Update - Avengers Endgame heeft nu al omzet van 1,2 miljard dollar

  Marvel is niet te stoppen! Sinds de release van Avengers: Endgame heeft de film al een omzet van 1,2 miljard dollar opgehaald. Hiermee verbreekt Endgame met grote voorsprong het vorige record. Dat record stond op het vorige deel in de reeks: Avengers: Infinity War.

  Marvel Entertainment

  Hoe succesvol is Avengers Endgame sinds de release?

  Infinity War haalde sinds zijn release in totaal 640,5 miljoen dollar op. Een bedrag dat Endgame verdubbeld heeft. Het grootste deel van de omzet van Avengers Endgame komt uit de Verenigde Staten en China. In beide landen werd er in de eerste dagen na de release ongeveer 350 miljoen dollar opgehaald. Disney heeft zijn aankoop van Marvel Studios in 2009 voor een bedrag van 4 miljard dollar dik terugverdiend. De Marvel films zijn namelijk sinds de release van Iron Man in 2008 in totaal voor zo’n 19 miljard dollar goed geweest.

  Gaat Avengers Endgame de film worden met de grootste omzet?

  Het ziet er naar uit dat Avengers Endgame niet stopt bij het record van de meest succesvolle release. Volgens de verwachtingen gaat het laatste deel uit de ‘Infinity Saga’ de meest winstgevende film aller tijden worden. Met zo’n succesvolle release als die van Avengers Endgame is Marvel Studio’s in ieder geval goed op weg. Om de meest succesvolle film te worden moeten zij James Cameron's Avatar uit 2009 verslaan. De baanbrekende sciencefiction film was goed voor een bedrag van 2,7 miljard dollar.

  Dit is de voorlopige top 10 van de films met de grootste omzet:

  1. Avatar (2009)
  2. Titanic (1997)
  3. Star Wars: The Force Awakens (2015)
  4. Avengers: Infinity War (2018)
  5. Jurassic World (2015)
  6. The Avengers (2012)
  7. Furious 7 (2015)
  8. Avengers: Age of Ultron (2015)
  9. Black Panther (2018)
  10. Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 (2012)

  Screenshot trailer Avengers Endgame

  Avengers Endgame

  Avengers: Endgame is de epische conclusie van de ‘Infinity Saga’. Een reeks die in totaal uit 22 films bestaat. In de film komen de overgebleven Avengers bij elkaar om Thanos te verslaan. In onze review prezen wij de film voor de fantastische actie, intieme momenten en de vele grappen. Ondanks de lange speeltijd van drie uur vliegt de tijd voorbij. Avengers: Endgame kreeg van ons een 9,3.

  Update - Avengers Endgame heeft de 2 miljard dollar gepasseerd

  Avengers Endgame is goed op weg om de meest winstgevende film aller tijden te worden. Inmiddels heeft de film James Camerons Titanic uit 1997 al verslagen en staat op nu op plek twee in de ranglijst. Endgame is sinds 24 april in de bioscoop te zien. Dat de film 11 dagen later al 2 miljard dollar heeft opgehaald is nog nooit eerder gebeurd. Op nummer één staat Avatar uit 2009, ook van James Cameron. Avatar heeft in totaal 2,78 miljard dollar opgehaald. Verwacht wordt dat Avengers Endgame hier binnenkort overheen gaat.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.