5 beste plottwists in Marvelfilms

  Marvelfilms lopen al een tijdje mee in de loop der jaren. We hebben veel films voorbij zien komen, sommige heel goed maar sommige ook niet. Goed of slecht, MCU films bevatten vaak plottwists die je als kijker nooit zou verwachten. Daarom staat hieronder een rijtje van de beste plottwists in Marvelfilms.

  1. Thanos komt er als winnaar uit

  Avengers: Infinity War is één van de best bekeken Marvelfilms tot op heden. De trailer van de film werd meer dan 100 miljoen keer bekeken en de Box Office van deze film overschreed 1 miljard dollar. We hebben al onze superhelden zien terugkomen in deze film. Wanneer we dachten dat onze geliefde helden Thanos konden verslaan, hadden we het toch wel echt mis.

  Nadat Thanos de laatste Infinity Stone uit het hoofd van Vision had gerukt en zijn Gauntlet wilde gebruiken, kwam Thor met zijn machtige wapen zijn hart doorboren om hem te stoppen. Je kan zien dat Thanos veel pijn heeft, maar toch tegen Thor zegt dat hij voor de volgende keer op zijn hoofd moest mikken. Gelijk hierna gebruikte hij zijn Infinity Gauntlet om de snap te gebruiken en de helft van al het levend organisme liet verdwijnen.

  Dit was een shockerende plottwist omdat iedereen wel had verwacht dat we een goed einde zouden krijgen. We kregen ook wel een goed einde, maar eentje voor de slechterik. Iets wat we niet vaak zien terugkomen in Marvelfilms.

  Marvel Studios

  2. De onthoofding van Thanos

  Al snel kunnen we in Avengers: Endgame de overblijfselen zien van het gevecht met Thanos en zijn leger. De helft van de mensheid (plus de helft van de superhelden) zijn van de aardbodem verdwenen door de slechterik. Het overgebleven Avengers team wil wraak nemen op Thanos en proberen de superhelden die verdwenen zijn, terug te laten keren.

  Als het team Thanos heeft gesignaleerd op een planeet ver van aarde vandaan, hebben ze hem te pakken. Al snel dwingen ze hem te zeggen hoe alles teruggetrokken kan worden, waarop Thanos zegt dat dit niet meer kan. Alle Infinity Stones zijn verdwenen en het team zag geen manier hoe de helft van de mensheid terug gebracht kon worden. Wanneer Thor ziet dat de slechterik geen nut meer heeft, hakt hij zijn hoofd eraf, wat een subtiele hint kan zijn naar Avengers: Infinity War, waar Thanos tegen Thor zegt dat hij voor zijn hoofd moest mikken.

  Dit was een aparte plottwist omdat niemand dacht dat Thanos zo vroeg al dood zou gaan. Natuurlijk zien we hem op het einde ook doodgaan, maar zo vroeg in de film kon niemand verwachten.

  Marvel

  3. De moord op Iron Man's vader

  Tijdens de gebeurtenissen van Captain America: Civil War zijn Iron Man, Captain America en Bucky Barnes op zoek naar Zemo. Tijdens deze zoektocht wordt er onthuld dat Bucky de vader van Iron Man heeft vermoord. Captain America wist hier ook van maar zei niks tegen hem. Nadat Tony dit te weten is gekomen, barst er een heftige strijd los tussen hem, Captain America en Bucky Barnes.

  Ook een heftige plottwist dus. Wel heeft deze twist geleid tot één van de beste gevechtsscènes die veel Marvel-fans hoog op hun lijstje hebben staan. Ook is dit gevecht accuraat met het Civil War-gevecht in de comics.

  Marvel Studios

  4. Skrulls zijn geen slechteriken

  In de Marvelcomics zijn skrulls ware slechteriken. In Captain Marvel doen ze dit ook op het eerste gezicht geloven, maar naarmate de film vordert merken we dat ze helemaal niet zo slecht zijn.

  Zo willen de Skrulls alleen maar met hun eigen familie herenigd worden, wat verhinderd wordt door de Kree. Captain Marvel dacht eerst dat de Skrulls terroristen waren die onschuldige mensen vermoorden. Later komt ze te weten dat de Skrulls opgejaagd worden door de Kree. Ze merkt later dat hun enkel vluchtelingen zijn en geen kwaad willen doen tegen mensen.

  Dit is een plottwist die je in eerste instantie niet zag aankomen. Aan het begin van de film willen ze je laten geloven dat de Skrulls gemene slechteriken zijn. Maar in de loop van de film merk je dat de Kree slechter zijn dan de Skrulls en dat er al die tijd gelogen was tegen Captain Marvel.

  5. Thor versus de Hulk

  Nadat Thor in Thor: Ragnarok wordt herenigd met gemene zus Hela, verdwijnt Thor door een portaal. Waar hij in eerste instantie terug wilde gaan naar Asgard, kwam hij terecht in Sakaar. In de arena van Sakaar worden gevechten gehouden tussen gevangenen van de Grandmaster. Thor is ook een gevangene van hem en hij moet al snel de arena in gaan.

  Terwijl Thor de arena instapte hoopte hij op niks ergs. Hij was dan ook flink verrast toen hij zag dat zijn tegenstander de Hulk was, de superheld die, naast Thor, ook een Avenger is. Al snel ziet Thor dat de Hulk zichzelf niet is en zijn woede op hem wilt afreageren. Dit leidt tot een heftig, maar spannend Marvel gevecht om naar te kijken.

  Dit was niet zozeer een heftige plot twist, maar meer één die simpelweg niemand verwacht had. Niemand wist dat de Hulk op Sakaar was dus het was een verrassing voor veel Marvel-fans om deze groene reus terug te zien in een Thor film. Tenminste, als je de trailers niet van te voren gezien had...

  Ben jij ooit nog andere plot twists tegengekomen in Marvel films die het verdienen om in dit rijtje te staan? Laat het weten in de reacties.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.