Top 10 beste lange games - Urenlang plezier met maar één spel

  Tijdens deze koude dagen is het soms fijn om lekker binnen te blijven. Jammer genoeg is het soms lastig om goed vermaak te vinden zonder daar heel veel geld aan uit te geven. Toch hoeven gamers niet bergen games te halen voor veel vermaak, want hier zijn de beste lange games die er zijn. Daar beleef je urenlang plezier mee.

  10. Dark Souls III

  Een van de beste lange games die je kunt spelen is Dark Souls III. De game is niet de langste in deze lijst, maar kan je wel tientallen uren bezighouden. De moeilijkheidsgraad ligt namelijk behoorlijk hoog, waardoor je niet alleen lang zoet bent met de game, maar het ook lekker warm krijgt van het ploeteren in deze koude wintertijd. Voor gamers die de andere twee games hebben gespeeld is het fijn om te weten dat Dark Souls III een waardige opvolger is van haar voorgangers.

  Dankzij de diepgang die zich in het spel bevindt kun je je tientallen uren vermaken met het verhaal, de gameplay, bloedstollende omgevingen en fantastische graphics. De game is wel voor mensen met stalen zenuwen, aangezien Dark Souls III je de stuipen op het lijf kan jagen.

  Dark Souls III is nu beschikbaar voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. Benieuwd of de game iets voor jou is? Je kunt alles over de game lezen in onze Dark Souls III review.

  9. Fallout 4

  Hoewel de nieuwste Fallout game, Fallout 76, het zó slecht heeft gedaan dat Bethesda een rechtszaak voor zijn kiezen krijgt, betekent dit niet dat Fallout 4 geen groot succes is geweest. De game kwam uit in 2015 en er zijn fans die hier nog steeds liever hun tijd in steken dan in de nieuwste game. Dit komt omdat de game kan zorgen voor uren van plezier.

  In deze game leef je in de wereld na een nucleaire oorlog, waar het barst van de vieze gedrochten en een paar NPC’s die wel vriendelijk zijn. Het is een gigantische wereld waarin je uren kunt besteden aan de main quest, de side quests en het verkennen van de landschappen. Volgens onze Fallout 4 review is het Bethesda’s meest complete game ooit. Dankzij deze kwaliteiten en de prachtige gameplay staat deze game in onze lijst met de beste lange games.

  Fallout 4 is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Meer informatie kun je lezen in onze Fallout 4 review.

  8. Minecraft

  Of je jezelf urenlang kunt vermaken met deze game ligt aan jouw creativiteit. Het is een oneindige wereld, maar je moet wel zelf de uitdagingen verzinnen. Of beter gezegd, het leven in Minecraft is een groot feest maar je moet zelf de slingers ophangen. Deze blokkerige game bestaat al jaren en door die jaren heen is Minecraft al flink ontwikkeld. Dit kun je lezen in ons artikel over de ontwikkeling van Minecraft.

  Er zijn eindeloze mogelijkheden in Minecraft en er is voor ieder wat wils. Je kunt je focussen op bouwen, het maken van technische constructies, het verslaan van eindbazen, het verkennen van diepe grotten en tempels en boerderijen starten. Mocht dit nog niet genoeg zijn bestaan er nog genoeg mods die de game nog leuker kunnen maken. Het is dan ook niet bijzonder dat deze game in onze lijst staat met de beste lange games.

  Minecraft is beschikbaar voor pc, PlayStation 4, Xbox One, Xbox 360, PlayStation 3 en PlayStation Vita. Benieuwd naar creatieve toevoegingen? Wij hebben een artikel geschreven over leuke Minecraft mods met exotische dieren.

  7. Assassin’s Creed Odyssey

  Het is niet gek dat Assassin’s Creed Odyssey in deze lijst van beste lange games staat. Je bent alleen al ongeveer vijftig uur bezig met het afronden van de main story en dat is nog in een snel tempo. Daarnaast zijn er nog enorm veel side quests om je in te verdiepen terwijl je geniet van de prachtige graphics in de nieuwste Assassin’s Creed game.

  Een van de andere redenen dat je zo verschrikkelijk lang kunt genieten van Assassin’s Creed Odyssey is dat de wereld in de game enorm is. Je kunt heel Griekenland verkennen, wat ook redelijk interessant is als je ook maar een beetje van cultuur houdt en ooit in Griekenland bent geweest. Nu kun je namelijk het echte oude Griekenland bezoeken en daar in zijn volle glorie van genieten.

  Assassin’s Creed Odyssey is beschikbaar op PlayStation 4, Xbox One en pc. Of dit dé game is waar jij al je tijd in moet steken kun je lezen in onze Assassin's Creed Odyssey review.

  6. Persona 5

  Voor het spelen van Persona 5 is het geen must om eerst de andere delen te hebben gespeeld. Deze game pakt je zelfs nog even bij de hand en geeft je een betere uitleg dan zijn voorganger, Persona 4. Als je van aparte games houdt ben je aan het juiste adres, want de Japanse ontwikkelaar Atlus heeft ervoor gezorgd dat de game een hoop om handen heeft.

  Persona 5 neemt je mee op reis door een geanimeerde versie van Tokio. Een reis waar je zo’n 80 tot 100 uur in zal steken. Het is dus niet raar dat deze game in de lijst van de beste lange games staat. Door de game heen krijg je genoeg prachtige verhalen te zien en kun je tegelijkertijd heerlijk cultuur snuiven.

  Persona 5 is nu beschikbaar voor PlayStation 4 en PlayStation 3. Benieuwd naar deze bijzondere Japanse game? Je kunt meer details vinden in onze Persona 5 review.

  5. The Witcher 3: Wild Hunt

  Een van de redenen dat The Witcher 3: Wild Hunt een fantastische aankoop is voor je game-collectie is dat het een van de beste lange games is die er ooit is gemaakt. Om de game compleet te voltooien heb je minimaal 170 uur gameplay, waarvan 50 uur is besteed aan de main storyline. Daarnaast bestaan er nog twee contentpakketten waarin je al bijna 30 uur besteed aan de main storylines van de DLC’s. Dan heb je nog niet eens de side quests gehad.

  In The Witcher 3: Wild Hunt kruip je in de huid van Geralt of Rivia. Hij is een witcher en hij is op jacht. Laat jezelf meeslepen door een verhaal dat voor de rest van je leven in je gamershart gegrift zal blijven staan. Het is een ware parel van het Poolse bedrijf genaamd CD Projekt Red, vol met actie, avontuur, keuzes met een betekenis en dit allemaal in een verscheurde wereld vol met monsters.

  The Witcher 3 Wild Hunt is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Benieuwd of deze betoverende wereld iets voor jou is? Je kunt alles over de game lezen in onze The Witcher 3: Wild Hunt review.

  4. Horizon: Zero Dawn

  Guerilla Games heeft overduidelijk niet stilgezeten toen het bedrijf aan de slag ging met Horizon: Zero Dawn. Ten eerste heeft het bedrijf een gigantische wereld neergezet en deze vervolgens vol gepompt met prachtige content. Het is een van de beste lange games die je op dit moment kunt spelen, met een prachtige open wereld om te verkennen.

  Je kunt uren van je tijd besteden in deze game en dit is totaal niet erg, aangezien deze game een absoluut oogappeltje is. Ook zijn er genoeg uitdagingen te vinden, waardoor je je niet snel kunt vervelen. Niet alleen is er genoeg actie te beleven, maar er is ook nog eens een prachtige storyline om te beleven. Je kruipt in de huid van Aloy, een jager die overleeft in een wereld waar de mensheid bijna is uitgeroeid door machines.

  Horizon: Zero Dawn is een exclusieve titel voor de PlayStation 4. Benieuwd of deze game het waard is om een PlayStation 4 aan te schaffen? Dit kun je ondervinden door in onze Horizon: Zero Dawn review te lezen.

  3. The Elder Scrolls V: Skyrim

  Ondanks dat deze game al uitkwam in 2011, is het nog steeds een van de beste lange games die er is. Het is een game waar je hele leven in gaat zitten vanaf het moment dat je begint, dus neem maar alvast ontslag van je baan en kus je gezin maar vaarwel. Dankzij de gigantische wereld vol met leuke quests en avonturen om te beleven.

  In The Elder Scrolls V: Skyrim zijn er zoveel verschillende dingen om te doen dat het bijna onmogelijk is om de main storyline in één keer door te spelen. Je raakt gewoon afgeleid door de honderden quests die op je afkomen, maar wel op de juiste manier. De manier waardoor je niet geïrriteerd raakt, maar door wil blijven spelen.

  The Elder Scrolls V: Skyrim is beschikbaar voor pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One, Xbox 360 en Nintendo Switch. Of de game iets voor jou is kun je lezen in onze review, of beter gezegd verschillende reviews. Wij hebben namelijk reviews geschreven voor The Elder Scrolls V: Skyrim, Special Edition, Nintendo Switch versie en de VR-versie.

  2. Grand Theft Auto V

  Grand Theft Auto V is al jaren aanwezig, maar is nog steeds een razend populaire game. Dit komt niet alleen door de online versie, maar ook door de vele missies die de game biedt en het eindeloze vermaak die je uit de game kunt halen. Je doet er al minimaal 30 uur over om de main storyline te verslaan, als je niet te afgeleid raakt door het criminele gedrag dat je in de game mag vertonen.

  Een van de andere redenen dat Grand Theft Auto V nog zo populair is, is omdat het zesde deel nog steeds niet uit is en fans de game daardoor nog steeds graag spelen. Fans wachten al jaren op het zesde deel, maar kunnen volgens Rockstar Games voorlopig nog even verder wachten. Het is in ieder geval een van de beste lange games die je nu kunt spelen.

  Grand Theft Auto V is nu beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One, pc, PlayStation 3 en Xbox 360. Ook voor deze game zijn er verschillende reviews geschreven, namelijk één voor de PlayStation 3 en Xbox 360 versies, één voor de pc-versie en één voor de PlayStation 4 en Xbox One versies.

  1. Red Dead Redemption 2

  Deze lust voor het oog is niet alleen een grafisch pareltje van 2018, maar ook nog eens een van de beste lange games die je kunt spelen. Als je een perfectionist bent en alles tot in de puntjes wil uitspelen ben je minimaal 140 uur bezig, terwijl je met de main storyline zelf al minimaal dertig uur bezig bent.

  Red Dead Redemption 2 bevat geweldige easter-eggs, een storyline om van te houden en kan je urenlang plezier beleven. Rockstar Games heeft een lasso gemaakt en vangt je helemaal met deze game, dankzij prachtige animaties, een geweldige schrijfstijl en een gigantisch aantal van fantastische missies. Bij het kopen van deze game heb je een schot in de roos.

  Red Dead Redemption 2 is nu beschikbaar voor PlayStation 4 en Xbox One. Of deze topper iets voor jou is kun je lezen in onze Red Dead Redemption 2 review.

  Beste lange games - Heb je nog tijd over?

  Als je al deze games leuk vindt heb je nog maar weinig tijd om handen. Gelukkig zijn deze games wel het bewijs dat je niet veel geld nodig hebt om een langere tijd te gamen, je kunt namelijk ook een van deze tien games in huis halen en puur gaan genieten. Veel gameplezier!

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.