Spider-Man is terug in de MCU dankzij nieuwe deal

  Luid de klokken! Spider-Man is terug in het MCU door een nieuwe deal tussen Marvel Disney en Sony. Dit betekent dat er een derde film gaat volgen die voortborduurt op Spider-Man: Far From Home. Tom Holland zal terugkeren voor de rol van Peter Parker, oftewel Spider-Man.

  Sony Pictures Entertainment

  Kevin Feige, hoofd van Marvel Studios, liet aan Variety het volgende weten over de hernieuwde deal tussen Marvel en Sony:

  "Ik ben heel blij dat de reis van Spidey in de MCU zal doorgaan, en ik en wij allemaal bij Marvel Studios zijn erg enthousiast dat we eraan blijven werken."

  Hij vervolgt door te zeggen dat Spider-Man een icoon is wiens verhalen alle leeftijden raken op een wereldwijde schaal. Volgens Feige is hij ook een held met de superkracht om in meerdere cinematic universes een rol te spelen. Dit impliceert dat de spinnenman mogelijk ook in de Sony-films een rol gaat spelen. Denk hierbij aan het vervolg op Venom en de Morbius-film met Jared Leto die in de maak is.

  Spider-Man in de MCU na pijnlijke splitsing

  Eerder deze zomer werd duidelijk dat het einde van Spider-Man in zicht was voor de Marvel-films. Na de tweede solo-film was het contract tussen Sony en Disney afgelopen en leek de deur dicht voor een toekomstige samenwerking. Daar komt nu dus verandering in, maar concrete details over hoe zijn nog niet duidelijk. In het verleden sprak Tom Holland al eens over een trilogie aan Spider-Man films en er is dan ook een derde film aangekondigd.

  De film gaat op 16 juli 2021 uitgebracht worden, maar daar blijft het niet bij. Spidey gaat ook nog in andere MCU-films zijn opwachting maken. In welke films is alleen nog niet duidelijk.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.