Thor Ragnarok Review (Blu-ray) - Lachen, gieren, brullen!

  Wat als de pleuris uitbreekt? In de Noorse mythologie staat dit ook wel bekend als Ragnarok. Onze Marvelheld Thor moet ervoor zorgen dat deze Ragnarok niet uitbreekt. Lastig, als hij gevangen is genomen aan de andere kant van het heelal. Welkom bij de Thor Ragnarok review.

  Marvel Studios

  De nieuwe Thor film opent grappig waarin de twee broers Loki (Tom Hiddleston) en Thor (Chris Hemsworth) al gauw als een getrouwd stel aan het kibbelen is. Het zijn grappige gesprekken, waarbij de luchtige toon meteen is gezet van de film. Want naast actiescènes krijg je vooral een hoop (flauwe) humor geserveerd. Iets wat wordt bekrachtigd door een scene waarin opeens Matt Damon opduikt en ook kunnen we nog even korten genieten van Dr Strange (Benedict Cumberbatch).

  Thor Ragnarok Review

  Kan zuslief een halt toegeroepen worden?

  Maar al gauw wordt de spielerei onderbroken voor duister kwaad. Dat kwaad in de nieuwe Thor film komt uit eigen nest! Wat? Ja, zeker. Zuslief Hela (gespeeld door Cate Blanchett) heeft niet veel goeds in de zin. Asgard kent grote problemen nu Hela alleen maar dood en verderf wil zaaien.

  Thor heeft het bovendien niet makkelijk als zijn hamer, wat toch zijn garantie om zonder moeite een vijand enkeltje hel te geven, hem wordt ontnomen. Opeens is de god van de donder niet meer zo indrukwekkend. Enkel wat bundels spieren zijn niet voldoende om zuslief te stoppen.

  Thor Ragnarok Review

  Spektakel in de ring

  Dus dat is een pittige kluif! Wat ook geldt voor de arena waarin Thor al snel belandt om te vechten tegen... Zijn mede-Avenger, The Hulk. Waar Thor eerst heel bang is, tovert hij al snel een grote grijns op zijn gezicht, omdat hij blij is dat hij in een arena staat met zijn groene vriend. Alleen lijkt deze hem niet te herkennen en vooral hem tot moes te willen slaan.

  Het levert een spektakel op. Niet zo een als in een film als Gladiator, maar op zo’n manier zoals het Marvel betaamt. Dus dat betekent over de top actie, veel knokpartijen én veel humor. Wat betreft het gebeuk is het overigens jammer dat de film enkel op Blu-ray wordt aangeboden en niet in 4K verkrijgbaar is. Want voor Marvelfans was dit toch best leuk geweest.

  Dat neemt niet weg dat de film grafisch prima zijn mannetje staat. Veel scenes zijn gemaakt met ondersteuning van moderne technieken. Een green screen is de acteurs niet onbekend, zoals ook duidelijk zal spreken uit de extra’s op de film. Niet dat dat erg is, want het eindresultaat is overtuigend en dat is wat telt. En de acteurs hebben er duidelijk lol in gehad, iets wat spreekt uit de gag reel.

  Thor Ragnarok Review

  Niet voor iedereen

  Toegegeven, de film kent een paar heerlijke rollen. Niet alleen is Blanchett om van te genieten als bad girl, maar Karl Urban (waar we nog een interview mee hadden) als slechterik is ook niet verkeerd. Al wordt de show qua bijrol gestolen door Jeff Goldblum. Hij vertolkt de rol van Grandmaster. Een komische rol, waarbij hij goed uit de verf komt, zeker als je je hem nog herinnert van vroeger uit Jurassic Park. Al zijn het vooral Loki en Thor die de film dragen.

  Thor Ragnarok biedt een hoop spektakel en veel komische gesprekken en momenten. Wel is het goed om in de gaten te houden dat dit van alle Thor films de minst serieuze is van allemaal. De verschuiving vindt steeds meer plaats van actie naar humor en het is maar de vraag of iedereen daarvan kan genieten. Waarschijnlijk niet. Zeker mensen die alle comics gelezen hebben, kunnen nog wel eens hun wenkbrauwen fronsen vanwege het creatieve loopje dat vaak wordt genomen.

  Thor Ragnarok Review

  Thor Ragnarok Review - Vermakelijk geheel

  Dat neemt niet weg dat Thor Ragnarok als actiekomedie prima uit de verf komt en vooral heel vermakelijk is. Geen diepgaand toneelstuk of een verhaal waar je diep over na moet denken, maar wel een film die strak in elkaar zit qua acteerwerk, camerawerk, montage en soundtrack en door dit geheel pure kwaliteit in zijn genre biedt. Thor is en blijft nu eenmaal een held.

  8

  De plus- en minpunten

  • Komische gesprekken
  • Gave vechtscènes
  • Heerlijke rollen
  • Niet beschikbaar in 4K
  • Soms iets te flauw

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.