PlayStation 5 al sinds 2013 in ontwikkeling

News
donderdag, 07 oktober 2021 om 15:30
pexels kerde severin 5961216f1633603917
De PlayStation 5 is vorig jaar uitgekomen, maar Sony is al een lange tijd daarvoor moet de console bezig geweest. Volgens Shawn Layden is de ontwikkeling al in 2013 begonnen.
Je gelooft het misschien niet, maar er is ruim zeven jaar aan de PlayStation 5 gewerkt. Shawn Layden, de voormalig CEO van Sony Interactive Entertainment America, kwam met allerlei nieuwtjes rondom de PlayStation 5 tijdens de What's Up PlayStation podcast. Ook vertelde hij hoe het ontwikkelen van een PlayStation in zijn werk gaat. Als we Layden moeten geloven, dan is het ontwikkelen van de PlayStation 5 direct na het uitbrengen van de Playstation 4 begonnen. Dit komt goed overeen met de hoeveelheid tijd die in de Xbox series X/S is gestopt, namelijk 13 jaar.
In de podcast liet Layden onder andere weten dat je eigenlijk direct na het uitbrengen van een product, direct aan de bak moet gaan met de volgende console. Layden liet het volgende weten:

Opvolger van PS5 al in ontwikkeling?

Direct na het uitbrengen van de PlayStation 4 is er dus een team achter gesloten deuren direct aan de bak gegaan om een PlayStation 5 te ontwikkelen.
Dat doet Sony momenteel ook met de PS5. Naar verluidt werkt de Japanse fabrikant namelijk al aan een PlayStation 5 Pro, die de features en specificaties van de next-gen console moet gaan verbeteren. Deze dingen weten we nu al over de verbeterde versie van de PS5.

Populair Nieuws