Beste bingewatch Netflix series voor dit moment - Verveel je dit weekend niet!

  Met enige regelmaat wordt er weer nieuwe content toegevoegd aan Netflix. Hierdoor kan deze streamingdienst bijna elke avond weer een stukje plezier bieden. Maar zo een grote bibliotheek aan series kan lastig zijn als je snel iets wilt kijken. Hier benoemen wij de beste bingewatch waardige netflix series van de afgelopen maanden!

  Netflix

  You

  We beginnen de lijst met You, een serie waarin een we een psychopaat volgen. Als je genoten hebt van andere Psychopaat-liefdesverhalen (neem bijvoorbeeld The End of the Fucking World), dan is You zeker een serie die je binnen één ruk uit zult kijken. Eerder publiceerden wij al een hele lijst met redenen om You wel of niet op Netflix te bekijken.

  In You volgen we een psychopaat die tot over zijn oren verliefd is op een meisje. Dat meisje krijgt ook wat vlinders bij hem, niet wetende dat er een aantal draadjes in zijn hoofd los zitten. De jongen stalkt het meisje en doet er alles aan om haar hart veroveren. Zelfs als hij daarvoor moet moorden. Het liefst wil hij dat het meisje gelukkig is en hij ziet een patroon waarbij het meisje voor mannen blijft vallen die niet niet goed voor haar zijn.

  Netflix

  Sex Education

  Een andere aanrader is Sex Education. De naam doet vermoeden dat het om een slechte komedie gaat die barst van de belachelijke seksgrappen. Niks is minder waar, want zoals we eerder al beschreven in een artikel waarom je wel of niet Sex Education moet bekijken: dit is echt een serie die heel de avond lang je lachspieren traint.

  Sex Education laat ons Otis zien: een maagd, die door iedereen als 'sexpert' wordt gezien omdat zijn ma zijn sekstherapeut is. Alle kennis die hem thuis door zijn graag over seks pratende moeder worden opgedrongen, brengt hij in de praktijk om het seksleven van een heleboel tieners op zijn school te redden. Steeds meer mensen beginnen hem aardig te vinden, maar Otis heeft problemen met zijn huidige bijbaan als liefdesgoeroe. Door zijn adviezen datet het meisje waar hij een oogje op heeft nu met totaal iemand anders.

  Netflix

  Insatiable

  Stel je eens voor dat je flink wordt gepest om die overtollige kilo's vet die je met je mee moet dragen. Patty moet dit allemaal verdragen en weet zich ook geen houding aan te nemen met de pesters. Tot ze opeens niet meer kan eten en daardoor flink wat vet kwijtraakt. Voor ze het weet verandert ze van 'fat Patty' in 'hot Patty' en wordt ze zelfs populairder. Met haar nieuwe mooie afgevallen lichaam wil ze wraak nemen en laten zien hoe mooi ze kan zijn.

  Insatiable is echt een serie die je met gemak in een middagje wegkijkt. Wel moet worden opgemerkt dat Insatiable wel de nodige controversiële onderwerpen aankaart. Voornamelijk fat shaming! De serie moet je voornamelijk kijken voor het flinterdunne verhaal dat op komieke wijze wordt gebracht. Kun je niet door die controversie heen kijken, dan is het een beter idee om een vergelijkbare serie of film te kijken zoals Hairspray (staat niet op Netflix).

  De serie is in ieder geval een goede voorbereiding op seizoen 2! Vooralsnog is nog niet bekend wanneer deze precies verschijnt, maar er zijn al wel plannen voor bekendgemaakt.

  Netflix

  Sicknote

  Als je wat ziek wordt van al die liefdesverhalen, dan is er uiteraard ook nog een serie als Sicknote. In deze serie volgen we Daniël, een jongen die plots de diagnose krijgt dat hij kanker heeft. Achteraf blijkt er een verkeerde diagnose te zijn gesteld, maar dat kan Daniël niet schelen. Sinds iedereen weet dat hij 'kanker' heeft, hebben ze plots wel aandacht voor hem. Hij geniet van al die aandacht en blijft daarom doen alsof hij ernstig ziek is.

  In Sicknote wordt de hoofdrol vertolkt door Rupert Grint. Deze acteur zul je mogelijk nog wel herkennen als de roodharige vriend Ron uit de verschillende Harry Potter-films. Hier duikt de acteur in een compleet andere rol. Het is grappig om dit personage eens in een heel andere rol te zien, zonder heel de tijd te hoeven denken: 'hé, dat is die acteur van'. Toch heeft Grint ook hier een snufje magie bij zich: hij tovert een enorme grijns op je gezicht.

  Sinds vorig jaar november kon je Rupert Grint ziek zien spelen. In de drukke feestdagen is de serie mogelijk ondergesneeuwd, dus vandaar dat we hem toch nog even benoemen! Beide seizoenen verschenen namelijk gelijktijdig op Netflix, dus veel om te zien!

  Netflix

  Titans

  Ook de superheldenliefhebbers kunnen flink wat bingewatchen op Netflix. Luke Cage, The Punisher, en veel andere series brachten superhelden al naar jouw scherm!

  Voor alle liefhebbers van superhelden hebben we ook Titans aan de lijst toegevoegd. Momenteel is het eerste seizoen van een serie DC-superhelden op Netflix beschikbaar. Het zijn niet zomaar superhelden, het zijn allemaal superhelden met waanzinnige superkrachten zoals deze eerder al in de Teen Titan-verhalen te zien waren. De teen titans zijn in deze live action serie daarentegen bijna allemaal volwassen of bijna volwassen.

  Als je van een wat duisterde verhaal houdt, dan zit je met je Titans wel goed. Als je het helemaal zat bent om naar superhelden als Batman te kijken, dan is dit je kans. Batmans ex-partner Dick Grayson wordt de mentor van een stel eigenzinnige jonge superhelden. In een eerder artikel gaven we ook al aan waarom je wel of niet Teen Titans Live Action moet kijken.

  Netflix

  Chilling Adventures of Sabrina

  We sluiten deze lijst met suggesties af met het magische verhaal van de heks Sabrina. Alhoewel de titel kan suggereren dat het om een vrolijk heksenverhaal gaat dat leuk is voor zowel jong en oud, moet hier wel een waarschuwing worden geplaatst. Deze serie is toch wel duisterder en luguberder dan je op het eerste gezicht zou denken. Dit is een variant op ‘Sabrina the Teenage Witch’ die voor een oudere doelgroep bedoeld is.

  Toch schreven wij eerder al een artikel met daarin redenen waarom Chilling Adventures of Sabrina op Netflix echt een aanrader is. Voornamelijk voor mensen die van duistere magische verhalen vol satanistische heksen houden, is dit een interessant verhaal om te volgen. Ledematen, mensen die worden opgegeten en heel veel bloed, is typerend voor de serie. Maar voor mensen die daar van kunnen genieten, wilden wij ook iets opnemen in deze lijst met beste bingewatch Netflix series. Zo heb je voor ieders smaak wel iets om te zien!

  Beste Bingewatch Netflix series - Aanraders?

  Dit waren enkele suggesties van series die je dit weekend nog lekker kunt wegkijken. Als je zelf suggesties hebt, zien wij deze graag in de comments voorbijkomen!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.