die je overal ziet zou je bijna denken dat er al tientallen Frozen-films zijn. Toch was de film in 2019 pas het tweede deel. Maar met Frozen op nummer één van de best verdienende films van 2013 is het niet moeilijk om te bedenken hoe Frozen II het zo goed heeft gedaan.

  Frozen II wist ruim 1,1 miljard dollar in de wacht te slepen. Dat is weliswaar zo’n 173 miljoen minder dan de eerste Frozen, maar een film die meer dan een miljard verdient mag zichzelf een succes noemen. Wij zouden in ieder geval niet verbaasd zijn als Disney nog eens iets probeert met Anna en Elsa…

  Marvel

  4. Captain Marvel

  Het is niet verwonderlijk dat het MCU een aantal van de best verdienende films in 2019 heeft geleverd. Het zal je niet ontgaan zijn dat de franchise dit jaar een langverwacht hoogtepunt heeft bereikt. De films om dat hoogtepunt heen deden het daarom ook zeker niet slecht.

  Captain Marvel was de laatste film vóór Avenger Endgame en de eerste Marvel-film met een vrouwelijk titelpersonage. Als je daar dan ook nog bij rekent dat Nick Fury een paar regels van ‘Please Mister Postman’ zong is het geen wonder dat de film bijna 1,13 miljard in het laatje bracht. In onze review kreeg Captain Marvel een dikke 8.

  Marvel Entertainment

  3. Spider-Man: Far from Home

  De nieuwste Spider-Man was de eerste film in het MCU na Avengers Endgame en ging ook nog eens over een Marvel-held die sowieso al vrij populair is. Geen wonder dus dat Spider-Man, net als Captain Marvel, zo’n 1,13 miljard ophaalde (dit keer iets meer). Een groot succes, dus.

  Ondanks dat het één van de best verdienende films van het jaar was, was het kort na de release van de film even spannend rondom Peter Parker. De deal tussen Sony en Disney die de held in het MCU bracht ging van tafel. Gelukkig is er inmiddels een nieuwe deal en kunnen we uitkijken naar een derde film voor Spider-Man. Wie heeft er een idee voor hoe het woord “Home” in de titel verwerkt gaat worden?

  Disney Enterprises, Inc.

  2. The Lion King

  The Lion King is misschien wel de populairste film uit de zogenaamde Disney renaissance. Het viel dan ook te verwachten dat een fotorealistische CGI-remake veel bekijks zou trekken en misschien wel één van de best verdienende films van 2019 zou worden. Ruim 1,6 miljard aan opbrengsten liegt er niet om, al waren de kritieken enigszins verdeeld.

  Ook wij hadden een paar forse minpunten bij deze remake. Voor wie de film zelf niks vond, maar wel fan is van Star Wars is er één lichtpuntje: veel baanbrekende technieken waar Jon Favreau voor The Lion King mee experimenteerde hebben hem enorm geholpen bij The Mandalorian. Of je nog vaak terug zal keren naar de nieuwe Lion King is verder aan jou.

  Marvel Studios

  1. Avengers: Endgame

  Dat de laatste Avengers film in de Infinity Saga een succes zou zijn was bijna net zo onvermijdelijk als Thanos dacht te zijn. De film is niet alleen nummer één onder best verdienende films van 2019, het is op dit moment de best verdienende film aller tijden. Met bijna 2,8 miljard dollar breekt de film alle records.

  Er was wel een tweede release met extra beelden nodig voor het laatste zetje, maar zelfs dan zijn de opbrengsten een enorme prestatie. Daarnaast is de film ook nog eens goed ontvangen (van ons kreeg hij bijvoorbeeld een 9,3). Of het MCU een succesformule blijft nu de eerste overkoepelende verhaallijn is afgerond gaan we vanaf volgend jaar zien.

  Wat vind jij van de best verdienende films van 2019?

  Heb je alle films op deze lijst gezien, of juist niet één? Is het terecht dat dit de best verdienende films van 2019 zijn? Laat in de reacties weten welke films er volgens jou een box-office succes hadden moeten zijn en welke er volledig op de lijst thuishoren!

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.