GTA modders zijn nu onderdeel van Rockstar

News
maandag, 14 augustus 2023 om 13:30
gta 5 headerf1648131237
Studio’s hebben niet altijd een goede relatie met mensen die mods maken voor hun games. Ook Rockstar heeft modders in het verleden soms hard aangepakt. Maar de makers van populaire mods voor GTA 5 en Red Dead Redemption 2 zijn nu onderdeel gemaakt van Rockstar Games.
Grand Theft Auto V is inmiddels zo’n 10 jaar oud. Sommige spelers zoeken dan ook naar nieuwe manieren om van die game te genieten en komen daarbij vaak uit bij roleplay mods. Cfx.re, het team achter populaire roleplay mods voor zowel GTA 5 als Red Dead Redemption 2 is deel geworden van Rockstar Games.
Dat zal in eerste instantie niet zoveel veranderen aan hoe Cfx.re opereert, zo schrijft het team op zijn eigen forum. De steun die het team nu krijgt van Rockstar opent wel deuren. Cfx.re belooft veel verbeteringen aan de platforms die het maakt voor GTA 5 en Red Dead Redemption 2.
Overigens is het partnerschap geheel gericht op die platforms. Cfx.re werkt niet aan GTA 6 en wil daar ook niet naar gevraagd worden. Ook als de modders wel betrokken waren geweest bij GTA 6, mocht het daar niets over zeggen.

GTA 5 roleplay mod was eerst geband

Dit partnerschap tussen Cfx.re en Rockstar is trouwens een grote ommezwaai te noemen. In 2015 werd iedereen die bij Cfx.re betrokken was namelijk geband door Rockstar, omdat hun mods code zouden bevatten die piraterij vergemakkelijkte. Vorig jaar veranderde dat, toen Rockstar het beleid rondom roleplay mods versoepelde.