De 10 beste bioscooptips van dit moment

  Het is winter en voor sommigen is het de tijd van ontspanning, omdat ze vakantie hebben. Een goed moment dus om een filmpje te kijken in de bioscoop! Maar wat moet je kijken? Dit zijn onze tips!

  Zombieland: Double Tap

  Waarschijnlijk moet je voor deze film laat naar de bioscoop. Maar dat past dan ook wel een beetje bij het thema van de film. In Zombieland: Double Tap staan namelijk zombies centraal! Wat zo leuk is aan deze film, is dat de gehele cast uit deel één weer terug is. Dat zijn niet de minste namen: Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone en Abigail Breslin. Geweldig!

  Deel één is goed ontvangen dankzij de maffe mix van humor met het bevechten van zombies. Ook nu zul je weer geregeld moeten lachen om Double Tap. Columbus (Eisenberg) heeft nog altijd al zijn regels om alle ellende te overleven, wat dat betreft lijkt er amper wat veranderd. Verder is er een komische rol weggelegd voor Zoey Deutch. Zij speelt Madison, een eersteklas dom blondje.

  Lucasfilm Ltd.

  Star Wars: The Rise of Skywalker

  Aan deze film hoeven we niet te veel woorden vuil te maken. NATUURLIJK staat deze bij de bioscooptips. Als je ook maar een klein beetje houdt van science-fiction, dan zijn de Star Wars films iets wat je moét zien. De vraag, wat de achtergrond is van Rey, wordt in deze Star Wars beantwoord. En ook zien we hoe ’t gaat met Ben of moeten we zeggen Kylo Ren?

  In ieder geval is het een goede rol van Adam Driver die briljant meerdere kanten van zijn rol kan laten zien. De Star Wars film zit trouwens vol met actie en spektakel, wat dat betreft zul je je geen moment vervelen. Voor Star Wars films van het eerste uur zien we nog een paar bekende koppen. Al gaan uiteraard niet verklappen wie dit zullen zijn. Daarvoor kun je het beste naar de bioscoop!

  September Film Distribution

  Parasite

  Deze Koreaanse film is misschien wel dé film van het jaar. De film is zo absurd en zo grappig dat je alleen maar met een grote grijns naar deze film kan kijken. De film volgt het verhaal van een jonge Koreaans gezin dat vrij arm. Ze leven in een klein huisje, ze hebben amper werk. Het vouwen van enkel pizzadozen kan niet lang goed gaan. Kortom, hier móet verandering in komen. Dat gebeurt ook als een vriend van de jongen van het gezin op reis gaat. Hij biedt zijn bijbaantje aan een van de gezinsleden aan.

  Zonder opleiding, zonder papieren doet de jonge Koreaanse jongen zich voor als elitaire persoon. Hij moet namelijk lesgeven bij een zeer rijk gezin. Zodra hij daar de eerste voet binnen zet, weet hij het zeker. Hier moet niet alleen hij, maar het hele gezin van profiteren. Samen smeden ze allerlei plannen om hun voordeel te kunnen halen uit dit luxe leven. Maak je klaar voor bizarre verhaalwendingen, want net als je denkt dat je alles gezien hebt, wordt het nóg gekker!

  Independent Films

  Knives Out

  Houd je van Cluedo? Dan is deze film jou op het lijf geschreven! Er is een moord gepleegd, in een huis vol met mensen. Maar hoe zit de vork in de steel? Er wordt een detective ingehuurd, die vertolkt wordt door niemand minder dan Daniel Craig. Hij speelt die rol overdreven (letterlijk) goed. Verder is de film vooral erg grappig, met geweldig acteerwerk van onder meer Chris Evans, Jamie Lee Curtis en Christiopher Plummer.

  Het is ook zeker een film om te zien in de bioscoop, want zodra je onbekende buurman gaat lachen, kun jij je maar moeilijk inhouden!

  The Walt Disney Company

  Frozen 2

  Een film van een geheel ander kaliber is Frozen 2, het vervolg op Frozen. Wie houdt er niet van Olaf? Juist, iedereen toch? Hoewel de film het verhaal vertelt van Elsa en haar magische krachten, is het Olaf die de show steelt. Zonder te spoilen: er zit een scène in de film, waarbij je nog net niet door de bioscoopzaal gaat rollen van het lachen! Olaf gaat namelijk op zijn manier uitleggen wat er in de eerste film is gebeurd...

  Verder zit Frozen 2 weer vol mooie momenten en prachtige muziek. Wie Disney roept, gaat automatisch al bijna zelf zingen. Weliswaar is er niet zo’n memorabel nummer als Let It Go, maar de film zit vol toffe andere muziek én hilarische verwijzingen. De kleintjes zullen het wellicht niet zien, maar spot jij de referentie naar Queen?

  20th Century Fox

  Le Mans ‘66

  Een andere tip om nu in de bioscoop te kijken is Le Mans 66. Deze film heeft een sterrencast waar je u tegen zegt niemand minder dan Matt Damon en Christian Bale. De film gaat over het waargebeurde verhaal van Ford en Ferrari. Damon speelt een auto-ontwerper en Bale kruipt in de huid van de Britse coureur Ken Miles. Ford wil het namelijk opnemen tegen de supermacht Enzo Ferrari.

  Het levert prachtige beelden op van twee heren die een mooie vriendschap met elkaar hebben. De een bouwt een auto, de ander gaat hem steeds testen om beter te worden. Het uiteindelijk doel is om in 1966 de 24 uur van Le Mans in Frankrijk te winnen. Gaat dat lukken? Daarvoor moet je de film in de bioscoop zien!

  Dutch FilmWorks

  Midway

  Het is prachtig om oorlogsfilms in de bioscoop te zien. Daarmee komt een verhaal door de grootte van het scherm en het goede geluid veel meer tot leven dan in je eigen huiskamer. Een verhaal om in de bios te beleven is Midway. De film neemt je mee naar 1942. De Amerikaanse marine gaat de strijd aan met Japan bij Midway, een eiland in de Stille Oceaan. Nou, zo stil werd het daar uiteindelijk niet.

  Want Midway staat bol van spectaculaire actie. In de film zijn rollen weggelegd voor Woody Harrelson, Ed Skrein, Nick Jonas, Mandy Moore en Luke Evans. Met name Skrein steelt de show. Waar hij veel gecast wordt als bad guy, is hij duidelijk de held van het verhaal in Midway. Wat ook sterk is, is dat er weinig tijd is voor romances. Geen tweede Pearl Harbor dus. En dat is maar goed ook!

  Cinéart Nederland

  Hors Normes

  Hors Normes, ofwel The Specials, is een Franse film die gebaseerd is op ware gebeurtenissen. De film komt van de makers van Intouchables en volgt twee mensen die op hun eigen manier kinderen met autisme begeleiden. Dit gaat om kinderen die een extreme vorm van autisme hebben en niet meer welkom zijn in hun gezin of waar dan ook. Een van de hoofdrollen is weggelegd voor Vincent Cassel. Waar hij vaak de slechterik vertolkt, speelt hij nu met heel veel overtuiging een goed persoon die alleen maar oog heeft voor zijn patiënten. Je geloof ieder woord wat hij zegt.

  Waar hij het zwaar mee heeft – en wat dus echt aan de hand is – is dat er inspectie komt om wellicht de instellingen te sluiten. De vraag is of dat het beste resultaat oplevert voor de ernstig zieke kinderen. Hors Normes is in ieder geval een aangrijpende film om te zien met genoeg humor. Het is een feelgood movie, maar op hele andere manier dan Intouchables.

  The Searchers

  The Farewell

  Deze Chinese film duikt op in veel top 10 lijstjes van de beste films van 2019. Dat is niet gek, want het gaat hier dan ook om een prachtige film. De film biedt een combinatie van veel drama en humor wat bizarre situaties oplevert. In de film wordt een oude Chinese vrouw terminaal ziek, maar de familie besluit om alle dokterspapieren te vervalsen en haar te vertellen dat ze kerngezond is. Ondertussen willen ze allemaal afscheid van haar nemen.

  Maar hoe neem je ‘vrolijk’ afscheid van iemand? Immers mag de oma zelf niet weten dat ze ziek is. Het mooie is, is dat deze film gebaseerd is op ware gebeurtenissen. Als je houdt van een goede portie humor met een bizarre verhaallijn, is dit zeker een film om te kijken. Al draait die lang niet meer op elke locatie in Nederland.

  The Searchers

  Marriage Story

  Tot slot gaan we naar Marriage Story, een film die in de bioscoop draait, maar ook te zien is op Netflix. In de hoofdrollen vinden we Scarlett Johansson en Adam Driver die een getrouwd koppel speelt dat gaat scheiden. Een vechtscheiding vertolkt hier beter de lading van de film. Op zich is het verhaal zelf helemaal niet zo bijzonder, alleen door het geweldige acteerwerk van de twee (vooral Driver) zit je continu geboeid te kijken naar twee kibbelende ‘kinderen’.

  Het ene moment moet je hardop lachen, terwijl je het andere moment de emotie voelt die de personages voelen. Met name een scène is zo sterk, dat je Driver meteen een Oscar in zijn handen wil drukken. Als je niet vies bent van een dramatische film, is dit er een om te kijken. Maar je bent niet non-stop aan het huilen, er zitten genoeg grappige momenten in de film!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.