Zo kan je de Mastery Challenges in Assassin's Creed Valhalla voltooien

Article
donderdag, 24 juni 2021 om 17:30
assassins creed valhalla mastery challengesf1624532856
Ubisoft heeft duidelijk gemaakt dat er naast de DLC nog meer content aan zal blijven komen voor Assassin’s Creed Valhalla. Zo kan je nu aan de slag met de Mastery Challenges om je echte vaardigheden in de game te testen!

The Big Bang

Wanneer je de nieuwste update voor Assassin’s Creed Valhalla hebt binnengehaald, dan zal je nogal verrast worden wanneer je een bezoek brengt aan Ravensthorpe. Een meteoriet slaat namelijk in naast je geliefde dorp, waarna er plotseling een geheimzinnige deur tevoorschijn is gekomen in de rotswand.
De meteoriet is niet de enige verrassing, want Ravensthorpe krijgt er ook een nieuwe bezoeker bij. Een mysterieuze vrouw genaamd Hildiran is de crash site namelijk al aan het onderzoeken en claimt dat de deur alleen geopend kan worden met veel geduld en energie. Daarbij doelt ze niet op pure mankracht, maar een speciaal soort energie die je kan verzamelen door Mastery Challenges te voltooien.
assassins creed valhalla mastery challenge shrinef1624533023

Hugrheim in voor de Mastery Challenges

Die uitdagingen kan je niet zomaar uitvoeren in Ravensthorpe, Eivor zal specifieke shrines moeten bezoeken om toegelaten te worden tot Hugrheim - een mind palace-achtige wereld. Voor de eerste quest zal Eivor naar de juiste shrine worden gewezen door Hildiran, in de regio van Sciropescire. Dat is niet één van de vroegste gebieden in de game en je zal dus ook minimaal Power Level 221 moeten zijn om aan de Mastery Challenges te beginnen.
Ben je eenmaal bij de eerste shrine aangekomen, dan krijg je na het mediteren de keuze tussen drie verschillende uitdagingen (Bear, Wolf of Raven). De Mastery Challenges spelen zich per shrine dus af op dezelfde map, maar de opdracht zal compleet verschillen. Zo kan je voornamelijk veel punten scoren tijdens de eerste Trail of the Bear door je targets met fall damage te doden, terwijl bij een andere shrine met vuur aan de slag moet.
Je zal tijdens elke Mastery Challenge ook niet kunnen vertrouwen op je eigen gear. Je krijgt namelijk een uitrusting die specifiek past bij de opdracht in kwestie. Zo zal je bij de eerdergenoemde vuur-opdracht een armor set uit Wrath of the Druids krijgen die je vaardigheden met vuur zullen versterken.
Voordat je met de latere uitdagingen aan de slag kan gaan, zal je wel eerst je andere kwaliteiten moeten tonen. Je zal namelijk bij de eerste shrine eerst een bronzen medaille moeten halen bij de Bear, Wolf en Raven challenges voordat je de quest kan voltooien en naar de volgende meditatie-plek wordt gestuurd.
assassins creed valhalla bijlf1624533132

Nieuwe gear voor Eivor

Je zal misschien raar opkijken bij een bronzen medaille voor de Mastery Challenges, maar je zal inderdaad worden beoordeeld op het aantal punten dat je tijdens een opdracht scoort. Word je tijdens een Raven-challenge bijvoorbeeld gezien, dan zal je al snel een groot aantal punten mislopen. Die uitdagingen zullen namelijk jouw kwaliteiten in stealth testen op verschillende manieren.
Des te meer punten je scoort, des te waardevoller de medaille zal zijn die je aan het einde van de Mastery Challenge krijgt. Dat niet alleen, je zal ook meer Master Energy en Battle Energy verdienen. Dat is de eerder benoemde energie die Hildiran nodig heeft om de mysterieuze deur te openen. Maar een antwoord op je brandende vraag is niet de enige beloning die je zal krijgen voor het succesvol voltooien van de uitdagingen.
De energie die je inlevert bij Hildiran kan je namelijk inruilen voor verschillende soorten rewards. Zo kan je bij de nieuwe inwoner van Ravensthorpe nieuwe wapens halen, maar ook tattoo’s om de huid van Eivor mee te versieren of ornamenten om door je dorp heen te plaatsen. De Mastery Challenges zijn dus zeker je tijd waard als je alle mogelijke gear en collectibles wil verzamelen in Assassin’s Creed Valhalla.
assassins creed valhalla deurf1624533177

Wat zit er achter de deur?

Wanneer je uitdagingen hebt voltooid in elke map en genoeg medailles bij elkaar hebt gesprokkeld in de Mastery Challenges, dan zal je eindelijk antwoord krijgen op die ene vraag: Wat zit er in hemelsnaam achter die deur in Ravensthorpe?
Wij zullen je wat dat betreft niet gaan spoilen, want dat is iets om helemaal zelf uit te vinden. Wel kunnen we verklappen dat het waarschijnlijk mooi zal inspelen op de aangekondigde derde DLC voor Assassin’s Creed Valhalla. Ubisoft gaat namelijk een extra uitbreiding maken die zich hoogstwaarschijnlijk afspeelt in Muspelheim, de gloeiend hete realm van Surtur!
Wil je niks missen van al het nieuws omtrent Assassin’s Creed Valhalla en allerlei content lezen over de titel van Ubisoft? Check dan nu onze Assassin’s Creed Valhalla hub op XGN.nl, waarin we je op de hoogte van alles omtrent de game!

Populair Nieuws