‘Nieuwe Steam Deck concurrent lijkt erg op Switch’

News
donderdag, 17 augustus 2023 om 10:00
nintendo switch 3953601 1920f1618299411
Er lijkt nog een nieuwe handheld PC in aantocht te zijn. Die zal voornamelijk concurreren met de Steam Deck, maar het ziet er ook naar uit dat hij veel meer inspiratie haalt uit de Switch dan andere handheld PC’s. Dat blijkt uit gelekte afbeeldingen.
De Nintendo Switch lijkt iets los te hebben gemaakt bij de concurrentie. Andere hardwarefabrikanten willen ook ineens handhelds maken met specs die voor een console of gaming PC ook niet misstaan. Na de Steam Deck van Valve en de ROG Ally van Asus lijkt nu ook Lenovo met een handheld PC te gaan komen.
Van dat apparaat heeft Windows Report nu gelekte afbeeldingen bemachtigd. Die tonen dat Lenovo Legion Go, zoals hij heet, Joy-Con-achtige controllers krijgt. De Steam Deck en ROG Ally hebben een vorm die vergelijkbaar is met de Switch, maar de controllers zitten vast aan het apparaat.
Deze Lenovo ‘Joy-Cons’ hebben wel aanzienlijk meer knoppen dan die van Nintendo. Er zijn bijvoorbeeld knoppen op de achterkant en de rechter controller is uitgerust met een trackpad en een scrollwieltje. Ook hebben ze een ergonomische vormgeving die meer doet denken aan de Steam Deck of een traditionele controller, dan aan de kleine en platte bouw van een Switch Joy-Con.

Wanneer verschijnt de Lenovo Legion Go?

Lenovo heeft de Legion Go nog niet officieel aangekondigd. Dat er nu afbeeldingen van het apparaat zijn suggereert alleen wel dat hij inderdaad bestaat en dat de ontwikkeling in een ver stadium is. Wellicht kan hij relatief snel uitkomen, maar dat merken we pas wanneer Lenovo daar zelf iets over laat weten.