Deze Assassin's Creed Valhalla updates staan er allemaal nog op de planning!

Article
donderdag, 07 oktober 2021 om 16:00
assassins creed valhalla villagef1591198459
Het blijft maar content regenen voor Assassin’s Creed Valhalla. Ubisoft is namelijk nog lang niet van plan om de populaire game los te laten heeft nog grote plannen. Door alle aankondigingen kan je alleen al snel het overzicht kwijtraken. Wij hebben even makkelijk voor je op een rij gezet welke updates voor Assassin’s Creed Valhalla er allemaal op de planning staan.

Lancering van de Discovery Tour

Assassin’s Creed Valhalla heeft net een grote update gehad in de vorm van Title Update 1.3.2 - die maar liefst 20 GB groot is op de meeste platformen - maar het duurt niet lang voordat we de volgende grote patch kunnen verwachten. Op 19 oktober zal namelijk Discovery Tour: Viking Age worden gelanceerd. Net zoals de twee voorgangers in de franchise, zal ook Assassin’s Creed Valhalla namelijk de educatieve modus krijgen.
In tegenstelling tot het normale avontuur in de game, biedt de Discovery Tour spelers de mogelijkheid om Engeland en Noorwegen op een geweldloze en rustige manier te verkennen. Spelers kunnen daarbij ook zelf een personage kiezen, van gewoon Eivor tot aan bekende karakters uit de verhaallijn of zelfs de Noorse goden zoals Odin of Loki.
Naast het schrappen van vijanden in de wereld, zorgt de Discovery Tour ook voor een andere manier voor een compleet andere ervaring. Ubisoft werkt namelijk samen met verschillende instituten en musea, om spelers nog meer te leren over het leven, de cultuur en de normen en waarden van Engeland in de negende eeuw na Christus. Ook als je geen interesse hebt in een geschiedenisles zal het spelen van de Discovery Tour het waard zijn, want je kan nieuwe armor sets vrijspelen voor de normale modus van Assassin’s Creed Valhalla.
De toevoeging van de Discovery Tour is daarnaast niet alleen leuk voor spelers die meer willen leren over het tijdperk of nieuwe uitrustingen willen verzamelen, maar ook voor scholen. De Discovery Tours van Assassin’s Creed Origins en Odyssey zijn eerder namelijk al gebruikt voor educatieve doeleinden door scholen en dan zat voor de Viking Age-editie niet anders zijn.
assassins creed valhalla gets new river raids mode in tomorrows title update 1613421741941f1613463249

Title Update 1.4.0

Voor de Discovery Tour hebben we dus een duidelijke datum om te omcirkelen in onze agenda, maar dat is niet het geval voor de grote update die daarna komt. In de nieuwe road map voor Assassin’s Creed Valhalla heeft Ubisoft namelijk aangegeven dat Title Update 1.4.0 ergens in de herfst zal verschijnen.
We moeten dus nog even wachten op een precieze releasedatum voor de grote update. Daarnaast is het ook nog niet bekend wat we nu eigenlijk precies van de patch kunnen verwachten. In het verleden heeft Ubisoft met grote Title Updates gloednieuwe content toegevoegd zoals River Raids, nieuwe wapensoorten en de Mastery Challenges. Het is dus goed mogelijk dat we ook in de herfst weer van nieuwe content kunnen genieten.
rsz ack 152 season03 ambiancef1627313015

Oskoreia Festival

Hoewel we nog niet veel weten van Title Update 1.4.0, is er wel al iets bekend over het festival dat gelijktijdig of rond dezelfde periode gelanceerd zal worden als de update. In de herfst van 2021 moet namelijk ook het Oskoreia Festival aan Assassin’s Creed Valhalla toegevoegd worden als een time-limited event.
Ubisoft zelf heeft nog niet veel losgelaten over het festival, maar een dataminer genaamd Pedder heeft voor de officiële aankondiging al informatie over het evenement gevonden. Zo zal Eivor in speciale missies te maken krijgen met de Wild Hunt, de groep dodelijke, bovennatuurlijke krijgers die we ook kennen uit The Witcher 3 - maar hun oorsprong vinden in Europese folklore.
assassins creed valhalla the siege of paris speerf1628762020

Derde Assassin’s Creed Valhalla uitbreiding

Genoeg updates dus nog om naar uit te kijken in 2021 voor Assassin’s Creed Valhalla, maar de grootste toevoeging die op de planning staan zal waarschijnlijk pas in 2022 opduiken. Ubisoft heeft namelijk bekendgemaakt dat Valhalla een speciale behandeling krijgt ten opzichte van de Origins en Odyssey. In plaats van twee uitbreidingen krijgt Valhalla namelijk nog een derde DLC!
Het zal dus niet alleen blijven bij Wrath of the Druids en The Siege of Paris. Naar welk oord de nieuwe uitbreiding ons heen gaat brengen is nog niet bekend. Er zijn geruchten dat we de bloedhete wereld van Muspelheim mogen verkennen, maar anderzijds wordt er gespeculeerd dat Eivor naar Noord-Afrika zal afreizen. Wij hebben alvast een lijstje gemaakt van locaties die wij zeker willen zien als bestemming voor de nieuwe DLC.
Wil je niks missen van al het nieuws omtrent Assassin’s Creed Valhalla en allerlei content lezen over de titel van Ubisoft? Check dan nu onze Assassin’s Creed Valhalla hub op XGN.nl, waarin we je op de hoogte van alles omtrent de game!