5 locaties die we willen zien voor de derde Assassin's Creed Valhalla DLC

Article
donderdag, 23 september 2021 om 16:00
assassins creed revelations constantinoplef1632390313
Eerder dit jaar heeft Ubisoft bekendgemaakt dat er een derde DLC komt voor Assassin’s Creed Valhalla. Maar naar welk oord zullen we deze keer afreizen? Deze 5 locaties willen wij het liefste zien voor de nieuwe uitbreiding!

Het Byzantijnse Rijk

De vikingen stonden niet alleen bekend om hun bijzonder gewelddadige manier om andere landen te beroven van hun rijkdom, maar ook om hun vaardigheid om heel ver te reizen. Zo is er bewijs dat de Scandinavische krijger zelfs Amerika hebben bereikt - vijf eeuwen voordat Christoffel Columbus het land ‘ontdekte’. Ook binnen Europa zijn de vikingen naar veel locaties gevaren.
Een brutale Noorman genaamd Halfdan heeft zelfs een paar runen achtergelaten in de Haga Sophia in Constantinopel, toen de stad nog werd beheerst door het machtige Byzantijnse Rijk. Wij zouden het zeker geen straf vinden om de stad en het bijbehorende rijk te bezoeken in de derde DLC van Assassin’s Creed Valhalla.
Constantinopel is natuurlijk al eerder de locatie geweest voor een Assassin’s Creed game, namelijk Revelations, maar wij zouden het zeker niet erg vinden om de prachtige stad een paar eeuwen eerder te bezoeken. Het zou bovendien weer voor een mooie cultuur clash zorgen tussen de Eivor en zijn collega’s en de Byzantijnse inwoners van het land.
assassins creed origins cinematic trailer uitgegeven 118958 1f1632390462

Noord-Afrika

De Scandinavische toeristen hebben naast de landen aan de Middellandse Zee ook gebieden aan de andere kant van de plas bezocht. Zo kwamen er geregeld vikingen langs de kust van Noord-Afrika, wat tegenwoordig Marokko en Algerije is. Die locatie kan er bovendien voor zorgen dat de nieuwe DLC wat gewelddadiger is.
Waar de bezoeken aan Constantinopel waarschijnlijk voor handel waren - net zoals je handel kon drijven met de stad in Wrath of the Druids - zijn de uitstapjes naar Noord-Afrika namelijk naar verluidt van een heel andere aard geweest. Volgens de geschiedenisboeken hebben de vikingen namelijk een aantal raids uitgevoerd in het gebied, wat de lokale bevolking natuurlijk niet al te fijn zal vinden. En met een compleet andere cultuur, kan Ubisoft ook lekker creatief zijn met nieuwe vijanden, wapens en abilities.
assassins creed valhalla northern lightsf1632390611

IJsland

Tegenwoordig wordt IJsland geschaard onder Scandinavië, maar in de negende eeuw na Christus was dat nog helemaal niet het geval. Die eeuw werd het eiland namelijk voor het eerst ontdekt door een aantal zeevaarders en het duurde niet lang voordat de eerste settlers op IJsland verschenen.
Als locatie voor de derde DLC is het door dat gegeven niet helemaal geschikt, omdat veel spelers grootse steden zullen verwachten en in de tijd van Assassin’s Creed Valhalla waren er niet meer dan een paar dorpjes. Anderzijds is IJsland wel één van de mooiste locaties ter aarde en zal het dus zeker geen straf zijn om het eiland te verkennen. Het kan bovendien een mooi moment zijn om nog wat meer verbindingen met de Noorse mythologie te zien, aangezien IJsland werd gezien als een plek die zeer dicht in connectie stond met Asgard.
assassins creed valhalla gets new river raids mode in tomorrows title update 1613421741941f1613463249

De Wolga

Het is bekend dat vikingen veel kustgebieden onveilig wisten te maken met hun opvallende schepen, maar in tegenstelling tot veel andere schepen konden ze ook makkelijk de rivieren opvaren - om vervolgens landinwaarts huis te houden en wat inkopen te doen bij kloosters en dorpjes.
Dankzij die tactiek hebben de Noormannen ook de Wolga bereikt via de Baltische Zee en een stuk over het land. Die gebieden zijn nieuwe locaties voor de Assassin’s Creed franchise en kan een interessant idee zijn voor de DLC. De regio is namelijk gevuld met er allerlei verschillende culturen en volkeren, waarvan er ook een aantal bekend staan om hun vechtlust. Sterker nog, in het gebied heerste in die tijd ook de Kievan Rus, een volk dat naar verluidt afstamt van vikingen. Waardige tegenstanders dus voor Eivor en zijn manschappen!
assassins creed valhalla combat forestf1620646652

Nederland

Het laatste gebied dat we graag zouden willen zien voor de derde DLC van Assassin’s Creed Valhalla is niet eens zo ver verwijderd van Engeland. Namelijk ons eigen koude kikkerlandje. Dat klinkt misschien als een hoopvolle gedachte om eindelijk Nederland te zien in een Assassin’s Creed game, maar zo vreemd is de locatie niet.
In de geschiedenis hebben de vikingen namelijk meermaals ons land bezocht. Friesland, wat destijds qua rijk een stuk groter was dan de huidige provincie, had namelijk sterke band met hun Scandinavische buren. Het Friese volk toonde dan ook veel overeenkomsten met de vikingen qua cultuur en religie. De Germaanse mythologie was namelijk hetzelfde als de Noorse mythologie, alleen de namen verschillen op bepaalde punten.
In de 9de eeuw hadden de vikingen ook nederzettingen in Nederland, waarbij historici het er niet over eens zijn of de vikingen daar waren als veroveraars of simpelweg om handel te drijven. In ieder geval zou het land een perfecte locatie zijn voor de derde DLC van Assassin’s Creed Valhalla.
Wil je niks missen van al het nieuws omtrent Assassin’s Creed Valhalla en allerlei content lezen over de titel van Ubisoft? Check dan nu onze Assassin’s Creed Valhalla hub op XGN.nl, waarin we je op de hoogte van alles omtrent de game!

Populair Nieuws