Komt er een einde aan EA's FIFA games?

News
donderdag, 07 oktober 2021 om 16:30
mbappe g5bop final lores wmf1627292971
EA heeft in een persbericht laten weten dat het bedrijf erover nadenkt om te stoppen met de naam FIFA voor de bekende voetbalgames. Dit is een grote stap, want wie kent de FIFA games nou niet?
EA denkt er dus over na om niet verder te gaan in toekomstige voetbalgames met de naam FIFA. Hiervoor zou dan het contract dat EA heeft met FIFA voor het mogen dragen van de naam komen te vervallen.

Verandert er meer naast de FIFA-naam?

EA zegt wel dat dit contract los staat van de rechten voor het gebruik van competities zoals de UEFA Champions League of UEFA Europa League. Deze zullen dus wel bijven. De enige aanpassing zal zijn dat de game niet meer de naam FIFA zal gaan dragen.
EA maakt niet echt veel duidelijk over de mogelijke naamsverandering. Er wordt niet gezegd onder welke naam de game dan wel zou doorgaan. Het enige wat het bedrijf meldt is dat het overweegt om de deal met FIFA niet te verlengen.
Hierdoor is het dus ook niet echt zeker of er ook echt een naamsverandering gaat komen. Het is goed mogelijk dat EA van mening is dat FIFA te veel geld vraagt voor de naam, dus dat de verklaring een soort onderhandelingstactiek is. We moeten dus maar afwachten wat EA nog meer gaat melden over de naam.
FIFA fans hoeven niet bang te zijn dat FIFA 22 de laatste voetbalgame van EA zal zijn. Het bedrijf bevestigd namelijk dat het echt nog wel toekomst ziet in de voetbalgames en dit zeker gaat voortzetten.

Populair Nieuws

Laatste Reacties