Avengers Endgame Review - Perfecte slotstuk van de Infinity Saga?

  Komen onze favoriete helden weer tot leven en weten de Avengers de kwade daden van Thanos ongedaan te maken? Dat is de vraag waarmee je een jaar geleden achterbleef toen Avengers: Infinity War eindigde. Een jaar later maakt iedereen zich op voor het slotakkoord en in onze Avengers Endgame review lees je of het een waardig einde is!

  The Walt Disney Company

  Na elf jaar en 21 films komt de Infinity Saga van het Marvel Cinematic Universe tot zijn einde in Avengers Endgame. De nieuwste telg in de serie duurt meer dan drie uur en moet een spetterende slotstuk worden. Het moge dan ook duidelijk zijn dat deze film niet je hand vast gaat houden, want je bent inmiddels volledig ondergedompeld in het MCU of je hebt er helemaal niets mee. Wat dat betreft is Endgame van hetzelfde kaliber als The Lord of the Rings en Harry Potter en in onze Avengers Endgame review lees je dan ook of het slotstuk schouder aan schouder kan staan met de einden van die reeksen.

  Whatever it takes

  In tegenstelling tot die eerdergenoemde series heeft Avengers Endgame maar weinig te doen met ridders en tovenaars. Het draait om de overgebleven superhelden die hun leven moeten voortzetten nadat Thanos met succes zijn plan heeft uitgevoerd om het halve universum uit te roeien door in zijn vingers te knippen. Zijn actie, die we hier de Snappening zullen noemen, heeft veel teweeg gebracht in het universum, want iedereen is aan het rouwen om dat wat hij of zij verloren heeft. Vrienden, familie en ga zo maar door; verliezen zijn geleden.

  Niet iedereen is bij de pakken neer gaan zitten. Captain America en de rest van de Avengers proberen namelijk met man en macht om de gebeurtenissen in Infinity War ongedaan te maken. Daarvoor moet alleen wel het één en ander gebeuren, want Thanos heeft natuurlijk nog steeds de Infinity Gauntlet in handen waarmee hij oppermachtig is. Het wordt dan ook al vanaf de eerste momenten duidelijk dat er ontzettend veel op het spel staat en gedurende de hele film is er een stemmetje in je achterhoofd dat maar blijft schreeuwen dat de film niet per se een happy ending hoeft te krijgen.

  Dit is immers het einde van een verhaal dat meer dan tien jaar geleden is begonnen en dat loopt niet altijd voor iedereen goed af. Infinity War toonde eerder al aan dat het regieduo de Russo broers niet bang zijn om personages om het leven te brengen. Aangezien de twee ook dit deel regisseren is dat stemmetje in je achterhoofd dan ook niet zo gek.

  Avengers Endgame Review - Marvel Studios

  Ongekende klasse

  Het regiewerk dat de twee broers neerzetten is van ongekende klasse. Waar een drie uur durende film intimiderend zou moeten zijn, vliegt de tijd voorbij zodra je plaatsneemt in je stoel. Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat de film vol met de bekende humor zit die je van Marvel verwacht en dat wordt gecombineerd met spectaculaire actie die doet denken aan het gevecht om Hogwarts en het laatste gevecht van The Lord of the Rings. Het is een groot spektakel waarbij je alleen maar kan lachen van oor tot oor terwijl je langzaam maar zeker gevoel begint te verliezen in je benen door de pure adrenaline die door je aderen stroomt.

  De actie is spectaculair en wordt op uitstekende wijze in beeld gebracht waardoor je bijna het gevoel krijgt alsof je zij aan zij op het strijdtoneel staat te vechten tegen Thanos. Dit heeft ook te maken met de computereffecten (CGI) in de film die er erg goed en realistisch uitziet. Het is maar goed dat je niet zelf op het strijdtoneel staat, want toekijken hoe de Avengers dat doen terwijl je al juichend in de zaal zit is vele malen leuker.

  Avengers Endgame Review - Marvel Studios

  Stralen als de zon

  Het is niet alleen maar actie en vertier, want gedurende de 183 minuten zijn er genoeg momenten waarop personages intieme, emotionele momenten ervaren. Deze weten telkens weer voor een paar traantjes te zorgen en dat is niet zo gek aangezien je al jaren met deze personages op avontuur bent. Ieder personage heeft zijn eigen moment om te stralen en stuk voor stuk doen ze dat misschien nog wel feller dan de zon. Zelfs nieuwkomer Captain Marvel heeft een goede plek in de film en heeft haar moment om (letterlijk en figuurlijk) te stralen.

  Toch straalt de film niet op elk moment even fel en dat heeft vooral te maken met een paar kleine keuzes van de schrijvers en regisseurs. Zo mocht de film nog wel wat meer de grens opzoeken als het aankomt op spelen met verwachtingen. Hoewel het verhaal van begin tot einde genieten is, is er ook het gevoel dat er wat meer lef getoond had mogen worden in bepaalde keuzes. Veel dieper zullen we er vanwege spoilers niet op ingaan en het is dan ook maar een klein minpuntje in een fantastische film.

  Avengers Endgame Review - Marvel Studios

  Avengers Endgame Review - Een waardig einde

  Avengers Endgame is een film voor de fans en wat zullen die fans met z’n allen genieten van dit drie uur durende spektakel. De tijd vliegt voorbij terwijl je zit te genieten van alle actie, humor en emotionele momenten met personages die je al jaren kent. Alles staat op het spel en elk moment raakt je in je ziel. Hoewel bepaalde keuzes wat meer pit hadden mogen hebben, is er geen ontkennen aan dat dit een waardig slotstuk is voor de Infinity Saga!

  9.3

  De plus- en minpunten

  • Waardig einde
  • Tijd vliegt voorbij
  • Fantastische actie
  • Intieme momenten
  • Iedereen krijgt zijn moment
  • Ontzettend grappig
  • Weinig lef in bepaalde keuzes
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.