Captain Marvel wordt openlijk lesbisch

  In de eerste Captain Marvel film werd vaagjes gehint naar de seksuele voorkeuren van de superheld. In de eerstvolgende editie gaan we er waarschijnlijk achter komen dat ze lesbisch is, wat haar de eerste openlijk homoseksuele superheld maakt.

  Marvel

  De industry insider Daniel Richtman deed op Patreon een Q&A. Fans van zijn werk betalen hem en hij beantwoord vragen en nu wist hij wel iets heel bijzonders te melden. Volgens hem gaat Captain Marvel openlijk lesbisch worden in de MCU. Het zou Captain Marvel de eerste openlijk homoseksuele superheld op het grote scherm maken. Het zou daarbij typerend zijn voor actrice Brie Larson om taboes als homoseksualiteit te doorbreken.

  In de eerste Captain Marvel film werd al lichtjes gehint naar de voorkeuren van de superheld, maar het werd nooit expliciet duidelijk gemaakt dat ze lesbisch is. In de film zien we namelijk een licht ongemakkelijke relatie tussen Captain Marvel en mede-piloot Maria Rambeau. Het wordt in het midden gehouden wat precies de context van hun relatie is, maar het lijkt alsof we er een antwoord op gaan krijgen in de volgende film.

  Niet de enige

  Captain Marvel wordt dan misschien als eerste openlijk lesbisch op het grote scherm, ze is niet het enige homoseksuele karakter in het Marvel universum. In de aankomende serie Eternals mogen we waarschijnlijk ook al twee homoseksuele karakters verwelkomen in de vorm van Hercules en Phastos, die in de comics allebei openlijk homoseksueel zijn. Met de komst van de X-men in de MCU gaan we waarschijnlijk nog meer homoseksuele karakters zien, waaronder Mystique, Psylocke en Pryde.

  Het zou een grote stap zijn voor het gigantische media-imperium om een eerste openlijk lesbisch karakter te introduceren in een grote film. Naast het vervullen van de rol van Captain Marvel in de volgende film wil Brie Larson naar verluid ook een Marvel film maken met een volledig vrouwelijke cast. De mogelijkheid bestaat dat het dan over de aankomende Captain Marvel film gaat, maar het kan ook een volledig nieuwe film zijn.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.