Zo werkt de Discovery Tour in Assassin's Creed Valhalla

Article
donderdag, 16 september 2021 om 17:00
image002 6f1631802569
Ubisoft heeft eindelijk de releasedatum voor de Discovery Tour in Assassin’s Creed Valhalla bekendgemaakt. Maar hoe werkt deze modus precies en wat maakt het zo speciaal? Wij leggen dat haarfijn voor je uit.

Een digitale geschiedenisles

Tijdens het ontwikkelen van een Assassin’s Creed game gaat er veel tijd zitten in de research naar het tijdperk. Met elke titel in de franchise probeert Ubisoft namelijk de tijdsgeest zo accuraat mogelijk neer te zetten. Of het nu gaat om de architectuur, lokale gebruiken, normen en waarden of kledij, zo’n beetje alles wordt onderzocht.
Daarmee zijn de Assassin’s Creed games vrij goede digitale geschiedenislessen, maar wel met een grote asterisk. Want hoewel veel aspecten historisch accuraat zijn, is dat niet met alles zo. Ubisoft heeft ondertussen immers een verhaal om te vertellen dat grotendeels fictief is, met name als het aankomt op de strijd tussen de assassins en de Templars - ook wel bekend als de Order of the Ancients.
Zo zal je bijvoorbeeld in Assassin’s Creed Valhalla een aantal historische figuren ontmoeten, waaronder King Alfred the Great. Dit personage zal voor veel geschiedenisliefhebbers een belletje doen rinkelen, maar alle acties die koning uitvoert zal je niet kunnen herleiden naar een geschiedenisboek. Om dat probleem op te lossen, is Ubisoft met de Discovery Tour gekomen.
assassins creed valhalla discovery tour monkf1631802848

Meer leren over de wereld van Valhalla

De Discovery Tour is voor het eerst geïntroduceerd in Assassin’s Creed Origins en laat de speler de wereld op een compleet nieuwe manier ontdekken. Je zal namelijk niet langer in de huid kruipen van een dodelijke assassin. In plaats daarvan kan je kiezen uit verschillende ‘avatars’ en de wereld op een geweldloze manier verkennen - in voorgaande games kon je daarbij zelfs in de schoenen stappen van historische figuren zoals Cleopatra.
Omdat je je geen zorgen meer hoeft te maken om vijandelijke guards in elke stad en je geen missies meer hoeft te voltooien, zal je met een compleet ander oog naar de zorgvuldig ontworpen wereld kijken. Nu kan je echt genieten van alle historische locaties, trekpleisters en natuurlijk de lokale bevolking.
Wil je daarbij wel een klein beetje sturing hebben, dan kan je gebruikmaken van de Guided Tours. Met deze reisjes kan je jezelf helemaal onderdompelen in de geschiedenis en zal je door middel van audio-verhalen en teksten meer leren over de wereld, politiek, filosofie, architectuur en andere aspecten van het tijdperk.
assassins creed valhalla discovery tour relicsf1631802986

Samenwerkingen met musea

Voor de Guided Tours en andere gedetailleerde onderdelen van de Discovery Tour werkt Ubisoft niet alleen. De ontwikkelaar werkt namelijk samen met verschillende historici, professoren en experts om ervoor te zorgen dat alle informatie die je tot je krijgt ook daadwerkelijk juist is en geen fake news. Voor de Discovery Tour van Assassin’s Creed Valhalla heeft de ontwikkelaar bovendien samengewerkt met verschillende musea, om je authentiek beeldmateriaal voor te schotelen. De musea waar Ubisoft mee heeft samengewerkt zijn onder andere:
  • Hampshire Cultural Trust (HCT)
  • De British Library
  • De Réunion des Musées Nationaux
  • De York Archaeological Trust
  • Het Nationale Museum van Denemarken, Nationalmuseet
  • Preston Park Museum & Grounds
Dankzij alle research die er gedaan is door Ubisoft en de samenwerkingen met experts, kan je veel opsteken van de geweldloze tocht door Assassin’s Creed Valhalla. De Discovery Tour van Assassin’s Creed Origins en Assassin’s Creed Odyssey wordt dan ook daadwerkelijk gebruikt door scholen als educatief middel. Vanaf 19 oktober kunnen onderwijsinstellingen ook een tripje naar de Viking Age aan het lessenpakket toevoegen.
Wil je niks missen van al het nieuws omtrent Assassin’s Creed Valhalla en allerlei content lezen over de titel van Ubisoft? Check dan nu onze Assassin’s Creed Valhalla hub op XGN.nl, waarin we je op de hoogte van alles omtrent de game!