Top 10 beste comics om te lezen tijdens de lockdown

  Door de hoge coronacijfers zullen we in Nederland voorlopig nog in lockdown blijven. Dat betekent dat we onszelf thuis moeten vermaken. Gelukkig zijn er genoeg stripboeken en graphics novels beschikbaar om je een lange tijd zoet mee te houden. Dit zijn de top 10 beste comics om te lezen tijdens de lockdown!

  Image Comics

  Invincible

  Schrijver Robert Kirkman is voornamelijk bekend van The Walking Dead comics en natuurlijk zijn scripts voor de gelijknamige televisieserie. Kirkman is tegenwoordig alleen ook bezig in de wereld van superhelden. Niet bij Marvel of DC Comics, maar voor het relatief nieuwe en onafhankelijke Image Comics.

  De reeks Invincible gaat over de gelijknamige superheld, die een zoon is van Omni-Man. Hij heeft zijn krachten, te weten bovennatuurlijke kracht en de mogelijkheid om te vliegen, geërfd van zijn vader en gebruikt die om de aarde te beschermen. Fervente The Walking Dead fans kennen waarschijnlijk de Invincible comics al, want de stripboeken hebben meermaals een cameo gehad in de serie. De superheld krijgt dit jaar ook nog eens zijn eigen serie op Amazon Prime Video, dus de comics zijn de ideale manier om je voor te bereiden!

  IDW Publishing

  Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin

  De Teenage Mutant Ninja Turtles zijn normaliter een vrolijk gezelschap, met de nodige grappen en grollen. In The Last Ronin wordt alleen gekozen voor een wat duisterdere aanpak. In de toekomst wordt New York City geregeerd door Oroku Hiroto, de kleinzoon Shredder. Hiroto regeert de stad met harde hand en duldt geen tegenspraak.

  De vier gemuteerde schildpadden zijn er bovendien niet om hem te stoppen. Alleen één eenzame Teenage Mutant Ninja Turtle is nog overgebleven, na de dood van zijn drie broers. Zal het hem lukken om nog een lichtpuntje te brengen naar deze duistere en grimmige wereld?

  Gallery 13

  Stephen King’s The Dark Tower

  Stephen King heeft al veel boeken op zijn naam staan, maar zijn Magnum Opus is ongetwijfeld de Dark Tower serie. Deze boekenreeks vertelt het verhaal van Roland Deschain en zijn quest om de Dark Tower te bereiken - het middelpunt van het universum. Eén van de meest geliefde boeken in de reeks in A Wizard’s Glass, waarbij Roland vertelt over zijn jonge jaren.

  Een uitgebreide versie van dat verhaal is nu ook beschikbaar als graphic novel. De vijfdelige reeks is prachtig geïllustreerd door Jae Lee en gaat dieper in op te materie. Een must have dus voor de doorgewinterde Dark Tower fan en een perfecte manier om een beeld te krijgen bij de vele personages in het universum.

  Disney

  Star Wars: The High Republic

  Nadat Disney de complete Star Wars franchise had overgenomen, heeft het bedrijf de beslissing genomen om alles naast de films te verplaatsen naar het zogeheten Star Wars Legends Universum. Dat betekent dat alle comics niet meer canon zijn, omdat Disney zelf verhalen wilde vertellen binnen de franchise.

  Eén van die verhalen is The High Republic reeks, dat zich afspeelt ver voor de gebeurtenissen in de Skywalker Saga. Het zijn de hoogtijdagen van de Republic en de Jedi zijn op het hoogtepunt van hun kracht. Toch blijft oorlog in het universum altijd op de loer liggen!

  Marvel Comics

  Doctor Doom

  Normaliter zijn de meeste comic liefhebbers fan van één of een groep superhelden en dat is dan ook vaak het onderwerp van nieuwe verhalen. Eén van de uitzonderingen daarop is alleen Doctor Doom, de bekende en zeer geliefde villain uit het Marvel universum.

  De aartsvijand van de Fantastic Four heeft er nu een nieuw verhaal bijgekregen. De wetenschapper lijkt het koninkrijk Latveria in een ijzeren greep te hebben, maar hij krijgt plotseling zijn onderdanen tegen zich gekeerd wanneer hij wordt bestempeld als Most Wanted Man. Deze keer heeft Doctor Doom alleen niks op zijn kerfstok en lijkt hij erin geluisd te worden door een nog grotere supervillain!

  Dark Horse Comics

  The Witcher Omnibus

  Het is geen geheim dat The Witcher franchise de laatste jaren enorm populair is geworden. Sinds The Witcher 3: Wild Hunt is het aantal fans exponentieel gegroeid en daar is ook nog eens The Witcher serie op Netflix bijgekomen.

  Je kan het universum bovendien ook op een andere manier beleven. De avonturen van Geralt of Rivia zijn namelijk vereeuwigd in de graphics novels van The Witcher. De omnibus telt niet alleen de verschillende verhalen, maar heeft ook prachtige sketches!

  DC Comics

  Watchmen

  Als het gaat om klassiekers op het gebied van comics, dan kan je niet om Watchmen heen. Het enorme verhaal van Alan Moore wordt nog steeds gezien als één van de beste graphics novels ooit gemaakt en heeft niet alleen een film, maar vorig jaar ook een serie als resultaat gehad.

  Watchmen vertelt het verhaal van een alternatieve wereld, waar vigilantes een tijd de dienst uit hebben gemaakt, Nixon is herkozen en de Vietnam oorlog is gewonnen door de Verenigde Staten. De wereld is er alleen niet beter van geworden, want de spanningen tussen de VS en de Sovjet-Unie lopen alleen maar verder op en een nucleaire oorlog staat voor de deur. Kunnen de ‘superhelden’ ook deze keer de wereld redden?

  DC Comics

  Batman: The Killing Joke

  Ook in de uitgebreide wereld van Marvel en DC Comics met haar vele, vele verhalen zijn er klassiekers te vinden. Eén daarvan is ongetwijfeld Batman: The Killing Joke. Hoewel de comic de naam van de superdetective draagt, draait het verhaal vooral om zijn aartsvijand: The Joker.

  Hoewel de supervillain al vaak voorbij is gekomen in de wereld van DC Comics, heeft misschien wel de meest bekende superschurk voor The Killing Joke nooit een goed uitgewerkte backstory gehad. Deze klassieker vult de gaten op en doet dat op excellente wijze. Het verhaal wordt dan ook gezien als één van de beste Batman verhalen ooit geschreven.

  Falcon & Winter Soldier

  Dit jaar komt Disney eindelijk met verschillende Marvel series op haar eigen streamingdienst. Zo begint WandaVision in januari en komt ook al snel een serie over The Falcon en The Winter Soldier.

  Wil je je alvast voorbereiden op de avonturen van dit onwaarschijnlijke duo, dan kan je comics in huis halen over Falcon & Winter Soldier. De verhalen lijken namelijk een perfecte tie-in te zijn voor de gloednieuwe Disney+ serie.

  DC Comics

  V for Vendetta

  Alan Moore wordt door velen gezien als een legende in de wereld van comics, want de schrijver heeft niet alleen Watchmen op zijn naam staan, maar ook Batman: The Killing Joke en V for Vendetta.

  Laatstgenoemde zal voor het grote publiek vooral bekend zijn door de gelijknamige film met Hugo Weaving die in 2005 is uitgekomen. En natuurlijk het iconische masker wat daarna door meerdere organisaties is gebruikt als hun symbool. Het verhaal kent alleen zijn oorsprong met de ijzersterke comic van Alan Moore, waarbij een eenzame held strijd tegen een fascistische regering. Zo blijkt maar weer dat het altijd een stuk erger kan dan een lockdown.

  Ben je op zoek naar nog meer manieren om door de lockdown heen te komen? Check dan ook ons overzichte van de beste boxsets met films en series!

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.