PC Gaming roundup week 32: nieuwe releases, bundles en gratis games

Article
zaterdag, 19 augustus 2023 om 9:00
call of duty modern warfare 3f1692343533
Terwijl de PC wereld nog nasiddert van de release van Baldur's Gate, begint het najaarsoffensief alweer. De eerste grotere releases staan voor de deur, maar ook wie op zoek is naar een koopje is deze week weer ruim bediend door Epic Games, Humble en Fanatical. Wij zetten de PC week voor je op een rijtje.
Er gebeurt veel in PC land. In aanloop naar Gamescom, dat op 23 augustus start, begint de sprint richting het najaarsseizoen op gang te komen. Na het zomerreces zagen we deze week weer diverse nieuwe releases en dat gaat voorlopig niet meer ophouden. Snel naar het overzicht van al het nieuws, de releases en bundles met flinke aanbiedingen dus!

Nieuws

Deze week ontstond er ineens rumoer rond LTT. Eerst werd Linus Tech Tips door een ex-werkneemster beschuldigd van seksuele intimidatie, om daarna door de website en Youtube-kanaal Gamers Nexus beschuldigd te worden van onzorgvuldigheden bij de meetmethoden. Zo zou LTT commentaar hebben gehad op het glijvermogen van een muis terwijl de beschermende folie zichtbaar nog op de muis voetjes zat. Ook werd een koelblok van Billet Labs getest met een CPU waarvoor deze niet bedoeld was.
LTT heeft de kritiek ter harte genomen en is voor een week gestopt met video's maken, om in die tijd alle interne processen nog eens tegen het licht te houden. Wat LTT met de klachten over seksuele intimidatie doet is nog niet bekend.
Overig nieuws:
tcsm titledheroart 1920x1080 15958aa6caa749efe8121f1692111880

Nieuwe releases

Het zomerreces is duidelijk over. Het lijstje met nieuwe releases groeit per week. Deze week hebben we diverse grotere en kleinere games in de Steam store mogen verwachten.

Bundles

Er zijn weer diverse bundles verschenen waarmee gamers voor een prikkie diverse games kunnen scoren. Zowel Humble als Fanatical hebben weer fraaie pakketten samengesteld.
Humble stal vorige week de show met de Resident Evil bundle. Deze week heeft Humble de Spaced Out bundle, met de volgende samenstelling:
9,14 euro voor
Voor 13,72 euro inclusief:
Voor 27,44:
Ook Fanatical heeft een nieuwe bundle, waarmee het einde van de zomer 'gevierd' wordt. De Build your Own Summer Bundle laat je 1, 5 of 9 games kiezen voor 1, 2,99 of 4,99 euro. De keuze bestaat uit onder anderen
  • Lair of the Clockwork God,
  • Lost Words: Beyond the Page,
  • FAR: Lone Sails,
  • Sunblaze,
  • Blood and Zombies,
  • Monstrum 2,
  • Ludus,
  • Dust to the End,
  • Nomad Survival,
  • Superbugs: Awaken,
  • JANITOR BLEEDS en meer.
epic gamesf1645113725

Gratis games

Ook deze week zijn er weer diverse gratis games te scoren. We beginnen bij Epic Games, die ook deze week weer twee games gratis weggeven in de Epic Games Store. Deze week zijn dat Black Book en Dodo Peak.
Black Book speelt als een RPG adventure met Spell Cards, raadsels, puzzels en zij-missies. Gaandeweg onderwerp je demonen die je aan het werk kan zetten. Let wel: demonen die niets te doen hebben gaan zich al snel tegen je keren, dus houd ze bezig!
Dodo Peak is een snelle arcadegame waar je dit keer geen muntjes voor nodig hebt. Je eieren zijn uit hun nest gerold en het is aan jou om ze zo snel mogelijk weer te verzamelen voordat je door slangen of ander gespuis gegrepen wordt. Zodra je een ei bereikt hebt, komt het ei uit en zal je jong je volgen.
Ook zijn er diverse gratis games verschenen op Steam. Check bijvoorbeeld de volgende games:

Populair Nieuws