Disney onderzoekt mogelijkheid voor een vervolg op de Aladdin remake

  De live-action remake van Disney-klassieker Aladdin heeft het goed gedaan in de bioscoop. De filmgigant wil dan ook onderzoeken of er een mogelijkheid is voor een vervolg op de populaire film over de straatrat en zijn wensgeest. Volgens de producent is er veel vraag naar Aladdin 2.

  Walt Disney Studios Motion Pictures

  Aladdin kwam origineel uit in 1992 en was een groot succes voor Disney. Er waren twijfels of de live-action remake van Guy Ritchie ook zoveel fans naar de bioscoop kon trekken, maar al snel werd het tegendeel bewezen. Met meer dan een miljard dollar omzet wereldwijd, en de teller loopt nog, is de film een groot succes.

  Volgens producent Dan Lin is de filmstudio aan het onderzoeken of er vraag is naar een vervolg op de remake. De producent zelf laat aan ComicBook weten dat veel fans naar hem toe gekomen zijn en hem hebben geschreven om hun liefde voor de film te uiten.

  “Ik zou zeggen dat het publiek zeker een vervolg wil zien. Ze hebben de film meerdere keren gezien in de bioscoop. We hebben brieven van fans die al liefhebbers waren van het origineel en nu hun familieleden naar de film hebben meegenomen. Dus we voelen dat er meer verhalen zijn om te vertellen.”

  Vervolg op Aladdin remake niet de eerste sequel in de franchise

  Een vervolg op de succesvolle remake zou niet de eerste sequel zijn in de Aladdin-serie. Het origineel uit 1992 werd twee jaar later al opgevolgd door het tegenvallende Return of Jafar. In 1996 kwam vervolgens het derde deel, Aladdin and the King of Thieves, die wel enthousiast werd ontvangen door het publiek.

  De vraag is dan ook waar Disney mee gaat komen als Aladdin 2 een realiteit wordt. De studio heeft twee sequels om potentieel te verfilmen of ze kunnen een origineel verhaal produceren. De acteur die Aladdin speelt, Mena Massoud, heeft Collider eerder laten weten zin te hebben om zijn rol nogmaals te vertolken in een remake van Return of Jafar.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.