De beste webcams in de eerste helft van 2023

Article
dinsdag, 15 augustus 2023 om 14:00
razerkiyoprof1691658655
Videobel jij veel met familie en vrienden of voor je werk? Of ben je misschien een content creator? Dan heb je een goede webcam nodig. Wij hebben de beste webcams van dit moment voor je verzameld.
Als eerste hebben we de Razer Kiyo Pro. Bij deze webcam kun je kiezen voor een weergave van 1080p met 60 frames per seconde wanneer je je games streamt of voor een high-res HDR-modus voor tijdens het videobellen. De Razer Kiyo Pro heeft een variabel scherptediepte-effect en slimme belichting en focus, waardoor hij ook goed werkt bij weinig licht. Bovendien is de lens ontworpen met schade- en krasbestendig glas.
Zoek je naar een webcam met 4K-resolutie voor een redelijke prijs, dan zit je bij de Logitech Brio goed. De HDR technologie past ook nog eens de helderheid aan aan de hoeveelheid licht in je omgeving, zodat je altijd goed in beeld bent. Als je op je pc Windows Hello hebt, kun je via de webcams infrarood gezichtsherkenning makkelijk inloggen door alleen maar in de camera te kijken.
De duurste webcam op ons lijstje is de Insta360 Link. Deze webcam heeft een 4k-resolutie, heldere geluidskwaliteit, variabel scherptediepte-effect, slimme belichting en focus en daarbovenop handige AI-functies. Je bedient de webcam namelijk niet met knoppen op het apparaat zelf, maar via handgebaren. Ook handig is de automatische privacy-modus: wanneer je tien seconden inactief bent geweest blijf je niet in beeld.

De beste webcams voor streamers en content creators

Voor de streamers en content creators onder ons hebben we de Elgato Facecam en Logitech Streamcam. Beide webcams nemen op in Full HD met 60 frames per seconde. De Elgato Facecam heeft een variabel scherptediepte-effect, fixed focus en een Sony-sensor. Dankzij deze sensor legt de webcam veel details vast en wordt ruis geminimaliseerd.
De Logitech StreamCam heeft veel functies die handig zijn voor het maken van content, zoals autofocus, slimme belichting, gezichtsherkenning en ondersteuning voor verticale video’s. Daarnaast klinkt je stem altijd helder. Met de Logitech Capture-software kun je content maken met meerdere camera’s, tekstoverlays, overgangseffecten en andere studiobedieningen.

Populair Nieuws